Chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Rețeta de chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă, cucerește atât papilele cât și privirile cu așa combinație de culori și arome. Este un desert de toamnă delicios, foarte aromat și spectaculos, mai ales copt în formă de guguluf.

Maria Udrea
Publicat: 7 octombrie 2023, 08:00

Galerie foto

Checul se va aromatiza cu scorțișoară / Shutterstock

Checul este una dintre cele mai simple rețete de deserturi, dar foarte versatile, în același timp. Poți prepara checul într-o mulțime de combinații. Pornind de la rețeta clasică de chec, poți adăuga pudră de cacao, ciocolată, fructe proaspete sau uscate și diferite piureuri de fructe sau legume.

Citește și

Piureul de dovleac copt oferă checului și gust delicios, dar și culoare spectaculoasă. În plus, textura checului va fi ușor umedă și mai densă. Glazura de ciocolată albă o poți aromatiza după preferințe. Sucul de lămâie adăugat mai diminuează din gustul foarte dulce al ciocolatei albă.

Descoperă aici și o rețetă de chec cu iaurt și prune, decorat cu glazură de ciocolată albă. Iar mai jos, îți oferim rețeta detaliată pentru chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a începe să amesteci ingredientele pentru aluatul de chec, adună toate ingredientele pe masa de lucru. Este necesar ca untul să fie ținut la temperatura camerei pentru cel puțin 15-20 de minute. Astfel devine moale și se poate amesteca foarte ușor cu celelalte ingrediente.

Cum prepari chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă

Pregătește o formă de guguluf cu diametrul de 36 cm sau două forme cu diametrele mai mici. Unge interiorul formei cu unt din belșug și presară făină peste acesta. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pune untul moale în bolul mixerului împreună cu zahărul. Pornește mixerul și amestecă cele două ingrediente până când untul devine spumos, iar zahărul este diluat. Adaugă pe rând cele patru ouă și omogenizează compoziția după fiecare ou adăugat. Apoi adaugă piureul de dovleac copt și omogenizează compoziția.

În alt bol, adaugă făina, praful de copt, pudra de scorțișoară și sarea. Amestecă toate aceste ingrediente și încorporează-le treptat în compoziția pentru chec.

Întinde compoziția rezultată în forma de copt și niveleaz-o uniform la suprafață. Introdu forma de copt în cuptor și coace checul pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă-l să se răcească mai întâi în forma de copt, apoi răstoarnă-l pe un grătar de răcire.

Pentru a prepara glazura de ciocolată albă, pune frișca lichidă împreună cu ciocolata ruptă într-un bol, pe baie de aburi. Amestecă până când ciocolata este topită și compoziția omogenizată. Adaugă sucul de lămâie și întinde glazura fierbinte peste checul răcit.

Lasă deliciosul chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă la loc răcoros până când glazura devine fermă. Apoi îl poți porționa și savura alături de familia ta.

Tot din categoria checurilor de toamnă cu dovleac, îți recomandăm să încerci și rețeta de chec cu dovleac și glazură de lămâie. Este perfect pentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni.

Citește și
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
11:59
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
06:41
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
06:19
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
20 mai, 06:24
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
20 mai, 06:00
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
19 mai, 06:52
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
19 mai, 06:40
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid
18 mai, 07:36
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa este un desert tradițional originar din țările arabe, cu rădăcini în bucătăria egipteană și libaneză. Este apreciat pentru textura sa moale și suculentă, dar și pentru faptul că este foarte...
2
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală. Frișca pentru deserturi savuroase...
3
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Untul și smântâna fac din aceste fursecuri un deliciu. Sunt atât de moi și de pufoase, încât îți vei da ușor seama de ce se numesc fursecuri nor cu lămâie. Salvează...
4
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Dacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat...
5
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Pentru porția de desert din sezonul căpșunilor, vă propunem să încercați o rețetă de galette cu mere și căpșuni. Este simplă și ușor de preparat, este delicioasă și are un aspect...

Parteneri

Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
fresh

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere

Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere