Chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă
Rețeta de chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă, cucerește atât papilele cât și privirile cu așa combinație de culori și arome. Este un desert de toamnă delicios, foarte aromat și spectaculos, mai ales copt în formă de guguluf.
Checul este una dintre cele mai simple rețete de deserturi, dar foarte versatile, în același timp. Poți prepara checul într-o mulțime de combinații. Pornind de la rețeta clasică de chec, poți adăuga pudră de cacao, ciocolată, fructe proaspete sau uscate și diferite piureuri de fructe sau legume.
Piureul de dovleac copt oferă checului și gust delicios, dar și culoare spectaculoasă. În plus, textura checului va fi ușor umedă și mai densă. Glazura de ciocolată albă o poți aromatiza după preferințe. Sucul de lămâie adăugat mai diminuează din gustul foarte dulce al ciocolatei albă.
Descoperă aici și o rețetă de chec cu iaurt și prune, decorat cu glazură de ciocolată albă. Iar mai jos, îți oferim rețeta detaliată pentru chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a începe să amesteci ingredientele pentru aluatul de chec, adună toate ingredientele pe masa de lucru. Este necesar ca untul să fie ținut la temperatura camerei pentru cel puțin 15-20 de minute. Astfel devine moale și se poate amesteca foarte ușor cu celelalte ingrediente.
Cum prepari chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă
Pregătește o formă de guguluf cu diametrul de 36 cm sau două forme cu diametrele mai mici. Unge interiorul formei cu unt din belșug și presară făină peste acesta. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pune untul moale în bolul mixerului împreună cu zahărul. Pornește mixerul și amestecă cele două ingrediente până când untul devine spumos, iar zahărul este diluat. Adaugă pe rând cele patru ouă și omogenizează compoziția după fiecare ou adăugat. Apoi adaugă piureul de dovleac copt și omogenizează compoziția.
În alt bol, adaugă făina, praful de copt, pudra de scorțișoară și sarea. Amestecă toate aceste ingrediente și încorporează-le treptat în compoziția pentru chec.
Întinde compoziția rezultată în forma de copt și niveleaz-o uniform la suprafață. Introdu forma de copt în cuptor și coace checul pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
Lasă-l să se răcească mai întâi în forma de copt, apoi răstoarnă-l pe un grătar de răcire.
Pentru a prepara glazura de ciocolată albă, pune frișca lichidă împreună cu ciocolata ruptă într-un bol, pe baie de aburi. Amestecă până când ciocolata este topită și compoziția omogenizată. Adaugă sucul de lămâie și întinde glazura fierbinte peste checul răcit.
Lasă deliciosul chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă la loc răcoros până când glazura devine fermă. Apoi îl poți porționa și savura alături de familia ta.
Tot din categoria checurilor de toamnă cu dovleac, îți recomandăm să încerci și rețeta de chec cu dovleac și glazură de lămâie. Este perfect pentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni.