Cheesecake cu mentă și ciocolată, decorat cu pudră de Matcha
Dacă adori deserturile cu mentă, îți propunem să încerci o rețetă de cheesecake cu mentă și ciocolată, ideal pentru un weekend de vară, petrecut cu cei dragi.
Rețeta se prepară simplu și rapid, fără a necesita coacere. Cheesecake-ul este foarte aromat, răcoritor și frumos colorat. Aroma plăcută a mentei este completată armonios de aroma de rom a blatului din biscuiți. În plus, pentru un aspect și mai spectaculos, poți folosi pudră de Matcha.
Pudra de Matcha se obține din frunze de ceai verde măcinate foarte fin. A devenit foarte populară de-a lungul timpului, datorita beneficiilor pe care le aduce organismului. Aceasta are un conținut ridicat de antioxidanți și protejează organismul împotriva radicalilor liberi. Clorofila din conținutul acesteia are un rol puternic de detoxifiere. Aceasta ajută la eliminarea substanțelor chimice și a metalelor grele din organism.
Pudra de Matcha are multiple utilizări. În primul rând este folosită pentru prepararea ceaiului, dar poate fi folosită și în rețete de latte-uri, de smoothie-uri și sucuri, precum și în rețete de deserturi sau de aluaturi. oferă acestora atât gust cât și culoare. Descoperă aici și o rețetă de prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă. În continuare îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari rețetei de cheesecake cu mentă și ciocolată, decorat cu pudră de Matcha.
Ingrediente
Mod de preparare
Se începe cu prepararea blatului de biscuiți. Acesta se prepară foarte simplu. Mărunțește biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie și transferă-i într-un bol. Adaugă untul topit împreună cu laptele și amestecă foarte bine. Apoi transferă compoziția în forma de copt tapetată cu hârtie și presează-i foarte bine la baza acesteia. Pune tava la rece și prepară crema.
Cum prepari crema pentru cheesecake cu mentă și ciocolată
Mai întâi pune gelatina la hidratat în apă rece cât să fie bine acoperită. După hidratare, o scurgi foarte bine si o diluezi în laptele încălzit. O lași să se răcească la temperatura camerei.
În bolul mixerului pune crema de brânză, mascarponele, smântâna pentru frișcă, sarea și siropul de mentă. Amestecă bine toate aceste ingrediente până când compoziția capătă consistență cremoasă. Nu amesteca în exces pentru a nu se întări frișca.
Încorporează gelatina răcită, amestecând ușor până la omogenizarea cremei. Scoate tava cu blatul de biscuiți de la rece și toarnă în interiorul ei crema. Niveleaz-o frumos la suprafață. Pune din nou cheesecake-ul la rece pentru 4-5 ore sau chiar de pe o zi pe alta.
Apoi, scoate cheesecake-ul din forma de copt și decorează-l frumos cu ciocolata topită, creând un grilaj. Presară pe deasupra și pudra de Matcha și mai adaugă frunze de mentă. Pune-l din nou la rece până când se întărește ciocolata, apoi îl poți porționa. Te va cuceri atât gustul deliciosului cheesecake cu mentă și ciocolată, cât și culoarea acestuia.
Pentru data următoare când mai dorești să prepari un astfel de desert, îți recomandăm rețeta de cheesecake cu căpșuni și ciocolată.