Conopidă cu sfeclă roșie pentru iarnă, murată în saramură

Fără coacere
tipul preparatului: Conserve
bucătăria: Românească

Ce poate fi mai gustos în sezonul rece decât o friptură sau o garnitură alături de murăturile preferate? Și pentru că piața abundă de conopidă și de sfeclă roșie, îți oferim o rețetă de conopidă cu sfeclă roșie pentru iarnă, murată în saramură.

Publicat: 21 octombrie 2022, 07:00 / Actualizat: 21 octombrie 2022, 9:35

Galerie foto

Saramura de la murături oferă o mulțime de beneficii organismului / Shutterstock

Cele două ingrediente se completează foarte bine! Pe parcursul conservării conopida împrumută din gustul dulce al sfeclei și capătă o culoare spectaculoasă. Murate în saramură nu sunt doar gustoase, ci și sănătoase.

Vezi aici cum se prepară și rețeta de conopidă murată cu morcovi și hrean. Iar mai jos, îți oferim rețeta completă pentru conopidă cu sfeclă roșie pentru iarnă, murate în saramură.

Citește și

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a începe pregătirea ingredientelor pentru murat, pregătește borcanele. Spală bine borcanele cu apă și detergent, clătește-le bine, apoi sterilizează-le.

Îți oferim un articol cu metode de sterilizare a borcanelor și sticlelor pentru conserve. Când ai borcanele pregătite, te poți apuca și de pregătirea ingredientelor.

Cum prepari conopidă cu sfeclă roșie pentru iarnă

Curăță conopida și desfă-o în buchețele. Clătește-le cu apă rece și pune-le într-o sită. Curăță sfecla roșie și tai-o în cuburi sau în felii. Așază în borcane bucăți de conopidă intercalate cu bucăți de sfeclă roșie. Toarnă apă în borcane și măsoară cantitatea. Apoi, varsă apa din borcane într-o cratiță. Pune o sită la gura borcanelor pentru a nu răsturna în cratiță și bucățile de conopidă sau de sfeclă.

Adaugă o lingură de sare pentru murături, neiodată, pentru fiecare litru de apă. Adaugă și boabele de piper, de muștar și de coriandru, precum și foile de dafin. Fierbe saramura pentru 2-3 minute de la primul clocot.

Stinge focul, acoperă cratița cu un capac și las-o așa 10 minute. Astfel, te asiguri că se vor infuza bine toate condimentele. Toarnă saramura fierbinte peste conopida și sfecla din borcane. Închide borcanele ermetic cu capacele din dotare și acoperă-le cu o pătură. Lasă-le să se răcească lent pentru o conservare perfectă. Apoi, etichetezi borcanele și le așezi pe raftul din cămară.

Și pentru că murăturile merg perfect lângă o friptură bună, îți oferim și o rețetă de friptură de porc cu vin la cuptor. Este o rețetă perfectă și pentru masa de Crăciun.

Care sunt beneficiile saramurii de la murături

Saramura de la murături, este bogată în săruri și acizi care se dezvoltă în urma procesului natural de fermentație a legumelor. În urma fermentării legumelor, saramura se îmbogățește cu acid lactic, acid folic, și anumite substanțe probiotice. Mai conține și o serie de vitamine precum vitaminele A, vitamina B1, B6 și B9, vitamina C și  K, dar și de minerale precum fier, calciu și potasiu.

Bacteriile probiotice din murături și din saramură favorizează digestia și pot reface echilibrul natural al florei intestinale. Antioxidanții din saramură lupta împotriva radicalilor liberi și întăresc sistemul imunitar. Consumul de murături în saramură poate îmbunătăți nivelul de zahăr din sânge, menținând-ul chiar la un nivel normal.

Saramura de la murături este și foarte hidratantă prin conținutul ridicat de săruri. De asemeni poate ameliora crampele musculare, de aceea saramura este recomandată și sportivilor. Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile saramurii și ale murăturilor în saramură.

Citește și
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
Te-ar mai putea interesa și
Kimchi. Cele mai populare murături coreene
Kimchi. Cele mai populare murături coreene
De ce fermentează murăturile. Ce poți face ca să oprești acest proces
De ce fermentează murăturile. Ce poți face ca să oprești acest proces
Ceapă murată, ingredientul minune care dă gust preparatelor
Ceapă murată, ingredientul minune care dă gust preparatelor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
09:48
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
08:20
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
08:11
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
06:02
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase 5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase
06:01
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
2 mai, 07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
2 mai, 06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
2 mai, 06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica...
2
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Dacă vrei să prepari pască pentru masa de Paște, dar te temi că nu vei avea suficient timp, îți recomandăm o rețetă de pască pufoasă fără aluat. Este cea mai simplă...
3
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Pentru că ouăle umplute nu lipsesc din alimentație, îți recomandăm să încerci și rețeta de ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic. Combinația de ingrediente...
4
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
5
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
Pentru că pasca este nelipsită de pe mesele Sfintelor Sărbători Pascale, îți recomandăm ca pe lângă rețeta tradițională să prepari și o rețetă de pască cu aluat fraged cu ciocolată. Este o...

Parteneri

Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
fresh

Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural

Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural

Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște

Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște

Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă

Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă

Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci

Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci

Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic

Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic