Cornulețe cu untură în aluat. Rețeta celor mai fragede cornulețe

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Românească

Dacă ești în căutarea unei rețete pentru cel mai fraged aluat de cornulețe, încearcă rețeta de cornulețe cu untură în aluat. Untura este ingredientul cu cea mai mare proprietate de frăgezire a aluaturilor.

Maria Udrea
Publicat: 20 decembrie 2023, 07:00

Galerie foto

Cu cât gemul este mai colorat, cu atât cornulețele vor fi mai spectaculoase / Shutterstock

Untura de porc este un ingredient de care nu ne putem bucura decât în sezonul rece. Specialiștii în nutriție ne recomandă să nu o ocolim, pentru că are proprietăți benefice asupra organismului. După uleiul de măsline, untura ocupă locul al doilea la capitolul grăsimi monosaturate. Acestea sunt considerate a fi cele mai sănătoase tipuri de grăsimi.

Citește și

Untura este folosită, în special, la prepararea fripturilor și la depozitare preparatelor din carne în ea. Cine nu cunoaște gustul delicios al cărnii prăjite, al cârnaților sau jumărilor păstrate în oala cu untură? Este o metodă veche în care oamenii depozitau carnea, pentru a se bucura mai târziu de gustul fraged al acesteia.

Dar pe lângă utilitatea la rețetele de friptură, untura mai este inclusă, cu succes și în rețete de aluaturi. Descoperă și o rețetă de plăcintă țărănească cu mere caramelizate, în care aluatul fraged este preparat cu untură. Iar mai jos, vei putea urmări rețeta detaliată pentru a prepara și tu cornulețe cu untură în aluat, fragede și delicioase.

Ingrediente

Mod de preparare

Dacă nu ai mai folosit până acum untură în aluaturi, este important să știi că untura se folosește dup ce a fost topită și închegată. Nu se folosește untură brută, trecută prin mașina de tocat, așa cum nu se folosește osânza la rețeta de haioșe cu gem.

Untura este grăsimea care rămâne în vas după prepararea jumărilor de porc.

Cum prepari cornulețe cu untură în aluat

Pentru că aluatul se prepară cu drojdie, începe cu pregătirea acesteia. Într-un bol, amestecă drojdia sfărâmată cu zahărul până se dizolvă ambele ingrediente. Adaugă smântâna, sarea, esența și untura. Amestecă intens toate aceste ingrediente până când obții o compoziție omogenă.

Încorporează treptat, în această compoziție, făina trecută prin sită. După ce aluatul devine compact, frământă-l bine până când nu mai este lipicios. Datorită unturii din compoziție, aluatul nu va fi foarte ferm, va fi ușor moale, dar nelipicios. Dă formă de bilă aluatului, împachetează-l într-o folie de prospețime și pune-l la frigider pentru minim două ore. Cu cât aluatul se va relaxa timp mai îndelungat la rece, cu atât cornulețele vor fi mai fragede.

Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde pe rând fiecare parte de aluat în foi circulare cu grosimea de 3-4 mm. Secționează fiecare foaie de aluat în forme triunghiularei. La baza triunghiurilor adaugă câte o linguriță de gem sau o bucată de rahat. Apoi rulează triunghiurile pornind de la bază către vârf. Așază cornulețele astfel formate în tava cuptorului, în care ai pus hârtie de copt.

Lasă cornulețele la odihnit în tavă și încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Introdu în cuptorul cald tava cu cornulețe cu untură în aluat. Coace cornulețele pentru 15-20 de minute la 180 de grade Celsius. Nu exagera cu coacere lor, pentru a nu se rumeni prea mult și a deveni crocante.

După coacere, trece-le fierbinți prin zahăr pudră. Vor avea un aspect frumos, dar și un gust delicios.

Citește și
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Te-ar mai putea interesa și
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni
Cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni
Cornulețe fragede cu gem și nuci. Rețetă din caietul bunicii
Cornulețe fragede cu gem și nuci. Rețetă din caietul bunicii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:36
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
06:15
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
17 mai, 07:39
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
17 mai, 06:05
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
16 mai, 08:40
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
16 mai, 06:01
Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă
15 mai, 07:57
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
15 mai, 05:53
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Dacă nu mai ai idei ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm să încerci o rețetă de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă....
2
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Dacă îți plac preparatele pe bază de ciuperci îți recomandăm să încerci și rețeta de ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Se prepară ușor, este simplă și conține doar câteva...
3
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Dacă ești în căutarea unei rețete de blat pentru tort, mai altfel decât cea clasică, poți încerca rețeta de blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție. Te va cuceri atât...
4
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Dacă ești în căutarea unei rețete de tort mai deosebită și ca gust și ca aspect, rețeta de tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine poate fi alegerea...
5
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Dacă ai prin bucătărie forme conice pentru copt rulouri sau cornete, poți încerca și rețeta noastră de rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Este o rețetă mai rapidă și mai...

Parteneri

5 semne că pielea ta este stresată. Care sunt recomandările specialiștilor
5 semne că pielea ta este stresată. Care sunt recomandările specialiștilor
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când au văzut spectacolul unic: "Dumnezeule! Am vrut să plâng"
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când au văzut spectacolul unic: "Dumnezeule! Am vrut să plâng"
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: „Nu trebuie să le fie ruşine! Aş fi vrut să facă mai mult!”
Meseriile pe care le au cei doi băieţi ai lui Florin Răducioiu: „Nu trebuie să le fie ruşine! Aş fi vrut să facă mai mult!”
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții. Invitații au privit uimiți ce scoate din valiză
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții. Invitații au privit uimiți ce scoate din valiză
Taro Emir Tekin și Beril Pozam apar împreună pe coperta unei reviste din Turcia. Aceasta este călătoria actriței pentru regăsirea de sine
Taro Emir Tekin și Beril Pozam apar împreună pe coperta unei reviste din Turcia. Aceasta este călătoria actriței pentru regăsirea de sine
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu inteligență artificială
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu inteligență artificială
Brioșe cu căpșuni și iaurt în compoziție
Brioșe cu căpșuni și iaurt în compoziție
Semne că suferi de epuizare maternă
Semne că suferi de epuizare maternă
Madonna s-a destăinuit cu privire la pierderea mamei sale: „Nimeni nu mi-a spus că mama mea era pe moarte”
Madonna s-a destăinuit cu privire la pierderea mamei sale: „Nimeni nu mi-a spus că mama mea era pe moarte”
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
fresh

Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă

Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă

Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon

Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon

Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă

Dulceață de rubarbă cu vanilie. Rețetă simplă pentru iarnă

Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni

Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni

Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged

Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged