Cornulețe fragede cu rahat. Rețetă simplă și ușoară

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Românească

Pentru atunci când poftești la cornulețe și cauți o rețetă simplă și rapidă, îți oferim rețeta de cornulețe fragede cu rahat. Este o rețetă în care poți folosi untură de porc pentru frăgezirea aluatului, dar poți opta și pentru unt de calitate cu procent mai mare de grăsime.

Maria Udrea
Publicat: 10 februarie 2024, 06:00 / Actualizat: 16 februarie 2024, 12:11

Galerie foto

Cornulețele fragede pot fi păstrate în cutii metalice sau de carton, cu capace în dotare / Shutterstock

Cornulețele fac parte din categoria deserturilor cu gust de copilărie. Le preparau mamele sau bunicile pentru platourile cu fursecuri festive, cu ocazia sărbătorilor sau a diferitelor evenimente în familie. Sunt gustoase și foarte spornice și se frăgezesc de la o zi la alta. Cornulețele mai fac parte și din categoria deserturilor preparate pentru diferite evenimente bisericești. Rețetele sunt versatile, atât din punct de vedere al aluatului, cât și al umpluturilor.

Citește și

Aluatul pentru cornulețe se poate prepara atât fraged, cât și dospit. Poate fi preparat cu unt sau untură, dar și cu ulei, în varianta de post. Pentru umplutură se pot folosi diferite gemuri de fructe, rahat sau diferite creme de ciocolată, de cacao sau de nuci.

Descoperă și o rețetă de cornulețe de post cu cremă de nuci, fragede și aromate. Iar în continuare poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de cornulețe fragede cu rahat.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru aluatul fraged de cornulețe. Trece făina prin sită, într-un bol, și amestec-o cu sarea și cojile de citrice răzuite foarte fin. Poți adăuga coaja de la 1/2 lămâie și de la 1/2 portocală sau în funcție de cât de aromat dorești aluatul.

Cum prepari aluatul și formezi cornulețe fragede cu rahat

Peste făina amestecată cu ingredientele din bol adaugă untura topită și solidificată sau untul rece tăiat în cuburi. Începe să amesteci ingredientele în timp ce adaugi apa, oțetul și esența. Frământă rapid aluatul, doar până când devine compact. Apoi modelează-l în formă de bilă și împachetează-l în folie de prospețime. Pune-l la rece pentru cel puțin o oră, timp în care va deveni mai elastic.

Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește tava mare a cuptorului. Presară făină pe masa de lucru și împarte aluatul in 6 bucăți egale.

Întinde fiecare bucată de aluat în câte o foaie circulară de 20-22 cm. Apoi secționează fiecare foaie în 8 triunghiuri. Adaugă câte o bucată de rahat la bază și rulează fiecare triunghi pornind de la bază către vârf.

Așază cornulețele în tava pregătită și coace-le pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius. După coacere, trece-le fierbinți prin zahăr pudră.

Lasă-le să se răcească, apoi le poți depozita în cutii de carton cu capac sau cutii metalice. Le poți păstra până la 7 zile.

Dacă mai dorești și alte variante de cornulețe, mai poți încerca și rețeta de cornulețe cu brânză și caise deshidratate.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Cornulețe fragede cu gem și nuci. Rețetă din caietul bunicii
Cornulețe fragede cu gem și nuci. Rețetă din caietul bunicii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros