Cornulețe fragede cu rahat. Rețetă simplă și ușoară
Pentru atunci când poftești la cornulețe și cauți o rețetă simplă și rapidă, îți oferim rețeta de cornulețe fragede cu rahat. Este o rețetă în care poți folosi untură de porc pentru frăgezirea aluatului, dar poți opta și pentru unt de calitate cu procent mai mare de grăsime.
Galerie foto
Cornulețele fac parte din categoria deserturilor cu gust de copilărie. Le preparau mamele sau bunicile pentru platourile cu fursecuri festive, cu ocazia sărbătorilor sau a diferitelor evenimente în familie. Sunt gustoase și foarte spornice și se frăgezesc de la o zi la alta. Cornulețele mai fac parte și din categoria deserturilor preparate pentru diferite evenimente bisericești. Rețetele sunt versatile, atât din punct de vedere al aluatului, cât și al umpluturilor.
Aluatul pentru cornulețe se poate prepara atât fraged, cât și dospit. Poate fi preparat cu unt sau untură, dar și cu ulei, în varianta de post. Pentru umplutură se pot folosi diferite gemuri de fructe, rahat sau diferite creme de ciocolată, de cacao sau de nuci.
Descoperă și o rețetă de cornulețe de post cu cremă de nuci, fragede și aromate. Iar în continuare poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de cornulețe fragede cu rahat.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor pentru aluatul fraged de cornulețe. Trece făina prin sită, într-un bol, și amestec-o cu sarea și cojile de citrice răzuite foarte fin. Poți adăuga coaja de la 1/2 lămâie și de la 1/2 portocală sau în funcție de cât de aromat dorești aluatul.
Cum prepari aluatul și formezi cornulețe fragede cu rahat
Peste făina amestecată cu ingredientele din bol adaugă untura topită și solidificată sau untul rece tăiat în cuburi. Începe să amesteci ingredientele în timp ce adaugi apa, oțetul și esența. Frământă rapid aluatul, doar până când devine compact. Apoi modelează-l în formă de bilă și împachetează-l în folie de prospețime. Pune-l la rece pentru cel puțin o oră, timp în care va deveni mai elastic.
Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește tava mare a cuptorului. Presară făină pe masa de lucru și împarte aluatul in 6 bucăți egale.
Întinde fiecare bucată de aluat în câte o foaie circulară de 20-22 cm. Apoi secționează fiecare foaie în 8 triunghiuri. Adaugă câte o bucată de rahat la bază și rulează fiecare triunghi pornind de la bază către vârf.
Așază cornulețele în tava pregătită și coace-le pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius. După coacere, trece-le fierbinți prin zahăr pudră.
Lasă-le să se răcească, apoi le poți depozita în cutii de carton cu capac sau cutii metalice. Le poți păstra până la 7 zile.
Dacă mai dorești și alte variante de cornulețe, mai poți încerca și rețeta de cornulețe cu brânză și caise deshidratate.