Cum poți să încetinești procesul de coacere al fructelor de avocado. Metoda care le prelungește durata de viață cu câteva zile
Avocado este unul dintre fructele pe care dacă nu îl consumi la momentul oportun poți să ai parte de surprize. Poți să îl încerci dimineața și să fie încă tare, iar seara la cină să fie deja prea copt. Iată cum poți să încetinești procesul de coacere al fructelor de avocado. Descoperă metoda care le prelungește durata de viață cu câteva zile
Există metode de depozitare care ajută la încetinirea procesului de coacere a fructului de avocado. Dacă ai cumpărat un săculeț mai mare nu trebuie să faci în fiecare zi guacamole și nici să te plictisești de pâine prăjită cu avocado la micul-dejun în fiecare zi.
Dacă nu ai reușit să încetinești procesul de coacere și dacă ai mai multe avocado coapte decât poți mânca, nu îți face griji. Nu trebuie să le arunci și nici să le consumi fără să vrei.
Cum poți să încetinești procesul de coacere al fructelor de avocado
Soluția ca să salvezi acest fruct este să le congelezi. Pentru a face acest lucru, trebuie să zdrobești toate fructele de avocado coapte. Mai apoi trebuie să adăugi în amestec o lingură de suc de lămâie la fiecare două avocado.
Transferă mixul în recipiente speciale pentru congelator care se închid ermetic. Lasă puțin spațiu în margine pentru a permite fructelor să se extindă odată înghețat, fără a crăpa sau a deschide recipientul. Scrie pe recipiente data congelării și asigură-te că le utilizezi în 12 luni.
Deoarece textura avocado se va schimba puțin odată dezghețat, este recomandat să îl consumi în combinație cu alte ingrediente, mai degrabă decât să-l mânci simplu.
Pune-l în cereale, cu pâine prăjită caldă, în smoothie-uri, sosuri, supe cremă sau alte preparate. De asemenea, poate fi bază pentru o înghețată sănătoasă alături de banane și alte fructe.
Un gaz grăbește coacerea fructelor de avocado
Pentru a preveni coacerea rapidă a avocado, ia în considerare care sunt factorii care favorizează acest proces. Păstrarea fructelor într-o pungă de hârtie de culoare închisă pe blatul din bucătărie este mediul propice pentru grăbirea coacerii.
Acest lucru se întâmplă pentru avocado emană un gaz incolor și inodor, etilena, care are rolul de a iuți procesul de coacere a fructelor și legumelor, potrivit Simply Recipes.
Pe măsură ce nivelul de etilenă crește, acestea devin din ce în ce mai coapte. Expunerea fructelor necoapte, precum un avocado, la un fruct copt care emite o cantitate mare din acest gaz, face ca lucrurile să se desfășoare și mai rapid. Pune o banană coaptă lângă un avocado necopt într-o pungă și într-o zi vei avea un fruct aproape negru. În aceasi situație sunt și merele, piersicile, roșiile și mango.
Pentru a preveni putrezirea fructelor de avocado sau pentru a le încetini procesul de coacere, trebuie să inversezi tehnica. Ține-le în frigider, departe de orice alte fructe care emană etilenă, mai ales dacă sunt coapte.
Acest lucru va întârzia procesul de coacere și va ajuta la menținerea celor care au un stadiu mai avansat de coacere în starea lor actuală pentru încă o zi sau două. Va trebui totuși să-i verifici maturitatea, chiar și atunci când stă la rece pentru a te bucura de el când este copt suficient cât să fie cremos și doar ușor înmuiat.