Cum se păstrează bananele până la 10 zile. Trucul care te ajută să nu mai arunci fructele
Bananele sunt unele dintre fructele care produc cea mai mare frustrare. Cumperi câteva și se mănâncă imediat. Apoi cumperi prea multe și nu le mai vrea nimeni, așa că rămâi cu un mănunchi de banane care par că de la oră la oră sunt mai negre. Iată cum se păstrează bananele până la 10 zile. Descoperă trucul care te ajută să nu mai arunci fructele.
Sigur treci bananele pe lista ta de cumpărături. Sunt un mic-dejun rapid și sățios, o gustare dulce și cremoasă și pot fi consumate oricând îți este foame și vrei ceva sănătos. Adevărul este că bananele sunt o sursă excelentă de carbohidrați sănătoși, care oferă energie durabilă și sustenabilă.
În plus, sunt bogate în fibre alimentare, care ajută la menținerea sănătății tractului digestiv, la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la controlul senzației de sațietate. Pe lângă acestea sunt bogate în potasiu care ajută la menținerea sănătății inimii, dar și vitamina C, vitamina B6, magneziu și vitamina B9 (acid folic).
Cum se păstrează bananele până la 10 zile
Problema bananelor este că rezistă foarte puțin comparativ cu alte fructe. Dacă le cumperi deja coapte, în două-trei zile nu ai decât să le transformi într-o banana bread sau să le arunci. Dacă le achiziționezi cât sunt încă verzi sunt bune câteva zile în plus, doar că în casă nu se vor coace la fel de bine.
De cele mai multe ori le păstrezi într-un bol pe blatul din bucătărie, alături de alte fructe. Totuși, potrivit Express.co.uk există un truc ce le va face să reziste până la 10 zile odată ce sunt coapte. Trebuie să le pui la frigider, departe de alte fructe și legume.
Dacă au trecut deja de punctul în care nu ți se mai par bune de consum proaspete, nu le arunca. Curăță-le de coajă, feliază-le, pune-le în pungi speciale și congelează-le. Vor fi perfecte în deserturi coapte, în clătite, în smoothie-uri sau în înghețate.
Trucul care te ajută să nu mai arunci bananele
Dacă nu vrei ca bananele tale să se coacă mai repede decât intenționezi să le mănânci poți face câteva lucruri pentru a încetini procesul. În primul rând, odată ce ai ajuns cu ele acasă separă-le din mănunchi. În acest fel etilena emanată să nu le influențeze viteza de coacere.
Partea de sus a cozii înfășoar-o fie în folie de plastic, fie de aluminiu. Rolul acestei activități este tot de a preveni ca etilena, gazul pe care îl eliberează bananele, să grăbească coacerea lor. Chiar dacă nu le păstrezi la frigider, trebuie să găsești un loc cât mai răcoros și mai uscat pentru ele.
Bananele nu se spală. Umiditatea în exces poate accelera procesul de înnegrire și de înmuiere. Dacă tai bananele și nu le consumi imediat, poți stropi feliile cu puțin suc de lămâie. Acidul acestuia ajută la prevenirea înnegririi lor.
Un sfat foarte util pentru a preveni stricarea bananelor este să le verifici în mod regulat. Îndepărtează orice fructe prea coapte sau care s-au înmuiat pentru a preveni mucegăirea. Și cel mai important: cumpără atât cât ai nevoie pentru a nu mai fi nevoită să cauți soluții despre cum se păstrează bananele.