Curcuma cu miere sau miere de aur. Rețetă pentru sănătate
Dacă vrei să-ți asiguri pentru sezonul rece un plus de sănătate la borcan, prepară rețeta de curcuma cu miere, denumită și miere de aur. Se prepară simplu și rapid, din doar două ingrediente, iar opțional, mai poți adăuga și condimente.
Galerie foto
Despre miere deja se știe cât este de benefică pentru sănătate, dac este naturală. Curcuma este un condiment foarte apreciat în bucătăria asiatică, atât pentru aromă, cât și pentru culoarea galbenă. Substanță activă denumită curcumin, este folosită în medicină datorită proprietății de puternic antioxidant. La fel și mierea este bogată în antioxidanți, așadar combinație dintre cele două este un adevărat elixir pentru sănătate.
Despre antioxidanți se știe că sunt cei mai puternici aliați în lupta împotriva deprecierii celulare, protejând organismul de stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi. Dietele bogate în antioxidanți contribuie la diminuarea riscului de infecție și de boală. Combinația dintre curcuma și miere este un stimulent antioxidant puternic, și pot fi consumate simple, sau în combinație cu laptele cald.
Descoperă și o listă cu top 13 alimente antiinflamatoare pe care să le consumi zilnic. Iar mai jos, vei descoperi cum poți să prepari și tu acasă unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali: curcuma cu miere sau miere de aur.
Ingrediente
Mod de preparare
Modul de preparare al rețetei pentru sănătate la borcan este foarte simplu și foarte rapid. Doar se amestecă bine toate ingredientele și se pune amestecul în borcan. Piperul se adaugă pentru a facilita absorbția curcumei de către organism. Acesta este opțional, dar aduce un plus de gust picant și este și el plin de beneficii.
Când și cum poți consuma curcuma cu miere
Combinația cunoscută sub numele de „miere de aur” este considerată ca fiind un puternic antibiotic natural.
Are un mare avantaj în fața antibioticelor sintetice, acela că nu provoacă efecte negative asupra florei intestinale. Acesta chiar amplifică dezvoltarea bacteriilor sănătoase. În plus, conținutul ridicat de polifenoli, vitamine și minerale este benefic în tratamentul tulburărilor inflamatorii și al diferitelor tipuri de cancer.
Cel mai adesea această combinație este folosită pentru a combate stările de răceală și de gripă. De la primele simptome de răceală sau gripă poți folosi preparatul în felul următor:
- în prima zi se consumă cate 1/2 linguriță la fiecare oră;
- în a doua zi se consumă câte 1/2 linguriță la fiecare două ore;
- în ziua a treia se consumă câte 1/2 linguriță de 3 ori pe zi.
Tratamentul se poate continua încă 5 zile cu câte o linguriță pe zi diluată în lapte cald sau în ceai cald.
Pentru ca rezultatul tratamentului cu miere de aur sau curcuma cu miere să dea rezultate optime, amestecul de ingrediente se ține în gură până cand se topește. Nu se va înghiți rapid și nu se bea imediat apă după acesta.
În tratamentul preventiv, se poate consuma și câte o jumătate de linguriță în ceai cald, nu fierbinte sau într-un pahar cu apă. Acesta ajută și la digestie, dar stimulează și sistemul imunitar.
De asemeni, consumat cate 1/2 linguriță înainte de masă ajută la ameliorarea problemelor de gât și de plămâni. Consumat în timpul mesei, ajută la digestie, iar după masa pentru colon și rinichi.
Atenție! Mierea de aur nu este recomandată persoanelor cu diabet zaharat și nici celor care suferă de afecțiuni ale vezicii biliare, hemofilie sau hipertensiune.
Descoperă și o rețetă de ghimbir cu lămâie și miere, la borcan, un alt elixir pentru sănătatea organismului.