Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere
Pentru zilele când poftești la desert, dar nu ai timp de rețete complexe, îți recomandăm să prepari rețeta de desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Este o rețetă simplă și rapidă, fără coacere.
Galerie foto
Tot ce ai de făcut pentru acest desert este să prepari o cremă și un topping de fructe. Apoi montezi desertul având ca bază biscuiții. Iar dacă nu ai timp de preparat toppingul de fructe, poți folosi dulceață de fructe, sau gem. Cu cât dulceața sau gemul sunt mai consistente și mai colorate, cu atât desertul va arăta mai spectaculos.
Poți opta și pentru căpșuni, în loc de zmeură. Chiar și cireșele sau vișinele sunt potrivite pentru acest desert, proaspete sau din compot.
Descoperă și o rețetă de tiramisu cu cireșe, la pahar, un desert de vară fără coacere. Iar mai jos, poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu deliciosul desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată.
Ingrediente
Mod de preparare
Dacă te-ai decis să folosești dulceață, nu mai ai de preparat decât creme și glazura pentru deliciosul desert. Începe cu prepararea cremei, pentru că glazura o vei prepara după ce montezi desertul și îl lași la rece o perioadă de timp.
Cum prepari crema pentru desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată
Ia o crăticioară și pune în ea frișca lichidă. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și las-o la încălzit până aproape de punctul de fierbere. Apoi stinge focul și adaugă în frișca încălzită ciocolata mărunțită. Amestecă energic până ciocolata se topește și compoziția devine omogenă.
Presară și un praf de sare pentru intensificarea gustului.
Acoperă crema de ciocolată albă cu folie de prospețime, la contact și o las-o la răcit. După răcire, încorporează în cremă brânza mascarpone.
Cum montezi desertul din biscuiți
Așază o folie de aluminiu pe blatul de lucru, iar peste folie așază biscuiții sub formă de șah, pe trei rânduri. Unge-i cu un strat subțire de dulceață, care îi va ajuta să se hidrateze, mai târziu. Peste stratul de dulceață întinde un strat subțire de cremă.
Adaugă peste cremă un alt rând de biscuiți, inversând culorile față de rândul precedent. Întinde peste ei un alt strat de cremă și așază zmeură proaspătă doar pe mijloc.
Folosește-te de folie și ridic-o de la capete unind la centru cele două rânduri de biscuiți de pe margini. Astfel, desertul va avea formă triunghiulară. Împachetează deliciosul desert în folie și pune-l la rece pentru minim 2 ore. În acest interval de timp biscuiții se vor hidrata, iar crema va căpăta fermitate.
Cum pregătești glazura pentru desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată
Procedează ca și la modul de preparare al cremei de ciocolată albă. Mai întâi încălzește frișca lichidă, apoi topește în ea ciocolata mărunțită. Amestecă cu o spatulă până când ciocolata este topită și compoziția omogenă. Las-o 2-3 minute să se mai tempereze, apoi întinde-o desertul de biscuiți cu zmeură și ciocolată.
Întinde-o uniform pe toată suprafața desertului, cu ajutorul unei spatule de tort.
Pune din nou desertul la rece până când glazura de ciocolată devine fermă. Apoi poți porționa frumos desertul.
Tot din categoria deserturilor delicioase fără coacere, mai poți prepara și rețeta de tort de biscuiți cu glazură de ciocolată și fistic.