Ficăței de pui cu ceapă. Rețeta pe care o poți prepara la tigaie
Rețeta de ficăței de pui cu ceapă este ușor de preparat. Vei obține un preparat savuros și hrănitor, perfect pentru o cină rapidă în timpul săptămânii. Poți, de asemenea, să adaugi sau să modifici condimentele și aromele în funcție de preferințele tale personale.
Pentru ca rețeta de ficăței de pui cu ceapă la tigaie să iasă bine trebuie să cureți și să pregătești ficățeii corespunzător înainte de gătire. Alege-i pe cei mai proaspeți, îndepărtează eventualele membrane și excesul de grăsime. Apoi taie-i în bucăți mai mici, de dimensiuni egale. În felul acesta se vor găti uniform și vei obține o textură plăcută.
Nu trebuie să te grăbești. Înainte de a pune ingredientele în tigaie, asigură-te că este bine încălzită. Apoi lasă ceapa să se călească suficient de mult pentru a deveni moale și a-și elibera aromele, fără să se ardă. Caramelizarea cepei va adăuga un plus de dulceață și aromă.
Chiar dacă este o rețetă simplă, contează foarte mult echilibrul între condimente. Ajustează cantitatea de sare și piper pentru a se potrivi gustului tău. Poți adăuga și alte condimente precum cimbru, oregano sau paprika pentru a adăuga profunzime și aromă preparatului.
Ingrediente
Mod de preparare
Într-o tigaie mare se încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Se adaugă ceapa tăiată în felii subțiri în tigaie. Se călește până devine moale și începe să se caramelizeze, aproximativ 5-7 minute. Apoi se pun cățeii de usturoi mărunțiți și continuă să călești pentru încă 1-2 minute, până când usturoiul devine aromat și caramelizat.
Cum prepari rețeta de ficăței la tigaie
Ficățeii de pui se curăță bine, se taie în bucăți mici, egale ca dimensiune. Se tapotează cu un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de apă. După aceea, se adaugă în tigaie și se lasă până când se rumenesc ușor și sunt gătite complet, aproximativ 5-7 minute.
În timpul prăjirii, se condimentează ficățeii cu sare, piper și, boia de ardei dulce sau iute pentru un plus de aromă și culoare. După ce ficățeii sunt gata, se îndepărtează tigaia de pe foc și se servesc ficățeii de pui cu ceapă calzi.
Cum servești ficăței de pui cu ceapă la tigaie
O garnitură clasică pentru ficăței de pui cu ceapă este orezul alb sau brun. Acesta absoarbe sosul delicios și completează gustul. Cartofii prăjiți crocanți merg de minune cu ficățeii de pui și ceapă, adăugând o textură crocantă și savoare.
De asemenea, poți pune alături de ficăței legume gătite la aburi sau la grătar. Poți folosi broccoli, morcovi, fasole verde sau dovlecei.
O salată verde proaspătă cu dressing simplu de ulei de măsline și oțet balsamic completează perfect ficățeii de pui cu ceapă, oferind o notă de prospețime și crocantă.
De asemenea, murăturile în saramură sau în oțet sunt o garnitură perfectă pentru o porție caldă de ficăței de pui cu ceapă la tigaie.