Fursecuri cu griș și cacao. Rețetă pentru un platou festiv
Printre rețetele de fursecuri pe care ți-ai propus să le prepari pentru un platou festiv, încearcă și rețeta de fursecuri cu griș și cacao. Te vor cuceri atât prin gustul delicios, cât și prin aspectul spectaculos.
Galerie foto
Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru prepararea fursecurilor și nici de dispozitive speciale sau de tehnici complexe. Modelezi fursecurile luând cu lingura din aluat sau rupând aluatul cu mâinile. Le dai formă rotundă precum chiftelele și le tăvălești prin cacao. În timpul coacerii, fursecurile se vor dezvolta, crăpându-se pe alocuri și oferind un contrast de culori între aluat și pudra de cacao.
Rețeta acestor fursecuri este inspirată după rețeta celebrelor fursecuri marocane, care se prepară de Crăciun. Acestea se conțin făină de grâu dur, care va fi înlocuită cu griș în rețeta noastră. De asemeni, zahărul pudră de la exterior va fi înlocuit cu pudră de cacao pentru un contrast deosebit de culori.
Descoperă aici și rețeta de fursecuri denumite Ghoriba, din bucătăria marocană. Iar în continuare vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de fursecuri cu griș și cacao.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei aduna toate ingredientele necesare preparării rețetei și ustensilele, pe care le vei aduce pe masa din bucătărie. Pentru a prepara aluatul de fursecuri ai nevoie de două boluri și de un mixer electric. Mai ai nevoie de o sită pentru făină, dar și de o tigaie pentru a topi untul.
Cum prepari aluatul pentru fursecuri cu griș și cacao
Așază tigaia pe flacăra aragazului, adaugă uleiul în ea, apoi unul și amestecă până când untul este topit. Lasă amestecul să se tempereze. Într-un bol sparge ouăle și adaugă peste ele un praf de sare, zahărul pudră și vanilia. Folosește mixerul și amestecă bine ingredientele până când compoziția se deschide la culoare și își dublează volumul.
În alt bol amestecă grișul cu făina trecută prin sită și cu praful de copt.
Peste compoziția de ouă cu zahăr adaugă untul topit în ulei și răcit. Apoi încorporează amestecul de făină cu griș.
Vei obține un aluat de fursecuri consistent, dar ușor cursiv atunci când iei cu lingura din el. Acoperă bolul cu o folie de prospețime și lasă aluatul să se odihnească la rece timp de o oră. În acest interval de timp grișul se va hidrata, iar aluatul va avea consistența necesară pentru a putea modela fursecurile.
Dacă nu va fi suficient de consistent, mai poți adăuga puțină făină, dar și puțin griș.
Cum formezi și coci fursecurile
Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pentru modelarea delicioaselor fursecuri cu griș și cacao, mai întâi umezește-ți mâinile cu apă. Apoi rupe bucăți mici din aluat, cât o nucă. Modelează-le între palme până când le dai forme de bine. Apoi tăvălește-le prin pudra de cacao și așază-le în tava de cuptor, tapetată cu hârtie de copt.
Pune tava în cuptor și coace fursecurile pentru 12-15 minute, la 180 de grade Celsius.
Nu le coace în exces pentru a nu deveni foarte crocante. După coacere fursecurile vor fi moi la atingere, dar după răcire vor deveni mai ferme.
Tot pentru platoul cu fursecuri festive, pe lângă cele cu griș și cacao mai poți prepara și rețeta de fursecuri crinkle.