Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă nu mai știi cu ce să te răcorești în mod delicios în zilele toride de vară, încearcă rețeta de înghețată cu aromă intensă de citrice. Este un desert răcoritor și revigorant, care te va cuceri de la prima înghițitură.

Maria Udrea
Publicat: 21 iulie 2024, 11:16

Galerie foto

Înghețata este mai delicioasă și mai rustică servită în cornete / Shutterstock

Aromele proaspete de lămâie, portocală și lime adaugă un gust vibrant și exotic acestei înghețate. Are o textură cremoasă și o explozie de arome, toate revigorante. Fiecare linguriță oferă un echilibru perfect între dulceață și aciditate, datorită sucurilor și cojilor de lămâie, portocală și lime. Această înghețată este ideală pentru a fi servită ca desert în zilele călduroase de vară sau ca o pauză răcoritoare în orice moment al anului.

Citește și

Rețeta este foarte versatilă. O poți adapta conform gusturilor tale, adăugând mai mult din citricele preferate. Poți adăuga și alte citrice, cum ar fi grapefruit sau mandarină, pentru a crea un mix de arome unic. Poți încorpora bucăți mici de fructe confiate sau proaspete în înghețată pentru un plus de textură. Iar în timpul servirii poți decora înghețata cu coajă de citrice rasă fin. O mai poți decora și cu frunze de mentă pentru un aspect atrăgător și o notă suplimentară de prospețime.

Din aceeași categorie de înghețate îți mai recomandăm să încerci și rețeta de înghețată din pepene roșu. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată cu listă de ingrediente și pași necesari pentru înghețată cu aromă intensă de citrice.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru ca înghețata să aibă o textură consistentă, este necesară o compoziție fiartă, din ouă cu lapte. Iar pentru ca această compoziție să capete volum, se adaugă și smântână pentru frișcă.

Descoperă și rețeta de înghețată de pepene galben cu banane, fără zahăr adăugat.

Cum prepari înghețată cu aromă intensă de citrice

Într-o cratiță medie, încălzește smântâna pentru frișcă amestecată cu laptele la foc mediu, până aproape de punctul de fierbere. Nu lăsa amestecul să fiarbă pentru a nu-și pierde smântâna proprietățile.

Într-un bol mare, amestecă gălbenușurile de ou cu zahărul până când devin cremoase și deschise la culoare.

Toarnă încet amestecul de lapte fierbinte peste cel de ouă și zahăr, în timp ce amesteci intens pentru a preveni coagularea gălbenușurilor.

Transferă compoziția rezultată înapoi în cratiță și gătește-o la foc mic, amestecând continuu, până când crema se îngroașă. În aproximativ 5-7 minute este gata. Nu este necesar să fierbi prea mult crema.

Îndepărtează cratița de pe foc și adaugă coaja rasă de lămâie, portocală și lime. Lasă compoziția să se răcească la temperatura camerei.

Adaugă sucul de lămâie, portocală și lime, și extractul de vanilie, dacă folosești și din acesta. Amestecă bine pentru a combina toate aromele.

Acoperă compoziția cu folie de plastic, asigurându-te că folia atinge suprafața cremei pentru a preveni formarea unei cruste.

După răcire, introdu mixerul în compoziție pentru a-i oferi volum. Transferă compoziția pentru înghețată cu aromă intensă de citrice într-o caserolă cu capac și pune-o la congelator.

Las-o acolo timp de 4-5 ore, apoi te poți răsfăța cu ea.

Iar dacă mai dorești și alte rețete de înghețată, mai poți prepara și rețeta de înghețată de mentă cu ciocolată.

Citește și
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Marmeladă de ardei iuți, ideală pentru sosuri sau aperitive
Marmeladă de ardei iuți, ideală pentru sosuri sau aperitive
Ardei copți cu smântână. Rețetă pentru o masă delicioasă
Ardei copți cu smântână. Rețetă pentru o masă delicioasă
Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin
Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin
Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă
Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă
Te-ar mai putea interesa și
Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos
Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos
Înghețată de mango. Rețetă simplă și rapidă
Înghețată de mango. Rețetă simplă și rapidă
Înghețată de mentă cu lapte condensat, foarte aromată și colorată
Înghețată de mentă cu lapte condensat, foarte aromată și colorată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:51
Pâine cu făină de hrișcă și semințe, mai gustoasă și mai consistentă Pâine cu făină de hrișcă și semințe, mai gustoasă și mai consistentă
06:13
Cum se face siropul de gutui. Rețeta simplă și delicioasă Cum se face siropul de gutui. Rețeta simplă și delicioasă
15 septembrie, 06:07
Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți
15 septembrie, 04:05
Unde poți să păstrezi cartofii ca să reziste până la șase luni Unde poți să păstrezi cartofii ca să reziste până la șase luni
14 septembrie, 03:58
Ciorbă de păstrăv cu legume, perfectă pentru un prânz savuros Ciorbă de păstrăv cu legume, perfectă pentru un prânz savuros
14 septembrie, 03:47
Tartă cu pere și ciocolată, o combinație de nerefuzat Tartă cu pere și ciocolată, o combinație de nerefuzat
13 septembrie, 06:24
Sos de roșii pentru paste. Se face singur în doar 15 minute Sos de roșii pentru paste. Se face singur în doar 15 minute
13 septembrie, 05:31
Dulceață de caise fără zahăr. Ce să adaugi în rețetă ca să iasă delicioasă Dulceață de caise fără zahăr. Ce să adaugi în rețetă ca să iasă delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
2
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Rețeta de tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă este o rețetă tradițională românească, perfectă pentru a conserva aromele legumelor în borcane pe care le poți deschide în zilele...
3
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Dacă ești în căutare de rețete tradiționale cu gust delicios de copilărie, avem pentru tine o rețetă de ciurigăi sau minciunele. Este o rețetă tradițională din bucătăria maramureșeană, mult apreciată în...
4
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Rețeta de salată de ardei copți cu măsline și capere este o rețetă simplă și plină de arome mediteraneene. Prepar-o și tu urmărind mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Este...
5
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Printre conservele pe care ți-ai propus să le prepari în acest sezon, poți face loc și pentru rețeta de tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă. Este o rețetă simplă și...

Parteneri

Câte pahare de apă sunt recomandate zilnic. Specialiștii au dezvăluit cantitatea necesară pentru a te hidrata
Câte pahare de apă sunt recomandate zilnic. Specialiștii au dezvăluit cantitatea necesară pentru a te hidrata
"Timpul s-a dezlănţuit". A nins ca-n toiul iernii pe Transalpina. Între Rânca și Obârșia Lotrului, drumarii au scos utilajele pe şoseaua acoperită de zăpadă
"Timpul s-a dezlănţuit". A nins ca-n toiul iernii pe Transalpina. Între Rânca și Obârșia Lotrului, drumarii au scos utilajele pe şoseaua acoperită de zăpadă
Câte soţii a avut, de fapt, Ion Ţiriac. Ajuns la 85 de ani, miliardarul român a spus totul
Câte soţii a avut, de fapt, Ion Ţiriac. Ajuns la 85 de ani, miliardarul român a spus totul
Cine a câștigat jocul de amuletă, desfășurat pe apă: „S-au bătut și își spuneau iartă-mă”. Două concurente au cerut remiză:
Cine a câștigat jocul de amuletă, desfășurat pe apă: „S-au bătut și își spuneau iartă-mă”. Două concurente au cerut remiză:
Thalía a participat în cadrul premiilor MTV VMA. Diva a purtat o rochie spectaculoasă
Thalía a participat în cadrul premiilor MTV VMA. Diva a purtat o rochie spectaculoasă
De ce a vibrat Pământul timp de 9 zile. Sursa surprinzătoare a fost descoperită în Groenlanda
De ce a vibrat Pământul timp de 9 zile. Sursa surprinzătoare a fost descoperită în Groenlanda
Pipote de pui cu morcovi caramelizați
Pipote de pui cu morcovi caramelizați
Tot ce trebuie să știi despre ochelarii pentru copii mici
Tot ce trebuie să știi despre ochelarii pentru copii mici
Cum și-au petrecut vedetele ultima săptămână. Sabrina Carpenter a participat la un afterparty, în timp ce Mariska Hargitay și Kelli Giddish au filmat pentru un nou episod din serialul „Law and Order”
Cum și-au petrecut vedetele ultima săptămână. Sabrina Carpenter a participat la un afterparty, în timp ce Mariska Hargitay și Kelli Giddish au filmat pentru un nou episod din serialul „Law and Order”
Băuturi care te pot face să iei în greutate. Lichidele pe care este de preferat să le eviți
Băuturi care te pot face să iei în greutate. Lichidele pe care este de preferat să le eviți
fresh

Ciorbă de păstrăv cu legume, perfectă pentru un prânz savuros

Ciorbă de păstrăv cu legume, perfectă pentru un prânz savuros

Tartă cu pere și ciocolată, o combinație de nerefuzat

Tartă cu pere și ciocolată, o combinație de nerefuzat

Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți

Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți

Unde poți să păstrezi cartofii ca să reziste până la șase luni

Unde poți să păstrezi cartofii ca să reziste până la șase luni

Cum se face siropul de gutui. Rețeta simplă și delicioasă

Cum se face siropul de gutui. Rețeta simplă și delicioasă