Înghețată de banane și fructe de pădure, aromată și frumos colorată
Nu este un secret că deliciul absolut al zilelor caniculare de vară este înghețata. Toți o adoră și toți o caută pe la tonetele din oraș. Însă puțini sunt cei care se încumetă să o prepare singuri acasă, mai gustoasă și mai sănătoasă. Dacă te numeri printre cei care adoră înghețata de casă, îți recomandăm să încerci și rețeta noastră de înghețată de banane și fructe de pădure, aromată și frumos colorată.
Galerie foto
Înghețata se prepară într-un timp relativ scurt, însă perioada de așteptare până la degustare este mai mare. Dacă nu ai un aparat de preparat înghețată și optezi pentru metoda congelatorului, ai de așteptat 4-5 ore până când te vei răsfăța cu înghețata. Însă gustul și aroma înghețatei va merita din plin așteptarea. Poți prepara cantități mai mari dacă ai spațiu în congelator.
Fructele de pădure le poți folosi direct congelate. Nu necesită fierbere, doar congelare și procesare ulterioară cu ajutorul blenderului. Poți opta pentru fructele preferate: zmeură căpșuni, mure, afine și coacăze. Le poți folosi împreună pentru un gust deosebit și o culoare irezistibilă. Modul de preparare al înghețatei este asemănător cu al unui smoothie de iaurt și fructe. Urmărește mai jos rețeta detaliată pentru a o prepara și tu și a te răcori cu ea în zilele călduroase de vară.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru reușita sigură a unei înghețate cremoase și fără ace de gheață este important să folosești un iaurt de calitate. Optează pentru iaurtul grecesc care este mai cremos și nu conține zer. Poți opta și pentru un iaurt cu fructe, dacă îți place gustul acestuia. Sunt acele iaurturi speciale pentru deliciul copiilor care sunt aromate și gustoase. Pentru o astfel de rețetă nu se folosește zahăr ca și îndulcitor, ci miere. Zahărul se va topi și va crea mult lichid, iar lichidul în exces se transformă în ace de gheață.
Cum prepari înghețată de banane și fructe de pădure
Primul pas pentru prepararea acestei înghețate constă în congelarea fructelor, dacă nu le folosești deja congelate. Pune fructele de pădure într-o pungă de plastic și lasă-le la congelator cel puțin 30 de minute. Poți congela și bananele curățate și rupte în bucăți, dar le poți la fel de bine folosi și proaspete.
Dacă dorești să savurezi înghețata într-un timp mai scurt de așteptare, congelează și bananele. Le poți adăuga în punga cu fructe de pădure sau într-o altă pungă, separat.
Descoperă și rețete de milkshake pe care să le încerci în zilele caniculare.
În timp ce fructele se congelează, pregătește iaurtul și vasele sau caserolele pentru înghețată.
Pune iaurtul la scurs într-o sită deasă, așezată deasupra unui bol. Chiar dacă este cremos, poate conține și acesta puțin lichid. Cu cât îndepărtăm mai mult din lichid, cu atât înghețata va fi mai cremoasă.
Când fructele s-au congelat, procesează-le cu ajutorul blenderului și transformă-le într-un smoothie consistent. Adaugă iaurtul și mierea și omogenizează bine amestecul. Poți servi o porție din delicioasa înghețată de banane și fructe de pădure în faza care se prezintă acum. Pentru a o congela, amestec-o cu suc proaspăt de lămâie. Acesta va împiedica formarea acelor de gheață. Transferă înghețata în caserole cu capac și pune-le la congelator până când te hotărăști să te răcorești cu ea.
Dacă mai dorești și alte rețete răcoritoare, poți încerca și rețeta de cafea înghețată cu lapte. Este minunată și are atât efect răcoritor cât și energizant.