Înghețată de banane și fructe de pădure, aromată și frumos colorată

Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Nu este un secret că deliciul absolut al zilelor caniculare de vară este înghețata. Toți o adoră și toți o caută pe la tonetele din oraș. Însă puțini sunt cei care se încumetă să o prepare singuri acasă, mai gustoasă și mai sănătoasă. Dacă te numeri printre cei care adoră înghețata de casă, îți recomandăm să încerci și rețeta noastră de înghețată de banane și fructe de pădure, aromată și frumos colorată.

Maria Udrea
Publicat: 14 iunie 2023, 07:00

Galerie foto

Înghețata poate fi servită imediat, mai ales dacă se folosesc fructe congelate / Shutterstock

Înghețata se prepară într-un timp relativ scurt, însă perioada de așteptare până la degustare este mai mare. Dacă nu ai un aparat de preparat înghețată și optezi pentru metoda congelatorului, ai de așteptat 4-5 ore până când te vei răsfăța cu înghețata. Însă gustul și aroma înghețatei va merita din plin așteptarea. Poți prepara cantități mai mari dacă ai spațiu în congelator.

Citește și

Fructele de pădure le poți folosi direct congelate. Nu necesită fierbere, doar congelare și procesare ulterioară cu ajutorul blenderului. Poți opta pentru fructele preferate: zmeură căpșuni, mure, afine și coacăze. Le poți folosi împreună pentru un gust deosebit și o culoare irezistibilă. Modul de preparare al înghețatei este asemănător cu al unui smoothie de iaurt și fructe. Urmărește mai jos rețeta detaliată pentru a o prepara și tu și a te răcori cu ea în zilele călduroase de vară.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru reușita sigură a unei înghețate cremoase și fără ace de gheață este important să folosești un iaurt de calitate. Optează pentru iaurtul grecesc care este mai cremos și nu conține zer. Poți opta și pentru un iaurt cu fructe, dacă îți place gustul acestuia. Sunt acele iaurturi speciale pentru deliciul copiilor care sunt aromate și gustoase. Pentru o astfel de rețetă nu se folosește zahăr ca și îndulcitor, ci miere. Zahărul se va topi și va crea mult lichid, iar lichidul în exces se transformă în ace de gheață.

Cum prepari înghețată de banane și fructe de pădure

Primul pas pentru prepararea acestei înghețate constă în congelarea fructelor, dacă nu le folosești deja congelate. Pune fructele de pădure într-o pungă de plastic și lasă-le la congelator cel puțin 30 de minute. Poți congela și bananele curățate și rupte în bucăți, dar le poți la fel de bine folosi și proaspete.

Dacă dorești să savurezi înghețata într-un timp mai scurt de așteptare, congelează și bananele. Le poți adăuga în punga cu fructe de pădure sau într-o altă pungă, separat.

Descoperă și rețete de milkshake pe care să le încerci în zilele caniculare.

În timp ce fructele se congelează, pregătește iaurtul și vasele sau caserolele pentru înghețată.

Pune iaurtul la scurs într-o sită deasă, așezată deasupra unui bol. Chiar dacă este cremos, poate conține și acesta puțin lichid. Cu cât îndepărtăm mai mult din lichid, cu atât înghețata va fi mai cremoasă.

Când fructele s-au congelat, procesează-le cu ajutorul blenderului și transformă-le într-un smoothie consistent. Adaugă iaurtul și mierea și omogenizează bine amestecul. Poți servi o porție din delicioasa înghețată de banane și fructe de pădure în faza care se prezintă acum. Pentru a o congela, amestec-o cu suc proaspăt de lămâie. Acesta va împiedica formarea acelor de gheață. Transferă înghețata în caserole cu capac și pune-le la congelator până când te hotărăști să te răcorești cu ea.

Dacă mai dorești și alte rețete răcoritoare, poți încerca și rețeta de cafea înghețată cu lapte. Este minunată și are atât efect răcoritor cât și energizant.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Te-ar mai putea interesa și
Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos
Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos
Înghețată de mango. Rețetă simplă și rapidă
Înghețată de mango. Rețetă simplă și rapidă
Înghețată de mentă cu lapte condensat, foarte aromată și colorată
Înghețată de mentă cu lapte condensat, foarte aromată și colorată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare