Înghețată de caise cu sos caramel sărat, deliciul absolut al verii
Dacă obișnuiești să prepari înghețată acasă, îți recomandăm să încerci și rețeta de înghețată de caise cu sos caramel sărat. Este combinația verii ce te va impresiona atât ca gust cât și ca textură și aspect.
Rețeta nu este foarte complexă, însă necesită timp și răbdare până la degustare. Compoziția pentru înghețată necesită cel puțin 4-5 ore de congelare pentru a putea fi consumată. În acest interval de timp este indicat să mai amesteci compoziția de 2-3 ori, pentru a evita forma acelor de gheață. Însă rezultatul final merită din plin timpul de așteptare.
Chiar dacă este mai comod să te delectezi cu înghețată vara la terase, atunci când o prepari în casă este mai gustoasă. Este și mai sănătoasă pentru că deții controlul deplin al ingredientelor. O poți combina după propriul gust și o poți îndulci atât cât este necesar gustului propriu.
Descoperă aici și 8 rețete de înghețată fără zahăr. Mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru înghețată de caise cu sos caramel sărat.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea caiselor care necesită spălare, și scurgere. Apoi secționezi caisele în jumătăți pentru a le îndepărta sâmburii. Jumătățile de caise le adaugi în recipientul unui blender împreună cu sucul de lămâie. Acesta le va ajuta să nu oxideze și să-și mențină culoarea perfectă. Pasează caisele și transformă-le în piure, apoi trece piureul prin sită.
Cum prepari înghețată de caise cu sos caramel sărat
După ce ai pregătit piureul de caise poți pregăti și celelalte ingrediente.
Pune frișca rece, abia scoasă din frigider, în bolul mixerului și amestec-o până când devine fermă. În alt bol, amestecă piureul de caise cu laptele condensat. Apoi amestecă cele două compoziții până la omogenizare.
Pregătește o caserolă cu capac și pune compoziția de înghețată în ea. Pune caserola în congelator și las-o acolo timp de 4-5 ore.
După o oră și 30 de minute, scoate caserola din congelator și mai amestecă compoziția pentru înghețată de caise, cu o spatulă. Este necesar acest procedeu pentru a evita formarea acelor de gheață. După încă o oră, mai amestecă odată în compoziția de înghețată. Apoi o vei lăsa la congelator până când devine fermă.
Dacă deții și forme de înghețată pe băț, le poți folosi și pe acestea.
Cum prepari sos caramel sărat
Pune apa într-o crăticioară cu baza dublă și pereți mai înalți. Apoi adaugă zahărul. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și lasă zahărul să se topească. Nu amestecăm în el decât spre final de topire, pentru a se omogeniza.
Adaugă untul tăiat în cuburi și amestecă cu o spatulă până când se topește și se diluează toată compoziția. Apoi adaugă smântâna pentru frișcă și mai fierbe sosul caramel până când devine mai consistent. Amestecă continuu pentru a nu se arde. La final de fierbere adaugă sarea și amestecă până când se dizolvă.
Lasă sosul să se răcească și glazurează cu el înghețata în timpul servirii. Răsfață-i pe cei dragi cu câte o porție de înghețată de caise cu sos caramel sărat și aprecierile vor fi maxime.
Dacă mai dorești și alte rețete, mai poți încerca și rețeta de înghețată de banane și fructe de pădure, aromată și frumos colorată.