Înghețată de casă cu brânză de vaci. Este sănătoasă și are puține calorii
Rețeta de înghețată de casă cu brânză de vaci are o textură cremoasă și fină și are avantajul de a putea fi personalizată în funcție de gusturile fiecăruia. Pornind de la bază, poți face înghețată de ciocolată, cu fructe, cu caramel sau cu orice altceva îți place. Pentru că nu are zahăr este mult mai sănătoasă decât alte sortimente.
Pentru a prepara înghețata de casă, poți folosi mai multe tipuri de brânză, în funcție de preferințe și de rezultatul dorit. Alegerea poate influența textura și gustul final al înghețatei.
Cel mai comun sortiment este brânza de vaci pentru că este foarte cremoasă și un aport semnificativ de proteine.
De asemenea, mai poți folosi și cremă de brânză, însă deși este mai fină, adaugă și ușoare nuanțe gustului final al desertului.
Crema mascarpone este o alegere foarte potrivită pentru înghețata de casă, dar dacă ești la dietă ocolește-o. Conținutul bogat în grăsimi va da înghețatei un gust bogat, dar îi aduce și un număr mare de calorii. Se potrivește bine mai ales cu vanilia, cafeaua sau ciocolata. La fel de potrivită este și brânza ricotta.
Ingrediente
Mod de preparare
Într-un blender, se pun brânza de vaci, laptele, îndulcitorul natural și extractul de vanilie.
Cum prepari rețeta de înghețată de casă cu brânză de vaci
Se procesează ingredientele până când se obține o compoziție omogenă și cremoasă. Apoi se adaugă fructele și se mixează până când sunt bine combinate cu restul ingredientelor.
După aceea, se încorporează și migdalele sau nucile mărunțite în compoziție.
Cum formezi înghețata de casă cu brânză de vaci
Se toarnă amestecul într-un recipient pentru înghețată sau într-un bol acoperit și se pune în congelator. Se lasă înghețata să se congeleze timp de cel puțin 4 ore sau până când devine fermă.
Este important să se amestece fiecare 30 de minute în primele 2 ore pentru a evita formarea de cristale de gheață și pentru a obține o textură mai moale și cremoasă.
Cum să reduci numărul de calorii
Pentru a reduce numărul de calorii în înghețata cu brânză de vaci poți lua în considerare să folosești doar sortimente de brânzeturi degresate total sau cu un conținut mai scăzut de grăsimi. De asemenea, și laptele ar trebui să fie tot degresat sau cu un conținut mai mic de grăsimi.
Un alt aspect important este îndulcitorul folosit. Dacă vrei să ai o înghețată cu cât mai puține calorii poți folosi un îndulcitor natural cum ar fi stevia sau eritritol.
De asemenea, poți încerca să nu folosești niciun fel de îndulcitor, ci să dai dulceață înghețatei cu fructe. Piureul de banane este foarte gustos și îndeplinește cu succes acest rol.
Deși poate fi mult mai savuroasă, înghețata cu ciocolata, nuci sau caramel are mai mult calorii. Evită să le folosești dacă urmezi o dietă prin care vrei să slăbești sau să îți menții greutatea corporală.
Poți utiliza arome naturale, precum vanilia sau extractul de migdale, pentru a adăuga gust și aromă, în locul ingredientelor cu aport caloric mai mare.
Brânza de vaci este bogată în proteine
Brânza de vaci este cunoscută pentru conținutul său bogat în proteine, motiv pentru care este un aliment popular în multe diete. Uneori este asociată cu stilul de viață sănătos și este preferată pentru că este foarte versatilă putând fi integrată cu ușurință în multe preparate.
Unul dintre principalele sale beneficii este că are un conținut ridicat de proteine de înaltă calitate. Acestea sunt esențiale pentru dezvoltarea, repararea și menținerea țesuturilor organismului, precum și pentru funcționarea corectă a multor procese biologice.
Proteinele din brânza de vaci sunt esențiale pentru refacerea și creșterea masei musculare. Acest lucru este deosebit de important dacă ai o activitate fizică intensă.
Brânza de vaci conține calciu, un mineral crucial pentru sănătatea oaselor. Aportul adecvat de calciu poate ajuta la menținerea oaselor puternice și la prevenirea osteoporozei.
Proteinele din brânza de vaci conțin aminoacizi esențiali necesari pentru producția de colagen, care menține elasticitatea pielii și încetinește procesul de îmbătrânire.
Consumul de proteine poate ajuta la reducerea senzației de foame și la menținerea unei senzații de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.
De asemenea, proteinele pot contribui la menținerea nivelurilor de zahăr din sânge mai stabile, ceea ce este benefic în special pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2 sau care sunt predispuse la fluctuații ale glicemiei.
În afară de proteine și calciu, brânza de vaci poate conține și alte substanțe nutritive importante, cum ar fi zinc, vitamina B12 și fosfor.