Mâncare de legume coapte în cuptor. O explozie de gusturi și arome
Dacă adori legumele coapte pe grătar sau în cuptor, rețeta de mâncare de legume coapte în cuptor, cu siguranță va fi pe gustul tău. Este o rețetă simplă și ușoară, care se prepară într-un timp destul de scurt.
Legumele coapte în cuptor sau pe grătar pot fi servite ca garnitură la fripturi. Pot fi incluse în salate sau în alte preparate. Sunt foarte delicioase și se pot aromatiza după propriul gust. Rețetele sunt foarte versatile. Se pot combina cât mai multe legume într-o rețetă, pentru gusturi și arome deosebite, dar și pentru un contrast de culori. Vinetele și dovleceii merg cel mai bine pe grătar, pentru că sunt consistente, dar și gustoase.
Ca și sosuri pentru legumele coapte, poți opta pentru sosul de soia, sosul de roșii, sosurile de brânzeturi și multe altele. Sosul pesto, de asemeni, este unul dintre favorite, cu care se pot glazura legumele sau fripturile din carne.
Descoperă aici și cele mai delicioase 7 sosuri, pe care poți să le încerci pentru carnea și legumele la grătar. Sunt sosuri care pot transforma o simplă friptură, într-o delicatesă. Alese cu grijă, condimentele și ingredientele folosite în prepararea sosului pot potența aromele și înnobila gustul preparatelor. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru rețeta de mâncare de legume coapte în cuptor.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea vinetei și a dovlecelului care necesită și un timp de deshidratare, înainte de preparare. Spală vânăta și dovlecelul, taie-le în felii rotunde și presară sare peste ele. Lasă-le la deshidratat 15 minute, după care le ștergi cu prosoape de hârtie.
Cum prepari rețeta de mâncare de legume coapte în cuptor
După ce ai pregătit feliile de legume, așază-le într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
Clătește bine roșiile, șterge-le și adaugă-le în tavă, întregi. Clătește și ardeii, șterge-i și pune-i în tavă printre celelalte legume.
Ceapa curăț-o, secționeaz-o în sferturi și adaug-o în tavă. Iar grăunții de usturoi îi adăugi necurățați, printre legume.
Stropește toate legumele în tavă cu ulei de măsline și presară peste ele sare, piper, cimbru și oregano.
Introdu tava în cuptor și coace legumele pentru 30-35 de minute, la 200 de grade Celsius.
După coacere, curăță ardeii și taie-i în franjuri. Curăță usturoiul și pisează-l în mojar. Picură peste el și foarte puțin ulei. Curăță și roșiile, pasează-le și adaugă-le în mojar. Adaugă și o parte din franjurile de ardei și 1-2 crenguțe de pătrunjel verde tocat. Pasează bine toate aceste ingrediente în mojar până când obții o pastă omogenă.
Pune ulei de măsline într-o tigaie și călește ușor ceapa tocată cât mai fin. Adaugă și legumele pasate, dar și o ceașcă de apă. Fierbe sosul pentru 5-6 minute.
Apoi adaugă în sos rondelele de vânătă și de dovlecel, dar și franjurile de ardei. Amestecă-le prin sosul din tigaie pentru 5-6 minute. Potrivește gustul cu sare și piper, iar în timpul servirii poți adăuga pătrunjel verde, tocat mărunt.
Dacă mai dorești și alte rețete delicioase pe bază de legume, mai poți încerca și rețeta de legume asortate în sos de roșii.