Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Se întâmplă uneori să-ți rămână albușuri nefolosite pentru co folosești doar gălbenușurile la anumite preparate și nu știi ce să faci cu ele? Îți recomandăm să încerci rețeta de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată.
Galerie foto
Prăjitura va fi o reușită sigură și din punct de vedere al gustului, dar și al texturii. Blatul va fi ușor umed datorită ciocolatei și untului adăugate în compoziție. Iar glazura de ciocolată îi va oferi aspect plăcut și gust delicios. Poți personaliza rețeta adăugând ciocolata preferată, dar și alte arome. Iar dacă nu ai albușuri rămase, poți prepara negresa folosind gălbenușurile la o cremă. În orice cremă fiartă poți include gălbenușurile: de vanilie, lămâie, cafea, etc.
Rețetele de negresă sunt foarte adorate în bucătăria românească, pentru că sunt delicioase și aspectuoase. În plus, se prepară foarte simplu și sunt versatile. Pornind de la rețeta de bază mai poți adăuga în compoziție fructe proaspete, fructe uscate, nuci, alune sau chiar cereale. Poți combina blaturile de negresă cu orice cremă dorești sau cu diferite glazuri.
Descoperă aici: 13 ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă. iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru a prepara compoziția blatului de negresă, mai întâi vei aduce la temperatura camerei toate ingredientele. Pune albușurile în bolul mixerului și presară sare peste ele.
Pune ciocolata la topit împreună cu laptele și untul, apoi lasă compoziția să se mai răcească.
Macină nuca mai grosier, trece făina prin sită împreună cu praful de copt, iar bicarbonatul de sodiu dizolvă-l în puțină zeamă de lămâie.
Cum prepari blatul pentru negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt într-o tavă de 23/ 36 cm. Apoi introdu mixerul în albușuri și amestecă-le energic până când devin spumoase și cristaline.
Adaugă treptat zahărul, continuând să amesteci intens. Când vei obține o bezea fermă care rămâne fixată pe pereții bolului, îndepărtează mixerul folosește în continuare o spatulă.
Toarnă peste bezea, în fir subțire, ciocolata topită și ușor călduță și esența de rom. Amestecă ușor cu mișcări circulare, de jos in sus, pentru a se menține bezeaua aerată.
Adaugă nuca măcinată, bicarbonatul dizolvat, apoi treptat făina. Textura aluatului va fi ceva mai consistentă decât a unui chec clasic.
Întinde compoziția pentru negresă în tava pregătită. Nivelează-i suprafața uniform și pune tava în cuptor. Coace blatul de negresă la 180 de grade Celsius pentru 35-40 de minute.
Lăsă negresa să se răcească, timp în care pregătești glazura de ciocolată
Într-o crăticioară încălzește frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere. Adaugă ciocolata mărunțită și amestecă intens până când aceasta se topește și se omogenizează compoziția. Lasă glazura să se răcească 5-6 minute apoi toarn-o deasupra blatului de negresă. Întinde-o uniform.
Pune tava la loc răcoros până când glazura se întărește. Apoi poți porționa frumos delicioasa negresă din albușuri cu glazură de ciocolată.
Iar dacă mai dorești și alte rețete ușor asemănătoare, mai poți încerca și rețeta de brownie cu zmeură și fistic.