Nuci umplute cu cremă caramel. Desert cu gust de copilărie
Dacă adori fursecurile sub formă de nuci umplute și vrei să le prepari și altfel decât în modul clasic, încearcă rețeta de nuci umplute cu cremă caramel. Te vei bucura de gustul cojilor de nuci crocante, înnobilate de gustul delicios al caramelului.
Galerie foto
Nucile umplute fac parte dintre deserturile cu care mulți dintre noi ne-am răsfățat în copilărie. Le preparau mamele sau bunicile cu ocazia diferitelor evenimente în familie sau cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Aluatul pentru cojile de nuci se prepară în modul clasic, după rețeta de aluat fraged. Crema de umplere poate fi adaptată după preferințe. Poți opta pentru o cremă clasică de biscuiți cu gem și miez de nucă, pentru o cremă de ciocolată, de vanilie sau ca în rețeta actuală, pentru crema caramel. Este cea mai delicioasă cremă și are o culoare deosebită.
Crema caramel este potrivită pentru orice tip de desert. O poți folosi pentru a umple foi și blaturi de prăjituri, de torturi sau fursecurile. O poți folosi la prepararea înghețatei a budincilor a deserturilor la pahar și la multe altele.
O rețetă în care poți folosi crema caramel cu mare succes este rețeta de tartă Banoffee. Este o delicioasă rețetă de tartă cu banane și caramel. Dar până atunci, încearcă rețeta de nuci umplute cu cremă caramel, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu prepararea aluatului pentru cojile de nuci. Este un aluat fraged care se frământă rapid, dar va avea nevoie de un timp de odihnă la rece.
Cum prepari aluat pentru nuci umplute cu cremă caramel
Adaugă untul moale, zahărul, un praf de sare și scorțișoara într-un bol încăpător. Folosește mixerul și amestecă ingredientele până când obții o compoziție cremoasă și omogenă. Adaugă ouăle, pe rând, omogenizând compoziția după fiecare. Apoi, încorporează faină amestecată cu praful de copt și trecut amestecul prin sită. Frământă rapid aluatul până când nu va mai fi lipicios.
Împachetează aluatul în folie de prospețime și-l pune-l la rece pentru cel puțin o oră.
Mai apoi, modelează aluatul în mici biluțe, care să acopere cam 1/3 din orificiile formei de copt. Pune forma de copt la încălzit pe flacăra aragazului și coace cojile de nuci până când devin crocante și frumos rumenite, atât la exterior cât și la interior.
Cum prepari crema caramel
Alege o crăticioară cu bază dublă, așaz-o pe flacăra aragazului și pune zahărul la caramelizat în ea. Adaugă și o lingură de apă, și amestecă doar spre final de topire, pentru a nu se arde.
Dup ce tot zahărul este topit, adaugă untul și amestecă până când și acesta este topit. Adaugă alunele măcinate fin, apoi toarnă în fir subțire smântâna pentru frișcă, amestecând continuu pentru omogenizare.
Lasă crema caramel să fiarbă timp de 5-6 minute, până când devine mai consistentă. Iar după răcire, când crema va deveni mai consistentă, adaugă mascarpone pentru un plus de cremozitate.
Folosește un săculeț de decorat deserturi pentru a umple cojile de nuci cu cremă. Apoi lipește câte două coji de nuci umplute cu cremă caramel, care se potrivesc cel mai bine. Depozitează-le în cutii de metal cu capac, sau cutii de carton închise. Le poți păstra până la o săptămână, la loc răcoros.