Paleuri cu ciocolată. Rețetă de fursecuri din copilărie

Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Paleurile erau cândva printre cele mai apreciate fursecuri de pe platourile festive. Făceau parte din lista cu rețete de dulciuri notate în caietul bunicii. Dacă și ție îți este dor de gustul lor, îți oferim mai jos o rețetă veche de paleuri cu ciocolată.

Maria Udrea
Publicat: 27 ianuarie 2024, 07:35

Galerie foto

După umplere, paleurile se decorează cu ciocolată topită / Rețetefeldefel.ro

Este o rețetă de fursecuri ce se prepară dintr-un aluat cu textură moale. După coacere, fursecurile se lipesc între ele cu o cremă simplă de ciocolată. Opțional, se mai decorează și la suprafață tot cu ciocolată. Pe vremea bunicii, crema de ciocolată se prepara cu unt și pudră de cacao. Însă în vremurile noastre piața de ingrediente este mai bogată și putem apela la metode mai simple de preparare a cremelor. Găsim în magazinele alimentare diferite sortimente de ciocolată, dar și frișcă naturală. Pentru a ne ușura munca în bucătărie, dar și pentru că sunt gustoase, le putem folosi pe acestea.

Citește și

Însă atunci când avem mai mult timp de petrecut în bucătărie și ne este dor de gustul autentic al copilăriei, apelăm la rețete, așa cu le prepara bunica.

O altă rețetă de fursecuri cu amintiri din copilărie este rețeta de ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie. O poți prepara și tu, alături de rețeta de paleuri cu ciocolată, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea cremei de ciocolată, care necesită fierbere, apoi răcire și la final mixare, pentru a deveni cremoasă. În timp ce crema se răcește vei prepara aluatul și vei coace fursecurile.

Cum prepari crema pentru paleuri cu ciocolată

Pune smântâna pentru frișcă la încălzit într-o crăticioară. Las-o să se încălzească până aproape de punctul de fierbere. Apoi ridică crăticioara de pe foc și adaugă ciocolata tocată sau răzuită în ea. Amestecă energic până când se topește ciocolata și compoziția devine omogenă. Apoi lasă compoziția să se răcească bine.

După răcire, introdu mixerul în compoziție și amestec-o energic până când își dublează volumul si capătă cremozitate.

Descoperă și o rețetă de cremă de mascarpone și cafea, ideală pentru fursecuri, torturi și prăjituri.

Cum prepari aluatul și coci fursecurile

Înainte de a prepara aluatul, pornește cuptorul  la 180 de grade Celsius.

Pune untul moale într-un bol și amestecă-l cu zaharul pudră cu ajutorul mixerului. Când obții o compoziție omogenă și cremoasă, adaugă vanilia și încorporează pe rând ouăle. Omogenizează bine compoziția după fiecare ou adăugat.

După aceea încorporează făina  adăugată treptat, dar folosind o spatulă și nu mixerul, pentru a nu se topi untul.

Transferă aluatul obținut într-un săculeț pentru ornat dulciuri și formează mici grămăjoare în tăvi acoperite cu hârtie de copt. Pune câte 25 de grămăjoare de aluat într-o tavă, la mici distanțe, pentru că acestea se vor mai aplatiza în timpul coacerii.

Coace fursecurile la 180 de grade Celsius pentru 10-12 minute până când încep să se rumenească ușor pe margini. După coacere, transferă-le pe un suport rece, pentru a stopa procesul termic.

Pentru a forma delicioasele paleuri cu ciocolată, lipește câte două cu un strat subțire de cremă între ele. Așază-le pe un grătar și decorează-le frumos cu ciocolată topită.

Depozitează-le în cutii cu capace și lasă-le la loc mai răcoros. Le poți păstra până la 2 săptămâni.

Descoperă și o rețetă de paleuri cu cafea, gustoase și mai aromate.

Citește și
Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească
Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasă
Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasă
Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor
Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor
Ziua Mondială a Oului. Cum este sărbătorită la nivel internațional
Ziua Mondială a Oului. Cum este sărbătorită la nivel internațional
Tartă Tatin cu smochine caramelizate. Desert simplu și savuros
Tartă Tatin cu smochine caramelizate. Desert simplu și savuros
Te-ar mai putea interesa și
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri „nevinovate” din trei ingrediente. Rețeta e gata în 12 minute, fără zahăr, făina sau unt
Fursecuri „nevinovate” din trei ingrediente. Rețeta e gata în 12 minute, fără zahăr, făina sau unt
Faguri cu glazură de ciocolată. Rețetă cu gust de copilărie
Faguri cu glazură de ciocolată. Rețetă cu gust de copilărie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
17 octombrie, 08:56
Rețeta simplă de plăcintă cu dovleac. Ce să pui în aluat ca să iasă fraged și aromat Rețeta simplă de plăcintă cu dovleac. Ce să pui în aluat ca să iasă fraged și aromat
17 octombrie, 05:54
Cum să faci cidru de mere acasă. Sfaturi utile ca să-ți iasă delicios Cum să faci cidru de mere acasă. Sfaturi utile ca să-ți iasă delicios
17 octombrie, 05:42
Salate calde de toamnă. Ce să gătești rapid când vremea este rece Salate calde de toamnă. Ce să gătești rapid când vremea este rece
16 octombrie, 09:05
Dulceață de gutui, după rețeta bunicii. Cât se lasă la fiert și ce e recomandat să adaugi în ea Dulceață de gutui, după rețeta bunicii. Cât se lasă la fiert și ce e recomandat să adaugi în ea
16 octombrie, 09:01
Cum se păstrează strugurii ca să nu mucegăiască imediat Cum se păstrează strugurii ca să nu mucegăiască imediat
16 octombrie, 08:07
4 rețete de supă de toamnă. Cum să te încălzești mâncând ceva bun și sănătos 4 rețete de supă de toamnă. Cum să te încălzești mâncând ceva bun și sănătos
15 octombrie, 09:03
Rețete delicioase cu dovleac copt. Ce ingredient poți să adaugi pentru un gust mai bun Rețete delicioase cu dovleac copt. Ce ingredient poți să adaugi pentru un gust mai bun
15 octombrie, 08:58
Cum se congelează porumbul. Sfaturi pentru a-și păstra aroma peste iarnă Cum se congelează porumbul. Sfaturi pentru a-și păstra aroma peste iarnă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasă
Supă cremă de dovleac cu smântână. Rețeta simplă și extrem de gustoasă
Rețeta de supă crema de dovleac cu smântână este o alegere excelentă pentru sezonul de toamnă, fiind bogată în arome, cremoasă și hrănitoare. Textura ei cremoasă îți va da o stare...
2
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
3
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Această salată de vinete fără ulei este o variantă mai ușoară și mai sănătoasă a rețetei tradiționale, păstrând gustul delicios al vinetelor coapte, dar fără grăsimi adăugate. Este o alegere excelentă...
4
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Imam bayildi este unul dintre cele mai cunoscute preparate din bucătăria turcească, apreciat pentru gustul său bogat și aromele intense. Vânăta este umplută cu roșii, ceapă și usturoi, rezultând un preparat...
5
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Rețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele...

Parteneri

Clătite brașovene. Rețetă tradițională din bucătăria românească
Clătite brașovene. Rețetă tradițională din bucătăria românească
Val de ger peste România. Unde se vor întregistra aproape -10 grade
Val de ger peste România. Unde se vor întregistra aproape -10 grade
Soţia unui celebru milionar român, apariţie de senzaţie în Capitală! Viviana s-a afişat cu „bijuteria” de 600.000 de euro
Soţia unui celebru milionar român, apariţie de senzaţie în Capitală! Viviana s-a afişat cu „bijuteria” de 600.000 de euro
Ce mesaj a transmis Adrian Nartea după eliminarea de la Asia Express. Postarea a emoționat fanii: „Fără trofeu, dar câștigători!”
Ce mesaj a transmis Adrian Nartea după eliminarea de la Asia Express. Postarea a emoționat fanii: „Fără trofeu, dar câștigători!”
William Levy transmite un mesaj cu impact puternic în urma speculațiilor legate de viața sa personală. Ar avea o iubită cu 3 ani mai mare decât fiul său
William Levy transmite un mesaj cu impact puternic în urma speculațiilor legate de viața sa personală. Ar avea o iubită cu 3 ani mai mare decât fiul său
Când va fi „pensionat” Windows 10. După această dată, utilizatorii trebuie să plătească în plus pentru a folosi sistemul de operare Microsoft
Când va fi „pensionat” Windows 10. După această dată, utilizatorii trebuie să plătească în plus pentru a folosi sistemul de operare Microsoft
Prăjitură din pișcoturi cu cremă de vanilie și frișcă
Prăjitură din pișcoturi cu cremă de vanilie și frișcă
Piure de dovleac pentru copii. O rețetă simplă și delicioasă
Piure de dovleac pentru copii. O rețetă simplă și delicioasă
Sean „Diddy” Combs a revenit pe Instagram, deși se află în spatele gratiilor. Cântărețul a postat o imagine adorabilă cu fiica lui
Sean „Diddy” Combs a revenit pe Instagram, deși se află în spatele gratiilor. Cântărețul a postat o imagine adorabilă cu fiica lui
Cum te poate ajuta apa infuzată. Ce este și ce arome îi poți adăuga
Cum te poate ajuta apa infuzată. Ce este și ce arome îi poți adăuga
fresh

Dulceață de gutui, după rețeta bunicii. Cât se lasă la fiert și ce e recomandat să adaugi în ea

Dulceață de gutui, după rețeta bunicii. Cât se lasă la fiert și ce e recomandat să adaugi în ea

4 rețete de supă de toamnă. Cum să te încălzești mâncând ceva bun și sănătos

4 rețete de supă de toamnă. Cum să te încălzești mâncând ceva bun și sănătos

Cum se păstrează strugurii ca să nu mucegăiască imediat

Cum se păstrează strugurii ca să nu mucegăiască imediat

Rețeta simplă de plăcintă cu dovleac. Ce să pui în aluat ca să iasă fraged și aromat

Rețeta simplă de plăcintă cu dovleac. Ce să pui în aluat ca să iasă fraged și aromat

Salate calde de toamnă. Ce să gătești rapid când vremea este rece

Salate calde de toamnă. Ce să gătești rapid când vremea este rece