Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Italiană

Pizza cu ciuperci și măsline este un deliciu clasic italian, mai simplă, dar gustoasă și sățioasă, perfectă pentru a satisface pofta. Fie că o prepari pentru o cină relaxantă acasă sau pentru o seară cu prietenii, această pizza este o alegere excelentă.

Maria Udrea
Publicat: 29 ianuarie 2025, 05:32

Galerie foto

Această variantă de pizza oferă un echilibru perfect între texturile crocante ale blatului și suculența ingredientelor / Shutterstock

Această variantă de pizza oferă un echilibru perfect între texturile crocante ale blatului și suculența ingredientelor. Blatul crocant la exterior și pufos la interior, împreună cu un sos de roșii aromat și brânza topită, creează un echilibru perfect între texturi și gusturi. Ciupercile adaugă o aromă ușor afumată, care se combină perfect cu măslinele sărate. Mozzarella topită aduce cremozitate, iar sosul de roșii bine condimentat adaugă o notă dulce-acidulată care completează perfect întreaga experiență.

Citește și

Poți opta pentru ciupercile champignon care sunt clasice pentru pizza, proaspete sau din conservă. La fel de bine poți alege și alte ciuperci sau un amestec, pentru un gust mai deosebit. De asemeni, poți opta pentru măslinele preferate sau un amestec din mai multe tipuri de măsline.

Descoperă și o rețetă de pizza Calzone sau pizza sub formă de sandviș. Iar mai jos vei descoperi rețeta detaliată pentru pizza cu ciuperci și măsline.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea aluatului, care necesită un timp de amestecare a ingredientelor și frământare, după care urmează dospirea. În timp ce aluatul se dospește poți pregăti sosul și ingredientele pentru topping.

Cum prepari aluatul pentru pizza cu ciuperci și măsline

Într-un bol mare, dizolvă drojdia și zahărul în apa călduță. Lasă să stea 5-10 minute până devine spumoasă. Adaugă făina treptat, sarea și uleiul de măsline, amestecând bine.

Frământă aluatul timp de 8-10 minute până devine elastic și neted. Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă-l la dospit 1-2 ore, până își dublează volumul.

După dospire, împarte aluatul în două și formează bile. Lasă-le să se odihnească 15 minute înainte de întindere.

Descoperă și o rețetă de aluat fraged, pe bază de iaurt.

Prepararea sosului

Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline și călește usturoiul până devine ușor auriu.

Adaugă roșiile pasate, oregano, busuiocul, zahărul, sarea și piperul.

Fierbe sosul la foc mic timp de 15-20 de minute până devine mai gros și aromele se intensifică.

Cum formezi și coci pizza cu ciuperci și măsline

Preîncălzește cuptorul la 220°C (preferabil cu piatră pentru pizza sau o tavă încinsă).

Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină, formând un disc de aproximativ 30 cm. Unge blatul cu un strat subțire de sos de roșii. Presară mozzarella uniform pe suprafață.

Adaugă ciupercile feliate și măslinele, distribuindu-le echilibrat. Opțional, adaugă fâșii de ardei gras pentru un plus de culoare și gust.

Tot opțional poți presăra oregano uscat și puțin parmezan ras.

Pune pizza în forma de copt și dă-o la cuptor timp de 12-15 minute, până când blatul devine auriu și crocant, iar brânza este perfect topită.

Scoate pizza din cuptor și adaugă frunze proaspete de busuioc pentru un plus de prospețime.

Pizza cu ciuperci și măsline se servește caldă, alături de un pahar de vin alb sec sau o băutură răcoritoare. Poți adăuga un strop de ulei de măsline extravirgin și fulgi de ardei iute pentru un gust mai intens.

Iar pentru data următoare când mai dorești să prepari pizza, îți recomandăm rețeta de mini pizza pancakes, o combinație delicioasă și ingenioasă între clătite și pizza.

 

Citește și
Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid
Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid
Chec din albușuri cu ciocolată albă, merișoare și fistic. Un desert plin de arome
Chec din albușuri cu ciocolată albă, merișoare și fistic. Un desert plin de arome
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană
Ciorbă de pește. Rețetă tradițională din bucătăria dobrogeană
Tiramisu cu caramel. O variantă delicioasă a celebrului desert italian
Tiramisu cu caramel. O variantă delicioasă a celebrului desert italian
Te-ar mai putea interesa și
Tiramisu cu caramel. O variantă delicioasă a celebrului desert italian
Tiramisu cu caramel. O variantă delicioasă a celebrului desert italian
Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat
Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
11:15
Tartă Tatin cu pere. Un desert clasic franțuzesc Tartă Tatin cu pere. Un desert clasic franțuzesc
10:13
Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası
29 ianuarie, 05:32
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
29 ianuarie, 05:20
Plăcintă cu brânză și praz, perfectă pentru una dintre gustările zilei Plăcintă cu brânză și praz, perfectă pentru una dintre gustările zilei
28 ianuarie, 06:26
Chec cu ciocolată și alune, pentru răsfățul de zi cu zi Chec cu ciocolată și alune, pentru răsfățul de zi cu zi
28 ianuarie, 05:08
Supă picantă de vită. Rețetă pentru o masă caldă și hrănitoare Supă picantă de vită. Rețetă pentru o masă caldă și hrănitoare
27 ianuarie, 06:40
Coloranți alimentari preparați în casă. Rețete simple pentru cele mai utilizate culori Coloranți alimentari preparați în casă. Rețete simple pentru cele mai utilizate culori
27 ianuarie, 06:26
Ouă umplute cu pate de ficat. Sfaturi și rețete pentru cel mai bun aperitiv Ouă umplute cu pate de ficat. Sfaturi și rețete pentru cel mai bun aperitiv
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Anul Nou Chinezesc 2025 a început. Ce aduce Anul Șarpelui de Lemn pentru zodii și de ce e numit anul vindecării
Anul Nou Chinezesc 2025 a început. Ce aduce Anul Șarpelui de Lemn pentru zodii și de ce e numit anul vindecării
România, educată ca în SUA. Elevii îşi pot schimba clasa şi vor alege 15% din materii
România, educată ca în SUA. Elevii îşi pot schimba clasa şi vor alege 15% din materii
Claudia Bavel a rupt tăcerea despre relaţia cu Iker Casillas. Fosta actriţă din filmele pentru adulţi confirmă: „Este minunat!”
Claudia Bavel a rupt tăcerea despre relaţia cu Iker Casillas. Fosta actriţă din filmele pentru adulţi confirmă: „Este minunat!”
Cum se înțelege Răzvan Simion cu socrul său. Ce spune Daliana Răducan despre relația dintre cei doi
Cum se înțelege Răzvan Simion cu socrul său. Ce spune Daliana Răducan despre relația dintre cei doi
Regula lui Çağatay Ulusoy atunci când începe un nou proiect profesional. Nu lucrează mai mult de 8 ore pe zi
Regula lui Çağatay Ulusoy atunci când începe un nou proiect profesional. Nu lucrează mai mult de 8 ore pe zi
Ceasul Apocalipsei se apropie de catastrofa globală. Câte secunde ne despart de miezul nopții
Ceasul Apocalipsei se apropie de catastrofa globală. Câte secunde ne despart de miezul nopții
Orez cremos cu lapte și scorțișoară
Orez cremos cu lapte și scorțișoară
Care e ora ideală de culcare pentru copii. De ce părinții ar trebui să țină cont de ea
Care e ora ideală de culcare pentru copii. De ce părinții ar trebui să țină cont de ea
Katy Perry a vorbit despre singura schimbare pe care o va face în turneul „Lifetimes Tour”. Seria de spectacole va începe pe 23 aprilie, în Mexico City
Katy Perry a vorbit despre singura schimbare pe care o va face în turneul „Lifetimes Tour”. Seria de spectacole va începe pe 23 aprilie, în Mexico City
Alimente care pot stopa apetitul pentru dulce. Ce poți face pentru a limita consumul de zahăr
Alimente care pot stopa apetitul pentru dulce. Ce poți face pentru a limita consumul de zahăr
fresh

Plăcintă cu brânză și praz, perfectă pentru una dintre gustările zilei

Plăcintă cu brânză și praz, perfectă pentru una dintre gustările zilei

Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară

Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară

Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası

Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası

Tartă Tatin cu pere. Un desert clasic franțuzesc

Tartă Tatin cu pere. Un desert clasic franțuzesc

Supă picantă de vită. Rețetă pentru o masă caldă și hrănitoare

Supă picantă de vită. Rețetă pentru o masă caldă și hrănitoare