Prăjitură cu cireșe și cremă de brânză, plină de savoare și culoare
Se anunță prietenii în vizită și dorești să-i surprinzi cu un desert delicios și spectaculos? Avem pentru tine o rețetă de prăjitură cu cireșe și cremă de brânză, plină de savoare și culoare.
Combinația de ingrediente și texturi deosebite cucerește instant pe oricine iubește gustul dulce. Rețeta este simplă și ușor de preparat. Dacă nu o dorești cu cireșe sau dacă o vei mai repeta, poți adăuga vișine, afine, bucăți de piersici sau caise. Aluatul se prepară cu pudră de cacao și face parte din categoria aluaturilor fragede, sfărâmicioase. Îl poți întinde direct în tavă, sfărâmat sau sub formă de foaie ca la prăjiturile clasice.
Compoziția de brânză o pregătești asemănător cu cea pentru cheesecake, adăugând și 1-2 ouă. Va ieși mai cremoasă și mai gustoasă. Descoperă aici și o rețetă de cheesecake cu căpșuni și ciocolată. Este rețeta unui desert de vară, fără coacere. Iar mai jos, vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de prăjitură cu cireșe și cremă de brânză.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea aluatului fraged cu cacao. Acesta necesită un timp scurt de frământare, dar și un timp de odihnă la frigider pentru a se putea modela. Compoziția de brânză se prepară simplu și rapid.
Cum prepari aluatul pentru prăjitură cu cireșe și cremă de brânză
Pregătește un bol încăpător și pune făina în el, amestecată cu praful de copt, pudra de cacao și trecut amestecul prin sită. Adaugă sarea și zahărul și amestecă-le bine cu ingredientele din bol. Creează un loc adânc la mijloc și pune acolo untul rece în el, dar tăiat în cuburi mai mici. Adaugă smântâna și esența, apoi frământă rapid ingredientele cu vârful degetelor, până când obții un aluat omogen.
Împachetează aluatul într-o folie alimentară sau pune-l într-o pungă și dă-l la rece pentru o jumătate de oră. În acest interval de timp pregătește compoziția de brânză și îndepărtează sâmburii cireșelor.
Pune brânza într-un bol, adaugă un praf de sare, zahărul și vanilia și omogenizează amestecul. Apoi adaugă cele două ouă și din nou omogenizează. Pune și compoziția de brânză la rece până când montezi prăjitura.
Înainte de a scoate aluatul de la rece pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
După ce ai scos aluatul împarte-l în două părți, dar nu egale. Lasă 3/4 din aluat într-o parte și 1/4 în cealaltă.
Unge cu unt o tavă cu dimensiunile aproximative de 23×30 cm și pune în ea partea mare de aluat, dat pe răzătoarea mare.
Peste stratul de aluat întinde crema de brânză cât mai uniform. Înfige cireșele din loc în loc în cremă. Apoi răzuiește deasupra și partea mică de aluat. Pune tava în cuptor și coace delicioasa prăjitură pentru 40 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, lasă prăjitura să se răcească, apoi o poți porționa. Opțional, o poți decora cu zahăr pudră.
Dacă îți plac prăjiturile cu fructe, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de brownie cu zmeură și fistic.