Prăjitură cu cremă de iaurt și mure, fără coacere
Dacă ești în căutarea unei rețete de prăjitură cu fructe de sezon, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu cremă de iaurt și mure, fără coacere. Te vei bucura de un desert savuros și spectaculos, alături de familie și prieteni.
Prăjiturile cu fructe sunt cele mai căutate vara, atât pentru gustul delicios și răcoros, cât și pentru simplitatea preparării. Rețetele sunt foarte versatile, iar ingredientele sunt dintre cele comune. Poți adăuga fructele în blaturi, în creme sau doar ca decor. Poți opta pentru un singur fel de fructe, dar poți face și combinații interesate. Și în sezonul rece poți prepara prăjituri cu fructe de sezon, cu fructe din compot, congelate sau chiar cu gemuri și dulcețuri de fructe.
Cât despre cremele cu iaurt și fructe, acestea sunt chiar irezistibile. Sunt gustoase și aromate, sunt răcoroase, dar și plăcut colorate. Descoperă aici și o rețetă de prăjitură cu iaurt și afine, fără coacere. Iar în rândurile de mai jos, vei descoperi rețeta explicată pas cu pas pentru prăjitură cu cremă de iaurt și mure, fără coacere.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi pregătești blatul pe bază de biscuiți care necesită un timp de răcire, înainte de adăugarea cremei peste el. Acesta se prepară ca la rețeta de cheesecake. După prepararea blatului, prepari un sos din o parte de mure cu puțin zahăr. Acest sos îl vei amesteca cu crema de iaurt.
Cum prepari prăjitură cu cremă de iaurt și mure
Pentru a prepara blatul de biscuiți, mărunțește biscuiții digestivi în robot, apoi adaugă peste ei untul topit. Amestecă intens până când untul este absorbit se firimiturile de biscuiți.
Îmbracă cu folie interiorul unei forme de tort cu diametrul de 26 cm. Întinde stratul de biscuți la baza formei și presează-l bine pentru a-l uniformiza. Pune forma de tort cu blatul de biscuiți la frigider până când vei pregăti crema.
Pentru a prepara crema de iaurt cu mure mai întâi pregătești un sos din mure. Pune jumătate din cantitatea de mure cu 50 gr de zahăr într-o crăticioară, la foc de intensitate mică. Adaugă și o lingură de apă și amestecă până când zahărul se dizolvă și se formează sirop. Fierbem murele în sirop timp de 7-8 minute, atât cât fructele să se înmoaie și să-și lase savoarea în sirop. Înlăturăm spuma care se formează, așa cum procedezi la rețeta de dulceață.
Apoi trece sosul de mure prin sită și lasă-l la răcit.
Pentru crema de iaurt pune gelatina la hidratat, în apă cât să fie acoperită.
Amestecă smântâna pentru frișcă până când capătă consistență, apoi adaugă zahărul pudră. Mai amestecă până când compoziția devine ușor fermă, apoi adaugă iaurtul.
Încălzește gelatina hidratată la bain marie până când se diluează. Apoi amestec-o ușor fierbinte cu sosul de mure, de asemeni, ușor fierbinte. Lasă sosul de mute să se răcească, apoi amestecă-l cu crema de iaurt. Adaugă și o parte din murele oprite și amestecă ușor pentru a nu le sfărâma. Întinde crema obținută peste stratul de biscuiți. Pune din nou tava cu prăjitură cu cremă de iaurt și mure la frigider și las-o cel puțin 4-5 ore pentru a deveni crema fermă.
Decorează prăjitura cu restul de mure și o poți porționa.