Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Americană

Dacă nu mai știi ce să prepari pentru porția de desert a familiei, încearcă rețeta de prăjitură cu găuri și sos caramel. Este o rețetă inspirată din bucătăria americană, cunoscută sub denumirea „Poke Cake”.

Maria Udrea
Publicat: 18 aprilie 2024, 04:10

Galerie foto

Prăjitura se lasă un timp la rece pentru a se așeza bine sosul caramel în blat / Shutterstock

Rețeta este simplă și ușor de preparat, iar gustul și aspectul prăjiturii sunt cuceritoare. Nu ai de preparat decât un blat simplu de pandișpan.

După coacere și răcire îl găurești din loc în loc cu o scobitoare. Mai prepari un sos caramel și acesta destul de simplu și îl vei turna deasupra prăjiturii. Sosul caramel va pătrunde prin găurile formate, iar prăjitura va fi și delicioasă, dar și spectaculoasă în secțiune.

Citește și

Dacă nu dorești sos caramel, poți prepara un sos de vanilie, de ciocolată sau de fructe. Poți folosi chiar un gem de fructe pe care îl mai diluezi cu puțină apă, pentru a deveni cursiv. Iar dacă dorești prăjitura mai complexă, poți prepara și o cremă pe care o adaugi deasupra sau poți adăuga frișcă.

Descoperă și o rețetă de sos de ciocolată potrivit pentru această prăjitură. Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru delicioasa prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei aduce pe masa de lucru ingredientele pentru a pregăti compoziția de pandișpan. Înainte de a începe amestecarea acestora pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește tava de copt. Așază hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile aproximative de 20/30 cm.

Cum prepari blatul pentru prăjitură cu găuri și sos caramel

Sparge ouăle într-un bol, fără a separa albușurile de gălbenușuri. Adaugă peste ele un praf de sare, zahărul și coaja de lămâie răzuită fin. Folosește mixerul sau un tel și amestecă bine ingredientele până când zahărul se dizolvă, iar compoziția capătă textură spumoasă.

Adaugă uleiul puțin câte puțin, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare. Toarnă și laptele, tot puțin câte puțin, omogenizând continuu compoziția. Îndepărtează mixerul și folosește o spatulă pentru a încorpora făina în compoziție.

Amestecă făina cu praful de copt și trece-le prin sită deasupra compoziției. Încorporeaz-o ușor cu spatula, folosind mișcări circulare pentru a îngloba cât mai mult aer în compoziție.

Întinde compoziția pentru blatul prăjiturii în tavă și nivelează-i uniform suprafața. Introdu tava în cuptor și coace blatul prăjiturii pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, lasă-l să se răcească bine și înțeapă-l cu o scobitoare din loc în loc.

Cum prepari sosul caramel

Într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului adaugă apa și zahărul. Lasă zahărul să se topească fără a-l amesteca. Amestecă-l după dizolvare, pentru a se omogeniza. Apa de la baza cratiței ajută zahărul să se topească mai rapid și să capete o culoare mai deschisă după caramelizare.

Apoi adaugă untul tăiat în cuburi și amestecă până când untul se topește și sosul devine omogen. Toarnă peste sosul de zahăr cu unt smântâna pentru frișcă.

Amestecă intens și lasă sosul să fiarbă la foc de intensitate mică, până când devine consistent. Stinge focul, lasă sosul caramel să se răcească timp de 15 minute, apoi întinde-l deasupra prăjiturii.

Pune delicioasa prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake la rece pentru aproximativ 2 ore. Apoi o poți porționa frumos și savura cu poftă alături de familie.

Tot din bucătăria americană îți mai recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură cu cremă de zahăr ars și ciocolată, denumită Ciocoflan.

Citește și
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Te-ar mai putea interesa și
Înghețată de caise cu sos caramel sărat, deliciul absolut al verii
Înghețată de caise cu sos caramel sărat, deliciul absolut al verii
Cum să faci sos caramel. Rețeta la care folosești un singur ingredient
Cum să faci sos caramel. Rețeta la care folosești un singur ingredient
Sos caramel preparat în casă. Sos delicios pentru creme de prăjituri și torturi
Sos caramel preparat în casă. Sos delicios pentru creme de prăjituri și torturi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
11:59
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
06:41
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
06:19
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
20 mai, 06:24
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
20 mai, 06:00
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
19 mai, 06:52
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
19 mai, 06:40
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid
18 mai, 07:36
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa este un desert tradițional originar din țările arabe, cu rădăcini în bucătăria egipteană și libaneză. Este apreciat pentru textura sa moale și suculentă, dar și pentru faptul că este foarte...
2
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală. Frișca pentru deserturi savuroase...
3
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Untul și smântâna fac din aceste fursecuri un deliciu. Sunt atât de moi și de pufoase, încât îți vei da ușor seama de ce se numesc fursecuri nor cu lămâie. Salvează...
4
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Dacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat...
5
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Pentru porția de desert din sezonul căpșunilor, vă propunem să încercați o rețetă de galette cu mere și căpșuni. Este simplă și ușor de preparat, este delicioasă și are un aspect...

Parteneri

Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
fresh

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere

Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere