Prăjitură cu piersici. Rețeta cu iaurt, gata în 10 minute
Prăjitura cu piersici se face atât de repede, încât va deveni desertul preferat. În doar 10 minute este la cuptor și îți va umple bucătăria de aroma savuroasă a piersicilor. Miroase a vară și este atât de pufosă că vei vrea să refaci rețeta iar și iar.
Oricum ai alege să mănânci prăjitura cu piersici vei avea parte de un desert delicios. Cea mai simplă variantă este să presari puțin zahăr pudră deasupra. Dacă vrei să ai o prăjitură mai complexă poți să pui alături frișcă, sos de vanilie, înghețată de fructe de pădure sau de vanilie.
Dacă îți mai rămân felii, pune-le într-un vas care se închide ermetic și dă-le la frigider. Vor mai fi bune de consum pentru încă 3-4 zile.
Dacă ai prin casă câteva piersici cu care nu știi ce să faci și ți se pare că încep să se strice, nu le irosi. Poți face din ele cea mai bună prăjitură de vară.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîcălzește cuptorul la 180°C. Se pregătește o tavă de copt (aproximativ 20×30 cm) tapetând-o cu hârtie de copt sau ungând-o cu unt și presărând puțină făină.
Cum prepari părjitura cu piersici
Într-un bol mare, se bat ouăle cu zahărul până când se obține o compoziție spumoasă și ușor deschisă la culoare. Se adaugă iaurtul și uleiul în amestecul de ouă și zahăr, amestecând până când toate ingredientele se încorporează.
În alt bol, se amestecă făina, praful de copt și un praf de sare. Se adaugă treptat amestecul de făină în compoziția de ouă, amestecând cu grijă până când se formează un aluat omogen. Se adaugă cubulețele de piersici în aluat și se amestecă ușor pentru a le încorpora.
Încearcă și rețeta de dulceață de piersici.
Se toarnă aluatul în tava pregătită și se nivelează cu o spatulă. Se coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când prinde o culoare auriu-deschis și trece testul scobitorii. Se introduce o scobitoare în mijlocul prăjiturii și dacă iese curată, înseamnă că este coaptă.
Se lasă prăjitura să se răcească în tavă pentru câteva minute, apoi se transferă pe un grătar pentru a se răci complet.
Trucuri pentru cea mai bună prăjitură cu piersici
Prăjitura cu piersici este un desert clasic de vară, care nu necesită prea multă experiență în bucătărie. Totuși, îți oferim câteva sfaturi astfel încât să obții cel mai savuros desert.
Piersicile pe care le alegi trebuie să fie coapte, aromate și suculente pentru că ele dau toată savoarea desertului. Ai grijă să nu aibă porțiuni cu mucegai, bătute sau stricate. Pentru a evita ca feliile de piersici să se scufunde în aluat în timpul coacerii, usucă-le ușor cu un șervețel de hârtie înainte de a le așeza în tavă.
Dacă îți pla piersicile, atunci poți încerca și rețeta de tort cu ciocolată și piersici.
Atunci când separi ouăle, asigură-te că nu există nicio urmă de gălbenuș în bolul în care bați albușurile. O picătură de grăsime sau gălbenuș în albușuri poate împiedica obținerea unei spume stabile. De asemenea, bolurile trebuie să fie curate și uscate.
Pentru a obține un blat pufos, pune făina și praful de copt în amestecul de gălbenușuri și adaugă spuma de albușuri cu grijă. Amestecă cu o spatulă în mișcări lente, de jos în sus, pentru a menține cât mai mult aer în aluat.
Nu deschide cuptorul în timpul coacerii, pentru a nu afecta creșterea și textura prăjiturii. Când este gata, îl scoți din cuptor și îl lași să se răcească în tavă pentru câteva minute. Acest lucru îl va ajuta să rămână pufos, iar feliile se vor tăia mai bine.