Prăjitură cu piersici. Rețeta cu iaurt, gata în 10 minute

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Prăjitura cu piersici se face atât de repede, încât va deveni desertul preferat. În doar 10 minute este la cuptor și îți va umple bucătăria de aroma savuroasă a piersicilor. Miroase a vară și este atât de pufosă că vei vrea să refaci rețeta iar și iar.

Cristina Catană
Publicat: 26 iulie 2023, 06:00
Prăjitura cu piersici și iaurt se poate servi cu sos de vanilie / Shutterstock

Oricum ai alege să mănânci prăjitura cu piersici vei avea parte de un desert delicios. Cea mai simplă variantă este să presari puțin zahăr pudră deasupra. Dacă vrei să ai o prăjitură mai complexă poți să pui alături frișcă, sos de vanilie, înghețată de fructe de pădure sau de vanilie.

Dacă îți mai rămân felii, pune-le într-un vas care se închide ermetic și dă-le la frigider. Vor mai fi bune de consum pentru încă 3-4 zile.

Citește și

Dacă ai prin casă câteva piersici cu care nu știi ce să faci și ți se pare că încep să se strice, nu le irosi. Poți face din ele cea mai bună prăjitură de vară.

Ingrediente

Mod de preparare

Se preîcălzește cuptorul la 180°C. Se pregătește o tavă de copt (aproximativ 20×30 cm) tapetând-o cu hârtie de copt sau ungând-o cu unt și presărând puțină făină.

Cum prepari părjitura cu piersici

Într-un bol mare, se bat ouăle cu zahărul până când se obține o compoziție spumoasă și ușor deschisă la culoare. Se adaugă iaurtul și uleiul în amestecul de ouă și zahăr, amestecând până când toate ingredientele se încorporează.

În alt bol, se amestecă făina, praful de copt și un praf de sare. Se adaugă treptat amestecul de făină în compoziția de ouă, amestecând cu grijă până când se formează un aluat omogen. Se adaugă cubulețele de piersici în aluat și se amestecă ușor pentru a le încorpora.

Încearcă și rețeta de dulceață de piersici.

Se toarnă aluatul în tava pregătită și se nivelează cu o spatulă. Se coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când prinde o culoare auriu-deschis și trece testul scobitorii. Se introduce o scobitoare în mijlocul prăjiturii și dacă iese curată, înseamnă că este coaptă.

Se lasă prăjitura să se răcească în tavă pentru câteva minute, apoi se transferă pe un grătar pentru a se răci complet.

Trucuri pentru cea mai bună prăjitură cu piersici

Prăjitura cu piersici este un desert clasic de vară, care nu necesită prea multă experiență în bucătărie. Totuși, îți oferim câteva sfaturi astfel încât să obții cel mai savuros desert.

Piersicile pe care le alegi trebuie să fie coapte, aromate și suculente pentru că ele dau toată savoarea desertului. Ai grijă să nu aibă porțiuni cu mucegai, bătute sau stricate. Pentru a evita ca feliile de piersici să se scufunde în aluat în timpul coacerii, usucă-le ușor cu un șervețel de hârtie înainte de a le așeza în tavă.

Dacă îți pla piersicile, atunci poți încerca și rețeta de tort cu ciocolată și piersici.

Atunci când separi ouăle, asigură-te că nu există nicio urmă de gălbenuș în bolul în care bați albușurile. O picătură de grăsime sau gălbenuș în albușuri poate împiedica obținerea unei spume stabile. De asemenea, bolurile trebuie să fie curate și uscate.

Pentru a obține un blat pufos, pune făina și praful de copt în amestecul de gălbenușuri și adaugă spuma de albușuri cu grijă. Amestecă cu o spatulă în mișcări lente, de jos în sus, pentru a menține cât mai mult aer în aluat.

Nu deschide cuptorul în timpul coacerii, pentru a nu afecta creșterea și textura prăjiturii. Când este gata, îl scoți din cuptor și îl lași să se răcească în tavă pentru câteva minute. Acest lucru îl va ajuta să rămână pufos, iar feliile se vor tăia mai bine.

Citește și
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Te-ar mai putea interesa și
Cum poți prepara Ice Tea de piersici. Rețeta care este gata în câteva minute
Cum poți prepara Ice Tea de piersici. Rețeta care este gata în câteva minute
Tartă cu fulgi de ovăz și piersici. Rețeta pentru un mic dejun sățios și aromat
Tartă cu fulgi de ovăz și piersici. Rețeta pentru un mic dejun sățios și aromat
Prăjitură cu prune și iaurt. Cea mai simplă rețetă
Prăjitură cu prune și iaurt. Cea mai simplă rețetă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
07:57
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
05:53
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
14 mai, 12:21
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
14 mai, 06:50
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
14 mai, 05:48
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
13 mai, 07:23
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
13 mai, 06:54
Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugate Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugate
12 mai, 06:57
Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Dacă ai prin bucătărie forme conice pentru copt rulouri sau cornete, poți încerca și rețeta noastră de rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Este o rețetă mai rapidă și mai...
2
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Kefirul este un aliment fermentat cu o istorie bogată și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este o băutură probiotică revigorantă apreciată pentru gustul său ușor acidulat și calitățile sale nutritive....
3
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Dacă vrei să te răsfeți cu gustul căpșunilor în cât mai multe deserturi, încearcă și rețeta de prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată. Te va cuceri combinația straturilor...
4
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Dacă te numeri printre iubitorii deserturilor sub formă de eclere, choux sau profiterol, încearcă și rețeta de churros cu sos de ciocolată. Este o rețetă de gogoși spaniole care se prepară...
5
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Dacă nu mai ai idei ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm să încerci o rețetă de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă....

Parteneri

Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă
Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis în bătaie de doi tineri, ziua, în mijlocul străzii
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis în bătaie de doi tineri, ziua, în mijlocul străzii
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ: „Sper ca Maria să mă ierte!”. Marele regret de după destrămarea căsniciei
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ: „Sper ca Maria să mă ierte!”. Marele regret de după destrămarea căsniciei
Leguma din România pe care fermierii o aruncă la gunoi, deși e sănătate curată. Producătorii nu au cui să o vândă
Leguma din România pe care fermierii o aruncă la gunoi, deși e sănătate curată. Producătorii nu au cui să o vândă
După serialul Vis de iubire, Can Yaman și-a transformat cu totul personalitatea. Astăzi este de nerecunoscut
După serialul Vis de iubire, Can Yaman și-a transformat cu totul personalitatea. Astăzi este de nerecunoscut
Cum poți restricționa pe cineva pe Facebook Messenger fără să își dea seama. E diferită față de funcția de blocare
Cum poți restricționa pe cineva pe Facebook Messenger fără să își dea seama. E diferită față de funcția de blocare
Prăjitură cu pișcoturi în cremă și foi cu cacao
Prăjitură cu pișcoturi în cremă și foi cu cacao
Fetiță sau băiat: când poți afla sexul bebelușului
Fetiță sau băiat: când poți afla sexul bebelușului
Dua Lipa și-a promovat noul album la Paris. Cântăreața a arătat minunat în ținuta ei casual
Dua Lipa și-a promovat noul album la Paris. Cântăreața a arătat minunat în ținuta ei casual
Alimentele care conțin cel mai mult plastic. Sarea și orezul se numără printre ele
Alimentele care conțin cel mai mult plastic. Sarea și orezul se numără printre ele
fresh

Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată

Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată

Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugate

Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugate

Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă

Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă

Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi

Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi

Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine

Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine