Avantajul unei prăjituri cu iaurt în aluat este acela că pentru prepararea aluatului nu mai separi albușurile de gălbenușuri. Pentru că timpul de pregătire a compoziției este mai scurt, începe prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătește o tavă cu dimensiunile aproximative de 20/30 cm.
Cum prepari rețeta de prăjitură cu zmeură și iaurt în aluat
Ia un bol mai mare și pune în el făina trecută prin sită împreună cu praful de copt. Adaugă și fulgii de nucă de cocos și amestecă bine ingredientele.
În alt bol, sparge cele patru ouă și adaugă peste ele un praf de sare și zahărul. Amestecă-le intens, cu mixerul sau cu un tel, până când compoziția devine cremoasă și capătă volum. Adaugă uleiul, omogenizează compoziția, apoi adaugă iaurtul și din nou omogenizează. Pune și sucul de lămâie, dar și coaja acesteia, dată pe răzătoarea mică.