Prăjitura proteică cu unt de arahide, gustarea nutritivă potrivită după antrenamente
Prăjitura proteică cu unt de arahide și fulgi de ovăz este o gustare delicioasă și nutritivă, ideală pentru cei care doresc să își crească aportul proteic fără a compromite gustul. Este un desert simplu și rapid de preparat cu multiple beneficii pentru sănătate.
Când vrei să ai un aport mare de proteine, dar îți este poftă de un desert poți încerca prăjitura proteică cu unt de arahide și fulgi de ovăz. Aceștia din urmă sunt bogați și în fibre, care ajută la menținerea sănătății digestive, reducerea colesterolului și prelungirea senzației de sațietate.
Untul de arahide conține grăsimi mononesaturate și polinesaturate. Acestea sunt benefice pentru sănătatea inimii și ajută la menținerea unui nivel optim de energie.
Prăjitura proteică cu unt de arahide și fulgi de ovăz poate fi consumată la un micul-dejun, pentru un plus de energie. De asemenea, dacă faci sport poate fi o gustare după antrenament pentru a ajuta la recuperarea mușchilor. Acest lucru se întâmplă datorită aportului ridicat de proteine și carbohidrați complecși.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se unge cu ulei un vas de copt de 17×28 cm. Se mixează laptele, iaurtul, jumătate din cantitatea de unt de arahide, ouăle, amestecul de budincă, siropul de arțar, vanilia, praful de copt, sarea și bicarbonatul de sodiu până se omogenizează.
Cum prepari rețeta de prăjitura proteică cu unt de arahide
După aceea, se încorporează fulgii de ovăz și mini chipsurile de ciocolată. Se transferă amestecul în vasul de copt pregătit. Se pune la cuptorul de microunde restul de unt de arahide la temperatură maximă până se încălzește și devine aproape lichid, aproximativ 1 minut. Apoi se întinde uniform peste amestecul de ovăz.
Se dă tava la cuptor. Se lasă 35-45 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Se transferă pe un grătar și se lasă să se răcească timp de 10 minute, apoi se feliază.
Prăjitura proteică poate fi savurată simplă sau cu diverse adaosuri pentru un plus de gust și textură. Se poate combina cu iaurt, se poate înmuia în lapte. Poți adăuga chiar și o lingură de gem fără zahăr pentru un gust dulce-acrișor.
Trucuri pentru prăjitura proteică cu unt de arahide și fulgi de ovăz
Pentru ca prăjitura ta să fie cât mai sănătoasă alege un unt de arahide fără adaosuri de zahăr sau uleiuri hidrogenate.
În cazul în care ai alergie la arahide, poți folosi alte tipuri de unt de nuci. Poți folosi unt de migdale, unt de caju sau unt de alune pentru variație de gust și textură.
Dacă vrei totuși să îndulcești desertul, utilizează miere, sirop de arțar sau agave pentru a îndulci prăjitura în mod natural. Pentru un plus de proteine, poți adăuga o măsură de pudră proteică în amestecul de prăjitură.