Ruladă bicoloră cu vanilie și căpșuni. Un desert plin de culoare și savoare
Dacă te gândești să-ți cucerești familia cu un desert delicios și spectaculos cu căpșuni, îți recomandăm să încerci rețeta de ruladă bicoloră cu vanilie și căpșuni.
Chiar dacă pare complex modul de preparare al ruladei, în realitate acesta este destul de simplu. Însă necesită puțină răbdare realizarea foii de ruladă în două culori. Tot ce ai de făcut este să pregătești un aluat clasic de pandișpan pe care îl împarți în două, iar într-una din părți adaugi puțină cacao. Mai apoi, pune aluaturile în doi săculeți de decorat deserturi și creezi în tavă, pe hârtie de copt, dungi oblice, alternând culorile.
Mai ai de preparat pentru umplerea ruladei o cremă clasică cu aromă de vanilie. Poți opta și pentru alte creme cum ar fi o cremă de mascarpone cu nucă de cocos sau o cremă de ciocolată albă.
Urmărește în continuare rețeta detaliată pas cu pas pentru a prepara și tu așa delicioasă și spectaculoasă ruladă bicoloră cu vanilie și căpșuni.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu prepararea aluatului bicolor pentru foaia de ruladă. Înainte de a da start amestecării ingredientelor, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cum prepari foaia pentru ruladă bicoloră cu vanilie și căpșuni
Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri adaugă un praf de sare și amestecă-le bine până când devin spumoase. Adaugă puțin câte puțin jumătate din cantitatea de zahăr, în timp ce amesteci intens și până când obții o bezea fermă.
Peste gălbenușuri adaugă cealaltă parte de zahăr și amestecă-le până când obții o compoziție spumoasă. Încorporează în această compoziție și bezeaua de albușuri, amestecând ușor cu o spatulă. Apoi încorporează tot ușor și făina trecută prin sită, însă pune deoparte o lingură de făină.
Împarte aluatul în două părți egale. Într-o parte adaugă pudra de cacao și esența de rom, iar în cealaltă parte adaugă făina oprită și esența de vanilie. Pune cele două aluaturi în două săculețe pentru decorare, cu vârf simplu. Creează cu ele dungi subțiri, alternând culorile, pe diagonala tăvii tapetată cu hârtie de copt.
Pune tava în cuptor și coace foaia de aluat pentru ruladă bicoloră cu vanilie și căpșuni timp de 20-25 de minute la 180 de grade. După coacere, așază peste foaia de ruladă un ștergar umezit și bine stors. Lasă-l acolo până când se răcește foaia. Acesta va ajuta foaia de ruladă să nu se usuce.
Descoperă și o rețetă de ruladă cu căpșuni și ciocolată albă.
Cum prepari crema de vanilie
Într-o cratiță amestecă amidonul cu făina și puțin lapte rece. Restul de lapte îl adaugi fierbinte, amestecând intens până la omogenizare. Adaugă și un praf de sare și fierbe crema de vanilie amestecând continuu, până se îngroașă ca o budincă. După fierbere, așază o folie de prospețime direct peste cremă și o las-o să se răcească.
Când crema este bine răcită, mixează untul cu zahărul pudră cu aromă de vanilie și încorporează-l treptat în cremă.
După ce foaia de ruladă s-a răcit, răstoarn-o pe un blat și înlătură de pe ea hârtia de copt.
Întinde crema de vanilie uniform peste foaia re ruladă. Așază bucăți de căpșuni în rând, la un capăt și rulează începând de la acel capăt. Împachetează rulada în hârtie de copt și pune-o la rece pentru 2-3 ore. Apoi se va putea porționa frumos.
Tot din categoria deserturilor cu aluaturi bicolore îți mai recomandăm să încerci și rețeta de tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine.