Rulouri cu aromă intensă de portocale. Un desert delicios, de sezon

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă ți-ai propus să prepari cozonac pentru masa de Crăciun, poți prepara mai mult aluat și pui deoparte și pentru rețeta de rulouri cu aromă intensă de portocale. Îți poți răsfăța familia cu ele la micul dejun, alături de un ceai aromat sau o cafea. Aluatul dat deoparte poate fi păstrat în frigider 1-2 zile și poți prepara rulourile mai târziu.

Maria Udrea
Publicat: 17 decembrie 2024, 05:39

Galerie foto

Pentru ca aroma de portocale să fie maximă, poți adăuga suc de portocale, proaspăt stors în aluat / Profimedia Images

Specială la aceste rulouri este umplutura de gem sau dulceață de portocale. Dacă îți lipsesc aceste ingrediente le găsești cu ușurință în magazinele alimentare. Sau dacă dispui de mai mult timp liber și dorești să te aventurezi prin bucătărie poți prepara gemul sau dulceața de portocale în casă. Vor ieși delicioase, iar casa se va înmiresma din plin cu aroma portocalelor.

Citește și

Iar pentru ca aroma de portocale să fie maximă, poți adăuga suc de portocale, proaspăt stors și în aluat sau doar coajă de portocale răzuită. Descoperă aici și o rețetă de cozonac, preparată cu suc și coajă de portocale. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas pentru delicioasele rulouri cu aromă intensă de portocale.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti maiaua de drojdie. Într-un bol, freacă drojdia sfărâmată cu o lingură de zahăr până când se diluează ambele ingrediente. Adaugă 2-3 linguri de lapte cald și omogenizează compoziția. Acoperă bolul cu folie de prospețime și lasă compoziția deoparte timp de 8-10 minute, pentru a se activa compușii din drojdie.

Cum prepari aluatul pentru rulouri cu aromă intensă de portocale

În alt bol mai mare trece făina prin sită și formează un loc adânc la mijlocul ei.

Pune untul moale într-un alt bol și amestecă-l cu zahărul până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă gălbenușurile frecate cu sare, omogenizează bine compoziția și pune-o în adâncitura formată la mijlocul făinii.

Apoi adaugă maiaua de drojdie și începi să torni peste acestea sucul de portocale ușor încălzit. Amestecă bine toate ingredientele până când rezultă un aluat omogen. Lasă aluatul pentru rulouri la odihnit timp 20 de minute, acoperit cu folie și un ștergar.

Cum formezi și coci rulourile

După ce aluatul s-a odihnit și s-a dezvoltat, întinde-l într-o foaie de 5-6 mm grosime, pe masa presărată cu făină. Unge toată suprafața foii de aluat cu gem de portocale și presară coajă de portocale răzuită peste acesta.

Secționează foaia de aluat în 6 fâșii și rulează-le ușor strâns. Unge cu unt din belșug o formă de copt rotundă, cu diametrul de 30-32 cm. Așază rulourile cu portocale în ea, cu partea spiralată în sus.

Acoperă forma de copt cu folie de prospețime și lasă aceste rulouri cu aromă intensă de portocale să se mai dezvolte timp de 10-15 minute. În acest interval de timp preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

După ce rulourile s-au dezvoltat în forma de copt unge-le la suprafață cu unt moale. Apoi pune tava în cuptor și coace-le pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.

Dacă dorești rulourile însiropate, imediat după coacere poți turna sirop de portocale peste ele. Sunt delicioase atât calde cât și reci.

Descoperă aici și rețeta de rulouri de bezea cu alune și ciocolată.

Citește și
Plăcintă cu brânză și praz, perfectă pentru una dintre gustările zilei
Plăcintă cu brânză și praz, perfectă pentru una dintre gustările zilei
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie
Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie
Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası
Supă turcească de linte - Mercimek Çorbası
Croque Monsieur. Rețetă de sandviș cald, din bucătăria franceză
Croque Monsieur. Rețetă de sandviș cald, din bucătăria franceză
Te-ar mai putea interesa și
Pâine țărănească cu jumări în aluat, pentru mese savuroase
Pâine țărănească cu jumări în aluat, pentru mese savuroase
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
10:15
Reţetă de somon la airfryer cu legume. Ce să mai adaugi pentru un plus de savoare Reţetă de somon la airfryer cu legume. Ce să mai adaugi pentru un plus de savoare
05:54
Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță
4 februarie, 05:33
Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat
4 februarie, 05:33
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
3 februarie, 06:00
Gözleme, plăcintele turcești de care te vei îndrăgosti. Cum să le faci acasă Gözleme, plăcintele turcești de care te vei îndrăgosti. Cum să le faci acasă
3 februarie, 05:09
Tu cât de des speli prosoapele de bucătărie? Semnele care arată că au nevoie de o igienizare Tu cât de des speli prosoapele de bucătărie? Semnele care arată că au nevoie de o igienizare
2 februarie, 16:12
Patatas bravas. Rețetă de cartofi, din bucătăria spaniolă Patatas bravas. Rețetă de cartofi, din bucătăria spaniolă
2 februarie, 05:29
Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez Tort Sacher. Rețeta celui mai îndrăgit tort vienez
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Friptură de vită Wellington. Rețetă pentru mese elegante
Friptură de vită Wellington. Rețetă pentru mese elegante
EXCLUSIV. Prima reacţie a lui Ion Ţiriac despre retragerea Simonei Halep
EXCLUSIV. Prima reacţie a lui Ion Ţiriac despre retragerea Simonei Halep
Românul de 28 de ani care are de recuperat 1.2 milioane de euro de la Nordis! Şi-a băgat toţi banii şi şi-a luat „ţeapa” vieţii
Românul de 28 de ani care are de recuperat 1.2 milioane de euro de la Nordis! Şi-a băgat toţi banii şi şi-a luat „ţeapa” vieţii
Andreea Bălan, dezvăluiri despre nunta cu Victor Cornea: „Mi-am dat seama de la prima întâlnire că el este alesul”
Andreea Bălan, dezvăluiri despre nunta cu Victor Cornea: „Mi-am dat seama de la prima întâlnire că el este alesul”
Nurgül Yeşilçay, gest romantic pentru iubitul ei de ziua lui. Cum au sărbătorit cei doi
Nurgül Yeşilçay, gest romantic pentru iubitul ei de ziua lui. Cum au sărbătorit cei doi
De ce e periculos să întinzi hainele umede în casă, potrivit experților. Riscul la care te expui fără să îți dai seama
De ce e periculos să întinzi hainele umede în casă, potrivit experților. Riscul la care te expui fără să îți dai seama
Penne cu sos de gorgonzola, spanac și nuci
Penne cu sos de gorgonzola, spanac și nuci
Cum să-ți menții copilul activ fizic chiar și pe timp de iarnă
Cum să-ți menții copilul activ fizic chiar și pe timp de iarnă
Brittany Mahomes se bucură că „nu mai este însărcinată și obosită tot timpul”, la doar câteva săptămâni după ce a născut-o pe fiica ei, Golden Raye Mahomes
Brittany Mahomes se bucură că „nu mai este însărcinată și obosită tot timpul”, la doar câteva săptămâni după ce a născut-o pe fiica ei, Golden Raye Mahomes
Ceaiuri cu efecte de calmare. Cum pot ameliora anxietatea
Ceaiuri cu efecte de calmare. Cum pot ameliora anxietatea
fresh

Gözleme, plăcintele turcești de care te vei îndrăgosti. Cum să le faci acasă

Gözleme, plăcintele turcești de care te vei îndrăgosti. Cum să le faci acasă

Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos

Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos

Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat

Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat

Tu cât de des speli prosoapele de bucătărie? Semnele care arată că au nevoie de o igienizare

Tu cât de des speli prosoapele de bucătărie? Semnele care arată că au nevoie de o igienizare

Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță

Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță