Sfaturile lui Gordon Ramsay pentru cele mai bune ouă prăjite
Ouăle prăjite sunt perfecte pentru micul-dejun. Pe cât par de simplu de făcut, pe atât sunt de complicat, mai ales dacă vrei să fie cu gălbenușul zemos și albușul ușor crocant. Celebrul bucătar Gordon Ramsay dezvăluie care este secretul lui pentru a obține cele mai bune ouă prăjite. Află care sunt sfaturile lui Gordon Ramsay pentru cele mai bune ouă prăjite.
Gordon Ramsay nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este unul dintre cei mai cunoscuți chefi din lume, iar în ultima perioadă a început să fie foarte activ și pe TikTok unde dă sfaturi sau critică ceea ce gătesc alți bucătari.
Sfaturile lui Gordon Ramsay
Într-una dintre postări a făcut o demonstrație a modului în care poți face ouă prăjite în mod perfect. ”Totul începe cu puțin ulei de măsline”, a explicat Ramsay. Apoi a spart ouăle și le-a pus în tigaie. Le-a asezonat cu sare și piper și a dat focul la mediu.
Când ouăle sunt la jumătatea timpului de gătire adaugă bucăți mici de unt de jur împrejurul lor. În felul acesta, spune cheful, vei obține un gust minunat, dar și niște ouă perfect gătite. Pe măsură ce untul începe să se topească va începe să se gătească și albușul. Cheful s-a asigurat că mișcă puțin tigaia astfel încât să untul topit să ajungă și peste albușuri.
Gordon Ramsay preferă să pună ouăle prăjite deasupra unei fripturi de vită servită cu orez pe care le presară ceapă verde tocată și fulgi de chili. Acest tip de ouă se potrivesc perfect și cu avocado toast. Descoperă și cum poți face ouă poșat perfecte.
Secretul lui Gordon Ramsay pentru ouă bătute
Bucătarul englez are câteva sfaturi și pentru a face ouă bătute, potrivit Masterclass.com. Potrivit acestuia, folosindu-i tehnica în doar 4 minute vei avea un mic-dejun pe cinste. Pentru ouă băute fragede nu da focul mai tare pentru că temperatura prea ridicată le poate da o textură de cauciuc.
Sarea trebuie adăugată când preparatul este aproape gata pentru că aceasta le poate face să se descompună dacă este pusă la început.
Nu bate ouăle înainte de a le pune în tigaie. Sparge-le direct acolo când tigaia este rece, pune puțin unt și amestecă constant pentru ca acestea să se gătească uniform. Pentru a evita supraîncălzirea ouălor adaugă o lingură de smântână rece. În plus, vor fi și mai cremoase.
Gordon Ramsay recomandă ca ouăle bătute să fie servite pe un croissant cu somon afumat, pe o pâine brioșă cu unt, presărate cu ceapă verde tocată mărunt, într-o tortilla cu sos de roșii sau cu o garnitură de roșii și ciuperci sotate.
Cine este Gordon Ramsay
Scoțian prin naștere, bucătarul britanic Gordon Ramsay a fost crescut în Stratford-upon-Avon, Anglia, și inițial și-a dorit să fie fotbalist profesionist.
Cu toate acestea, o accidentare l-a oprit din drumul său. Atunci Ramsay s-a întors la facultate pentru a finaliza un curs de management hotelier.
Dăruirea și talentul său natural l-au determinat să se dorească să învețe de la unii dintre cei mai importanți bucătari ai lumii, printre care Albert Roux și Marco Pierre White la Londra și Guy Savoy și Joël Robuchon în Franța.
Astăzi deține mai multe restaurante cu stele Michelin, este vedetă TV și scrie cărți.