Ștrudel cu prune și cremă de mac. Desert delicios de toamnă
Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu un desert delicios de toamnă, îți recomandăm o rețeta interesantă de ștrudel cu prune și cremă de mac. Preparat în acest mod ștrudelul este interesant atât ca gust cât și ca aspect.
Galerie foto
Combinația dintre prunele aromate și suculente și crema de mac este absolut delicioasă. Iar aluatul foietaj crocant la exterior desăvârșește savoarea și aspectul ștrudelului. Poți aromatiza prunele cu scorțișoară, iar crema de mac cu vanilie sau alte arome preferate. Aluatul îl poți folosi cu încredere pe cel din comerț, însă optează pentru calitatea acestuia. Dacă ai mai mult timp la dispoziție, poți prepara aluatul foietaj în casă. Îl poți prepara cu 1-2 zile înainte și îl păstrezi împachetat în frigider. Poți opta și pentru un aluat fraged, dacă îți este mai la îndemână rețeta.
Crema de mac necesită mai multă atenție. Este o cremă care necesită durată mai lungă de fierbere și amestecare continuă, pentru a se hidrata bine semințele de mac. După fierbere are nevoie și de un timp de răcire pentru a putea fi adăugată peste aluatul foietaj.
Tot din categoria deserturilor cu mac, descoperă aici și o rețetă de prăjitură cu cremă de mac și crumble. Iar mai jos vei descoperi rețeta de ștrudel cu prune și cremă de mac, detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu prepararea umpluturii de mac, pe care o poți prepara de seara, pentru a avea timp să se hidrateze.
A doua zi doar vei forma ștrudelul și îl vei coace.
Cum prepari umplutura pentru ștrudel cu prune și cremă de mac
Mai întâi vei macină fin semințele de mac. Pune-le într-o cratiță cu pereți mai înalți.
Fierbe laptele cu un praf de sare și zahărul, amestecând până când zahărul este dizolvat. După ce a atins punctul de fierbere, adaugă-l peste macul măcinat și amestecă energic pentru omogenizare.
Așază cratița pe flacăra aragazului și fierbe crema de mac pentru aproximativ o oră, la foc de intensitate mică. Amestecă constant în compoziție cu o spatulă, folosind mănuși de bucătărie.
După fierbere, așază un capac peste cratiță și lasă compoziția de mac să se răcească lent, în timp ce se hidratează. Las-o la loc mai răcoros până la răcirea completă, apoi transfer-o în frigider și las-o acolo 5-6 ore sau de pe o zi pe alta.
A doua zi, înainte de a folosi crema la ștrudel, adaugă 1 linguriță cu pudră de scorțișoară, 1-2 linguri dintr-un gem de prune și aroma preferată. Omogenizează bine crema.
Cum montezi și coci desertul
Pregătește prunele în timp ce se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Prunele spălate și șterse le tai în sferturi sau în mai multe felii dacă sunt mari. Presară făină pe masa de lucru și întinde aluatul într-o foaie mai subțire, apoi unge-l cu unt topit. Peste stratul de unt întinde crema de mac, apoi așază feliile de prune pe toată suprafața cremei. Rulează aluatul strâns, și așază ștrudelul astfel format într-o tavă, pe hârtie de copt. Unge suprafața cu unt topit și pune tava în cuptor.
Coace ștrudelul pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius. Înainte de a-l scoate din cuptor mai unge-l ușor cu unt topit și presară fulgi de migdale peste el.
Iar dacă îți plac deserturile cu mac, mai poți încerca și rețeta de cornulețe cu cremă de mac și cacao.