Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor
Dacă îți plac preparatele pe bază de conopidă și ești în căutare de rețete gustoase, poți încerca și rețeta de supă de conopidă cu multe legume. Este ideală pentru un prânz de toamnă delicios și hrănitor.
Poți adapta rețeta după propriul gust, adăugând legumele preferate, păstrând ca ingredient principal conopida. Pe lângă gustul delicios, supa este și foarte consistentă.
Conopida adăugată din belșug și cartofii oferă sățietate pentru o perioadă mai lungă de timp. O poți servi fierbinte sau chiar rece, simplă, fără pâine. Conopida este un aliment cu numeroase beneficii pentru sănătate datorită conținutului său nutritiv bogat.
Iată câteva dintre avantajele consumului de conopidă:
- Are un conținut ridicat de vitamine și minerale, printre care vitamina A, K și vitamina B9.
- Este bogată în antioxidanți care ajută la protejarea celulelor de stresul oxidativ și la reducerea riscului de boli cronice, precum cancerul.
- Este o sursă bună de fibre. Acestea sprijină digestia sănătoasă, contribuie la prevenirea constipației și ajută la menținerea unei flore intestinale echilibrate. Consumul regulat de fibre poate contribui la scăderea nivelului de colesterol și la reglarea glicemiei. Descoperă care sunt cele 9 alimente potrivite pentru reducerea colesterolului.
- Ajută la pierderea în greutate, având un conținut scăzut de calorii, chiar și inclusă în delicioasa supă de conopidă cu multe legume.
- Sprijină sănătatea cardiovasculară datorită conținutului ridicat de potasiu și fibre.
- Ajută la detoxifierea organismului. Fitonutrienții din conopidă susțin procesele naturale de detoxifiere ale ficatului, contribuind la eliminarea toxinelor din corp.
- Susține sănătatea cerebrală, datorită conținutului de colină, un nutrient esențial pentru dezvoltarea creierului și pentru funcțiile cognitive. Colina este importantă pentru memorie, învățare și pentru menținerea unei structuri celulare sănătoase.
- Poate ajuta la echilibrul hormonal. Conopida conține compuși care susțin echilibrul hormonal, contribuind la detoxifierea excesului de estrogen și reducând riscul anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân.
Așadar ai toate motivele să introduci conopida în alimentația ta și să încerci rețeta de supă de conopidă cu multe legume, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Pregătește de la început toate legumele necesare supei, pe care le cureți, le speli și le toci mai mărunt, sau în funcție de preferințe.
Cum prepari supă de conopidă cu multe legume
Pune apa la fiert, adaugă o linguriță de sare și amestecă până la dizolvarea acesteia. Desfă conopida în buchețele, clătește-le bine și lasă-le la scurs într-o sită, până când le va veni rândul să le adaugi în supă.
Așază o cratiță cu ulei pe flacăra aragazului și adaugă ceapa tocată mărunt. Las-o să se călească ușor, atât cât să își degaje aroma și să se pătrundă ușor. Apoi adaugă morcovii și păstârnacul. Amestecă-le cu ceapa și lasă-le să se gătească în ulei timp de 2-3 minute. Adaugă-le în oala cu apă fierbinte.
Lasă legumele să mai fiarbă 6-8 minute, apoi poți adăuga buchețelele de conopidă. Cartofii îi adaugi după 3-4 minute de fierbere a conopidei, deoarece aceștia se pătrund foarte rapid. Când cartofii încep să se pătrundă la testul cu furculița poți adăuga roșiile decojite și tocate mărunt.
Legumele se adaugă pe rând în supă, pentru că au timpi diferiți de fierbere. Spre finalul de fierbere a supei se adaugă ardeii și crenguțele de țelină cu frunze. Acestea se lasă întregi pentru a fi înlăturate după fierbere.
Asezonează cu sare și piper delicioasa supă de conopidă cu multe legume, iar după stingerea focului sau în timpul servirii vei adăuga frunze proaspete de pătrunjel.
Tot din categoria preparatelor cu conopidă mai poți încerca și rețeta de conopidă gratinată.