Tiramisu cu cireșe, la pahar. Desert de vară fără coacere
Printre rețetele de deserturi cu fructe pe care ți-ai propus să le prepari vara aceasta, adaugă și rețeta de tiramisu cu cireșe, la pahar. Este un desert simplu și delicios de vară, fără coacere.
Rețeta este adaptată după rețeta clasică de tiramisu din bucătăria italiană. Însă optăm pentru varianta cea mai simplă, excluzând ouăle din cremă. Varianta de montare a desertului în pahare sau în cupe de înghețată pune în valoare aspectul spectaculos al acestuia. Este ideală această prezentare a desertului mai ales atunci când ai musafiri. Fiecare are porția lui și nu mai ai grija porționării tortului, care uneori îți mai dă bătăi de cap.
Rețetele de tiramisu sunt foarte versatile. Le poți prepara în multe feluri, mai simple sau mai complexe. Le poți monta pe platouri, în pahare sau în boluri. Poți adăuga fructele preferate, atât în interiorul desertului cât și ca decor. Dacă timpul îți permite și dorești să te aventurezi mai mult în bucătărie, poți prepara chiar și pișcoturile acasă.
Descoperă aici și rețeta clasică de tort tiramisu, inspirată din bucătăria italiană. Iar mai jos, vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de tiramisu cu cireșe, la pahar.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea cireșelor care necesită un timp de fierbere împreună cu apa și puțin zahăr. Apoi necesită scurgere și răcire. Siropul va fi folosit la tramparea pișcoturilor, iar cireșele vor fi adăugate în interiorul desertului.
Cum prepari rețeta de tiramisu cu cireșe
Pune cireșele cu zahărul într-o crăticioară și lasă-le 30 de minute să se formeze sirop. Mai amestecă-le din când în când pentru a dizolva zahărul. Apoi pune cratița pe foc și fierbe cireșele în sirop pentru 15 minute. Procedezi ca la rețeta de dulceață sau gem de cireșe, dar fierbi cireșele pentru un timp mai scurt.
Îndepărtează spuma care se formează și scurge cireșele de sirop printr-o sită. Lasă siropul de cireșe să se răcească și adaugă romul în el. Dacă ți se pare dulce, mai poți adăuga o ceașcă cu apă.
În timp ce siropul și cireșele se răcesc, prepară crema pentru tiramisu și se pregătesc pișcoturile. Acestea se vor rupe în bucăți mai mici pentru a încăpea în pahare sau în cupe. O parte din ele se lasă întregi.
Pentru a prepara crema, pune smântâna pentru frișcă în bolul mixerului. Pornește mixerul și amestecă smântâna până când începe să capete consistență. Adaugă zahărul pudră și continuă să amesteci până când acesta este dizolvat și se formează frișca. Adaugă crema mascarpone și omogenizează bine crema. Poți adăuga și vanilie sau altă aromă.
Când ai siropul răcit, la fel și cireșele, iar crema este gata, poți monta tiramisu cu cireșe în pahare, cupe sau boluri. Trece pișcoturile prin siropul de cireșe și așază bucăți din ele la bazele paharelor. Adaugă straturi succesive de cireșe, cremă și pișcoturi. Deasupra așezi cireșe proaspete sau poți decora desertul cu pudră de cacao.
Pune recipientele cu desertul la rece pentru 15-20 de minute înainte de a-l servi. Este mai gustos dacă este și răcoros.
Dacă mai dorești și alte astfel de rețete, poți prepara data viitoare rețeta de tiramisu cu căpșuni.