Tort cu 12 straturi de ciocolată. Rețeta de care ai nevoie la orice sărbătoare

Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Un tort cu 12 straturi de ciocolată nu se face repede, însă este atât de rafinat și de elegant, încât trebuie să îl încerci. Este perfect pentru orice eveniment special.

Cristina Catană
Publicat: 30 noiembrie 2023, 07:00
Tortul cu 12 straturi de ciocolată se poate congela / Shutterstock

Tortul cu 12 straturi de ciocolată este cremos și delicat, are un aspect deosebit și se potrivește pentru aniversări, zile onomastice sau alt tip de eveniment festiv.

Înainte de a te apuca de treabă asigură-te că ai toate ingredientele necesare. Deși pare un tort scump, vei vedea că nu este. Totuși, ai grijă să alegi ciocolată de cea mai bună calitate pentru a avea o cremă fină și gustoasă.

Citește și

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru blat ai nevoie de o formă rotundă cu diametrul de 20 cm. Se unge cu unt și se presară cu făină.

Cum prepari blatul pentru tort

Într-un robot de bucătărie se pun zahărul și făina de migdale și se procesează până când se transformă într-o pudră fină. Apoi, se pun ouăle și se mixează timp de 7 minute.

Făina se amestecă cu pudra de cacao și bicarbonatul de sodiu. Într-un alt vas se amestecă 1/3 din aluat cu untul topit. Apoi se adaugă amestecul de făină și cacao și se încorporează cu restul de aluat. Se toarnă în forma pregătită.

Se preîncălzește cuptorul la 180°C și se coace 50 de minute. Apoi se lasă 5 minute să se răcească și să scoate din formă. Se dă la rece peste noapte înainte de a se secționa.

Cum prepari sosul pentru tort

Pentru sos se pun la fiert apa, zahărul și vanilia. Se aromează cu alcool. Se lasă să se răcească până ajunge la temperatura camerei.

Cum prepari ganacheul de ciocolată

Pentru ganacheul de ciocolată se mărunțește ciocolata și se topește la bain-marie amestecându-se constant. După ce s-a topit se ia imediat de pe foc. Între timp se pune pe foc smântâna. Se aduce la punctul de fierbere. Apoi se amestecă cu ciocolata topită până când se încorporează. Apoi se adaugă crema praline. Se folosește un blender de mână pentru a se omogeniza. Se lasă la temperatura camerei.

Cum montezi tortul

Pentru montaj se folosește un inel pentru prăjituri de 10X8 cm. Se pune pe o suprafață plată. Blatul se taie în 6 straturi. Se pune partea de jos a blatului în partea de jos și se însiropează. Se pune un strat de ganache având grijă să fie distribuit uniform, fără să fie un strat foarte gros. Se repetă proceseul cu cu restul de blat și ganache. Ultimul strat ar trebui să fie de ganache. Se dă la congelator înainte să fie scos din formă.

Rețetă simplă pentru glazură

Pentru glazură se topește ciocolata împreună cu uleiul la bain-marie. Apoi se transferă într-un pahar înalt și se adaugă pudra de cacao. Smântâna se încălzește, apoi se adaugă mierea și se omogenizează. Pe pune în ciocolată și se mixează cu un blender de mână. Se lasă la temperatura camerei.

Tortul scos din formă se pune pe un grătar care este așezat deasupra unei tăvi. Se toarnă glazura și se uniformizează cu o spatulă. Tava se scutură de câteva ori pentru a elimina excesul de glazură.

Cum se servește tortul

Înainte de a tăia tortul trebuie să îl decongelezi total. Apoi, cu un cuțit mare, cu lama subțire, pe care l-ai ținut într-un vas cu apă clocotită taie tortul în jumătate, apoi în 4. Dacă este nevoie, din când în când, pune lama cuțitului în apă. Continuă procesul până când obții 12 felii.

Dacă vrei ca feliile de tort să perfecte, înainte de a le servi ține-le la microunde pentru câteva secunde. poți chiar să treci deasupra lor cu o torță specială pentru bucătărie sau chiar cu un uscător de păr potrivit la temperatura maximă.

Tortul poate fi consumat și de persoanele cu intoleranță la gluten dacă în loc de făina albă se folosește amidonul de porumb.

Sfaturi pentru a obține cel mai bun tort cu 12 straturi de ciocolată

Primul lucru pe care trebuie să îl știi este că blatul care este o rețetă clasică de Pain De Gênes (pâine de Genoa) trebuie făcut cu o zi înainte. După ce îl scoți din formă trebuie să îl dai la frigider peste noapte pentru a-l putea tăia mai ușor.

În ceea ce privește cremele este important să respecți toți pașii pentru ca acestea să fie fine și să nu se taie. Crema ganache pentru glazură poate fi chiar trecută printr-o sită foarte fină pentru a te asigura că nu rămâne nicio particulă care să strice aspectul lucios.

Citește și
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Te-ar mai putea interesa și
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
12:21
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
06:50
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
05:48
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
13 mai, 07:23
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
13 mai, 06:54
Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugate Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugate
12 mai, 06:57
Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat
12 mai, 06:10
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
11 mai, 07:08
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Dacă ai prin bucătărie forme conice pentru copt rulouri sau cornete, poți încerca și rețeta noastră de rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Este o rețetă mai rapidă și mai...
2
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
Kefirul este un aliment fermentat cu o istorie bogată și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este o băutură probiotică revigorantă apreciată pentru gustul său ușor acidulat și calitățile sale nutritive....
3
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Dacă vrei să te răsfeți cu gustul căpșunilor în cât mai multe deserturi, încearcă și rețeta de prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată. Te va cuceri combinația straturilor...
4
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Dacă te numeri printre iubitorii deserturilor sub formă de eclere, choux sau profiterol, încearcă și rețeta de churros cu sos de ciocolată. Este o rețetă de gogoși spaniole care se prepară...
5
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Dacă nu mai ai idei ce să prepari pentru una dintre gustările zilei, îți recomandăm să încerci o rețetă de pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă....

Parteneri

Supă cremă de sparanghel verde, cu parmezan
Supă cremă de sparanghel verde, cu parmezan
Un cuplu a cumpărat un siloz cu o liră şi l-a transformat în casa visurilor în 6 ani. Cât i-a costat renovarea
Un cuplu a cumpărat un siloz cu o liră şi l-a transformat în casa visurilor în 6 ani. Cât i-a costat renovarea
„Cea mai frumoasă româncă!” Unica fiică a lui Ion Ţiriac a uimit din nou: „Visele au devenit mai mari!”
„Cea mai frumoasă româncă!” Unica fiică a lui Ion Ţiriac a uimit din nou: „Visele au devenit mai mari!”
Rezultate Loto azi, 12 mai 2024. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultate Loto azi, 12 mai 2024. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Alina Boz publică imagini emoționante alături de mama sa. Ce mesaj a lăsat vedeta în mediul online
Alina Boz publică imagini emoționante alături de mama sa. Ce mesaj a lăsat vedeta în mediul online
Semafoarele cu 4 culori ar ajunge în curând pe șosea. De ce vor experții să introducă și o lumină albă
Semafoarele cu 4 culori ar ajunge în curând pe șosea. De ce vor experții să introducă și o lumină albă
Prăjitură cu pișcoturi în cremă și foi cu cacao
Prăjitură cu pișcoturi în cremă și foi cu cacao
Brioșe cu căpșuni. Rețeta sănătoasă pentru copii
Brioșe cu căpșuni. Rețeta sănătoasă pentru copii
Tot ce trebuie să știi despre Tyla, cântăreața care domină listele cu cele mai bine îmbrăcate vedete de la Met Gala 2024
Tot ce trebuie să știi despre Tyla, cântăreața care domină listele cu cele mai bine îmbrăcate vedete de la Met Gala 2024
Metode naturale de scădere a tensiunii arteriale. Impactul stilului de viață asupra sănătății
Metode naturale de scădere a tensiunii arteriale. Impactul stilului de viață asupra sănătății
fresh

Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă

Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă

Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat

Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat

Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată

Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată

Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugate

Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugate

Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi

Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi