Tort cu blaturi de turtă dulce, perfect pentru masa de Crăciun
Dacă ești în căutarea unei rețete de tort, specific sărbătorilor de iarnă, îți oferim o rețetă de tort cu blaturi de turtă dulce, delicios și spectaculos.
Galerie foto
Turta dulce a devenit tradițională pentru sărbătorile de iarnă aproape în toate bucătăriile lumii. Cu o paletă variată de arome, de forme și texturi, rețetele de turtă dulce sunt o adevărată provocare pentru întreaga familie. Decupatul si decoratul biscuiților de turtă dulce sunt activități foarte creative, mai ales pentru copii. Cele mai populare forme de biscuiți din turtă dulce sunt: bradul împodobit, renul, omul de zăpadă, cizma, sania, căsuța, steluțele și multe altele.
Dacă dorești să îi aventurezi și mai mult pe cei mici în bucătărie, tematica poate fi și alta decât Crăciunul. Poate fi inspirată filmele de animație pe care le urmăresc cei mici.
Pe lângă celebrii biscuiți, mai poți prepara și turtă dulce la tavă sau sub formă de tort. Descoperă mai jos rețeta pentru tort cu blaturi de turtă dulce, perfect pentru masa de Crăciun.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru prepararea tortului de turtă dulce sunt necesare 5 blaturi care se coc separat. Nu este recomandat să coci un singur blat și să-l secționezi în 5 datorită texturii ușor sfărâmicioase. Pregătește două sau trei tăvi rotunde de tort în care așezi hârtie pergament. Poți coace 2 sau 3 blaturi în același timp, în cuptor.
Pașii necesarii pentru tort cu blaturi de turtă dulce
Înainte de a pregăti aluatul pentru blaturile de tort, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Apoi separă albușurile de gălbenușuri. Presară sare peste albușuri și mixează-le până când devin spumoase. În alt vas, pune untul moale și amestecă-l cu zahărul. Adaugă gălbenușurile, apoi smântâna amestecată cu bicarbonatul. Omogenizează compoziția, după care adaugă mierea amestecată cu mixul de condimente pentru turtă dulce. Omogenizează compoziția după fiecare ingredient adăugat.
Trece prin sită făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao. Adaugă treptat acest amestec în compoziția pentru blaturi. Apoi încorporează ușor bezeaua de albușuri. Din compoziția rezultată vei coace cinci blaturi cu diametrul de 22 cm, pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius.
Cum prepari crema de mascarpone
Pune 300 ml de smântână lichidă la încălzit, pe baie de aburi și topim ciocolata albă în ea. Amestecăm intens pentru omogenizare. Lăsăm compoziția să se răcească, apoi o amestecăm cu mascarpone. Amestecă restul de smântână pentru frișcă până când devine consistentă.
Adaugă zahărul și amestecă energic până când frișca devine fermă. Încorporează frișca în crema de mascarpone, adăugând puțin câte puțin. Mai adaugă și un praf de sare pentru accentuarea gustului.
Pentru a monta deliciosul tort cu blaturi de turtă dulce, întinde crema între blaturi și deasupra. Pune tortul la rece pentru cel puțin 6-8 ore, apoi îl poți porționa.
Decorează tortul cu figurine de turtă dulce, cu fructe uscate sau cu alte ingrediente specifice sărbătorilor de iarnă.