Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni

Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă îți plac torturile foarte cremoase și aromate, rețeta de tort cu două tipuri de mousse te va cuceri pe loc. Este o rețetă de tort cu mousse de ciocolată și mousse de căpșuni.

Maria Udrea
Publicat: 17 mai 2024, 06:05

Galerie foto

Tortul cu două tipuri de mousse este și delicios și elegant / Profimedia Images

Îi vei impresiona pe cei dragi un tort delicios și elegant, dar și spectaculos cu un așa contrast de culori. Rețeta nu se prepară greu și nici ingredientele nu sunt complexe. Însă tortul conține mai multe elemente ce necesită preparare separată și vei petrece mai mult timp în bucătărie, dar rezultatul final va merita din plin timpul alocat.

Citește și

Tot din categoria torturilor cremoase și elegante mai poți prepara cu altă ocazie și rețeta de tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios. Dar până atunci, pentru că este sezonul căpșunilor, prepară rețeta de tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni, pe care o vei descoperi detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei prepara blatul de tort, iar după răcirea lui vei prepara pe rând, cremele tip mousse. După montarea tortului și ținerea lui la rece pentru unt timp, vei prepara și glazura de ciocolată.

Cum prepari blatul pentru tortul cu două tipuri de mousse

Separară albușurile de gălbenușuri în două boluri. Adaugă puțină sare peste albușuri și lasă-le la temperatura camerei până când pregătești compoziția de ciocolată.

Pune într-o crăticioară ciocolata tocată mărunt, împreună cu untul și laptele. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și amestecă ingredientele până când se topesc și rezultă un sos mai consistent. Lasă sosul de ciocolată să se răcească, apoi poți începe amestecarea ingredientelor.

Nu uita să pornești cuptorul la 180 de grade Celsius.

Când sosul de ciocolată s-a răcit, începe amestecare albușurilor și continuă până când devin spumoase. Adaugă zahărul treptat și amestecă-le intens până când obții o bezea fermă. Gălbenușurile amestecă-le cu sosul de ciocolată, răcit.

Apoi adaugă acest sos peste bezeaua de albușuri și încorporează-l ușor cu o spatulă. Apoi încorporezi și făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul, trecute prin sită și adăugate treptat.

Pune hârtie de copt în tavă și întinde compoziția pentru blat în interiorul ei. Nivelează-i uniform suprafața și introdu tava în cuptor. Coace blatul pentru tort cu două tipuri de mousse pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, răstoarnă-l pe un suport și lasă-l la răcit.

Descoperă și o rețetă de blat de tort cu cacao si amidon.

Cum prepari mousse de ciocolată

Mai întâi hidratează gelatina în apă rece cât să o acoperi.

Adaugă laptele cu ciocolata ruptă în bucăți într-un bol și așază-l pe baie de aburi. Când ciocolata este topită, iar compoziția omogenizată adaugă gelatina hidratată și amestecă până când se omogenizează compoziția.

Lasă compoziția de ciocolată să se răcească și amestec-o ușor cu frișca bătută. Vei obține o compoziție fină și aerată.

Întinde această compoziție peste blatul de tort răcit și încercuit cu inelul metalic. Pune platoul cu tort la rece pentru 2 ore.

Înainte de a-l scoate de la rece poți prepara mousse-ul de căpșuni.

Cum prepari mousse de căpșuni

Repetă procedeul de la pasul anterior și pune gelatina la hidratat într-un bol cu apă rece.

Spală și scurge bine căpșunile, curăță-le și toacă-le în bucăți mai mici. Amestecă-le cu zahărul și pasează-le până când obții un piure. Trece piureul prin sită pentru a deveni fin.

Bate smântâna pentru frișcă și amestec-o ușor cu piureul de căpșuni. Adaugă și gelatina diluată și răcită, omogenizează ușor compoziția și întinde-o peste mousse-ul de ciocolată. Pune din nou tava cu tort la rece pentru alte 2-3 ore.

Cum prepari glazura pentru tortul cu două tipuri de mousse

Când mousse-ul de căpșuni devine ferm, poți prepara și glazura de ciocolată. Pune smântâna pentru frișcă să se încălzească într-o crăticioară și topește ciocolata mărunțită în ea. Amestecă până la omogenizare, ridică crăticioara de pe flacăra aragazului și lasă glazura timp de 5-6 minute să se răcească.

Îndepărtează inelul circular din jurul tortului, apoi toarnă glazura de ciocolată deasupra. Înclină ușor tortul pentru a se nivela glazura și las-o să se prelingă și pe lateralele tortului.

După ce glazura devine fermă poți decora tortul cu căpșuni și rulouri de ciocolată.

Tot din această categorie de torturi mai poți încerca și rețeta de tort cu mousse din fructe de pădure.

Citește și
Inele din mere în aluat foietaj, preparate la cuptor
Inele din mere în aluat foietaj, preparate la cuptor
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Melcișori cu spanac și șuncă afumată. Un aperitiv simplu și gustos
Melcișori cu spanac și șuncă afumată. Un aperitiv simplu și gustos
Choux à la crème cu caramel sărat. Un desert delicat și elegant
Choux à la crème cu caramel sărat. Un desert delicat și elegant
Rețetă de empanadas. Cum să faci la tine acasă gustările celebre ale spaniolilor
Rețetă de empanadas. Cum să faci la tine acasă gustările celebre ale spaniolilor
Te-ar mai putea interesa și
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango
Tort din ruladă cu fructe de pădure și cremă de mango
Tort Duo chocolat cu caise. Rețetă pentru un weekend în familie
Tort Duo chocolat cu caise. Rețetă pentru un weekend în familie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:33
Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
05:23
Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască
14 ianuarie, 05:19
Aluat pentru eclere. Rețeta clasică de aluat opărit Aluat pentru eclere. Rețeta clasică de aluat opărit
14 ianuarie, 05:18
Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă
13 ianuarie, 06:50
Trucuri pentru cel mai bun piure de cartofi. Greșelile pe care nu trebuie să le faci Trucuri pentru cel mai bun piure de cartofi. Greșelile pe care nu trebuie să le faci
13 ianuarie, 05:01
Ștrudel cu șuncă și ciuperci. O gustare savuroasă pentru orice moment al zilei Ștrudel cu șuncă și ciuperci. O gustare savuroasă pentru orice moment al zilei
12 ianuarie, 06:18
Pumpkin Spice Martini. Rețeta unui cocktail care cucerește prin gust și aspect Pumpkin Spice Martini. Rețeta unui cocktail care cucerește prin gust și aspect
12 ianuarie, 05:06
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Zodiile care pot depăși obstacole importante în data de 15 ianuarie 2025. Cine sunt nativii care vor ieși din situații dificile
Zodiile care pot depăși obstacole importante în data de 15 ianuarie 2025. Cine sunt nativii care vor ieși din situații dificile
Au apărut cireşele de ianuarie, la un preţ uriaş. Sunt sigilate pentru a nu fi gustate
Au apărut cireşele de ianuarie, la un preţ uriaş. Sunt sigilate pentru a nu fi gustate
Dezvăluirea făcută de americani despre Ion Ţiriac, la începutul lui 2025! Ce au scris despre miliardarul de 85 de ani
Dezvăluirea făcută de americani despre Ion Ţiriac, la începutul lui 2025! Ce au scris despre miliardarul de 85 de ani
Cine ar fi noua iubită a lui Mario Fresh. O altă tânără i-ar fi luat locul Alexiei Eram
Cine ar fi noua iubită a lui Mario Fresh. O altă tânără i-ar fi luat locul Alexiei Eram
Can Yaman nu va lua parte la filmările pentru Viola come îl mare 3. Care este motivul pentru care actorul s-a îndepărtat de acest proiect
Can Yaman nu va lua parte la filmările pentru Viola come îl mare 3. Care este motivul pentru care actorul s-a îndepărtat de acest proiect
O cometă rară va putea fi văzută pentru prima dată în 160.000 de ani. Când apare pe cer
O cometă rară va putea fi văzută pentru prima dată în 160.000 de ani. Când apare pe cer
Chiftele de spanac cu pâine și parmezan, în sos de unt
Chiftele de spanac cu pâine și parmezan, în sos de unt
Astmul alergic și frigul: ce trebuie să știe părinții pentru a preveni crizele celor mici
Astmul alergic și frigul: ce trebuie să știe părinții pentru a preveni crizele celor mici
Miley Cyrus și-a exprimat durerea pentru victimele incendiului din Los Angeles. În urmă cu șase ani, casa ei a fost mistuită de flăcări în incendiul din Malibu
Miley Cyrus și-a exprimat durerea pentru victimele incendiului din Los Angeles. În urmă cu șase ani, casa ei a fost mistuită de flăcări în incendiul din Malibu
Smoothie-urile te pot face să iei în greutate. Ce ingrediente favorizează acumularea de kilograme în plus
Smoothie-urile te pot face să iei în greutate. Ce ingrediente favorizează acumularea de kilograme în plus
fresh

Ștrudel cu șuncă și ciuperci. O gustare savuroasă pentru orice moment al zilei

Ștrudel cu șuncă și ciuperci. O gustare savuroasă pentru orice moment al zilei

Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă

Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă

Aluat pentru eclere. Rețeta clasică de aluat opărit

Aluat pentru eclere. Rețeta clasică de aluat opărit

Trucuri pentru cel mai bun piure de cartofi. Greșelile pe care nu trebuie să le faci

Trucuri pentru cel mai bun piure de cartofi. Greșelile pe care nu trebuie să le faci

Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască

Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască