Tort Mărțișor. Rețeta cadoului perfect pentru luna martie
Pentru că luna martie este una dintre acele luni din an când se dăruiesc cadouri, surprinde-i pe cei dragi cu un tort Mărțișor. Vor fi impresionați atât de gust cât și de aspectul spectaculos, în culorile specifice mărțișorului.
Galerie foto
Îl poți prepara atât pentru ziua de 1 martie, cât și pentru ziua de 8 martie. Cadourile dulci au devenit una dintre opțiunile de a-ți exprimă aprecierea față de familie sau prieteni. Le poți procura din comerț sub formă de cutii cu bomboane, de ciocolată sau diferite alte deserturi. Însă atunci când sunt preparate în casă, aprecierea acestora cu siguranță va fi maximă. Iar dacă le prepari și în culorile specifice sărbătorilor respective, pe lângă gustul delicios va impresiona și aspectul spectaculos.
Deserturile preparate în spiritul mărțișorului vor fi mai apreciate dacă au combinațiile de culori alb și roșu. Acestea se pot obține foarte ușor din ingrediente naturale. În special, fructele sunt cele care oferă culoarea roșie, iar blaturile și cremele pot fi ușor preparate în alb.
Un exemplu de astfel de desert îl poți descoperi la rețeta de tort cupolă din ruladă cu șarlotă de căpșuni. Iar un alt exemplu ți-l oferim în rândurile de mai jos, detaliind rețeta pentru tort Mărțișor.
Ingrediente
Mod de preparare
Ca pentru oricare altă rețetă de tort care necesită coacere a blatului, vei începe cu prepararea compoziției pentru blat. Mai întâi adună ingredientele pe masa de lucru. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește și forma de copt în care așezi hârtie sau o ungi cu ulei.
Cum prepari blatul pentru tort Mărțișor
Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Adaugă puțină sare peste albușuri și mixează-le până când devin spumoase. Adaugă zahărul, puțin câte puțin, în timp ce amesteci energic. Când obții o bezea foarte fermă, adaugă peste ea gălbenușurile amestecate cu coaja de lămâie. Apoi adaugă treptat făina și omogenizează ușor aluatul.
Întinde aluatul obținut în tava pregătită și uniformizează-i suprafața. Pune tava în cuptorul încălzit și coace blatul de tort pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
În timp ce blatul de tort se coace, poți prepara crema de mascarpone
Adaugă smântâna pentru frișcă în bolul mixerului și o amestec-o energic până când începe să capete volum. Adaugă treptat din zahăr, în timp ce amesteci intens. Când începe să devină fermă, adaugă crema mascarpone și un praf de sare.
Mai amestecă atât cât să obții o cremă omogenă. Pune bolul cu cremă la rece până când se răcește bine blatul de tort.
Cum montezi deliciosul tort Mărțișor
După ce blatul de tort s-a răcit secționează-l în trei. Așază prima parte pe platou și unge-o cu gemul de zmeură. Adaugă a doua parte de blat și întinde peste el jumătate din crema de mascarpone. Înfige din loc în loc zmeură prin cremă și așază al treilea blat.
Îmbracă tortul atât pe laterale cât și deasupra cu cealaltă parte de cremă. Pe laterale aplică rulourile de napolitane, iar deasupra adaugă zmeură și frunze de mentă. Pune tortul la rece pentru 3-4 ore, apoi se poate porționa.
Dacă mai dorești și o rețetă de prăjitură pentru luna martie, poți încerca rețeta de prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone.