Tort Mărțișor. Rețeta cadoului perfect pentru luna martie

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Pentru că luna martie este una dintre acele luni din an când se dăruiesc cadouri, surprinde-i pe cei dragi cu un tort Mărțișor. Vor fi impresionați atât de gust cât și de aspectul spectaculos, în culorile specifice mărțișorului.

Maria Udrea
Publicat: 27 februarie 2024, 02:52

Galerie foto

Tortul se poate porționa mai bine după ce va sta la rece pentru câteva ore / Shutterstock

Îl poți prepara atât pentru ziua de 1 martie, cât și pentru ziua de 8 martie. Cadourile dulci au devenit una dintre opțiunile de a-ți exprimă aprecierea față de familie sau prieteni. Le poți procura din comerț sub formă de cutii cu bomboane, de ciocolată sau diferite alte deserturi. Însă atunci când sunt preparate în casă, aprecierea acestora cu siguranță va fi maximă. Iar dacă le prepari și în culorile specifice sărbătorilor respective, pe lângă gustul delicios va impresiona și aspectul spectaculos.

Citește și

Deserturile preparate în spiritul mărțișorului vor fi mai apreciate dacă au combinațiile de culori alb și roșu. Acestea se pot obține foarte ușor din ingrediente naturale. În special, fructele sunt cele care oferă culoarea roșie, iar blaturile și cremele pot fi ușor preparate în alb.

Un exemplu de astfel de desert îl poți descoperi la rețeta de tort cupolă din ruladă cu șarlotă de căpșuni. Iar un alt exemplu ți-l oferim în rândurile de mai jos, detaliind rețeta pentru tort Mărțișor.

Ingrediente

Mod de preparare

Ca pentru oricare altă rețetă de tort care necesită coacere a blatului, vei începe cu prepararea compoziției pentru blat. Mai întâi adună ingredientele pe masa de lucru. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește și forma de copt în care așezi hârtie sau o ungi cu ulei.

Cum prepari blatul pentru tort Mărțișor

Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Adaugă puțină sare peste albușuri și mixează-le până când devin spumoase. Adaugă zahărul, puțin câte puțin, în timp ce amesteci energic. Când obții o bezea foarte fermă, adaugă peste ea gălbenușurile amestecate cu coaja de lămâie. Apoi adaugă treptat făina și omogenizează ușor aluatul.

Întinde aluatul obținut în tava pregătită și uniformizează-i suprafața. Pune tava în cuptorul încălzit și coace blatul de tort pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

În timp ce blatul de tort se coace, poți prepara crema de mascarpone

Adaugă smântâna pentru frișcă în bolul mixerului și o amestec-o energic până când începe să capete volum. Adaugă treptat din zahăr, în timp ce amesteci intens. Când începe să devină fermă, adaugă crema mascarpone și un praf de sare.

Mai amestecă atât cât să obții o cremă omogenă. Pune bolul cu cremă la rece până când se răcește bine blatul de tort.

Cum montezi deliciosul tort Mărțișor

După ce blatul de tort s-a răcit secționează-l în trei. Așază prima parte pe platou și unge-o cu gemul de zmeură. Adaugă a doua parte de blat și întinde peste el jumătate din crema de mascarpone. Înfige din loc în loc zmeură prin cremă și așază al treilea blat.

Îmbracă tortul atât pe laterale cât și deasupra cu cealaltă parte de cremă. Pe laterale aplică rulourile de napolitane, iar deasupra adaugă zmeură și frunze de mentă. Pune tortul la rece pentru 3-4 ore, apoi se poate porționa.

Dacă mai dorești și o rețetă de prăjitură pentru luna martie, poți încerca rețeta de prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone.

 

Citește și
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Te-ar mai putea interesa și
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Mascarpone cu nucă de cocos. Crema perfectă pentru deserturi greu de egalat
Mascarpone cu nucă de cocos. Crema perfectă pentru deserturi greu de egalat
Vafe cu sfeclă roșie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă
Vafe cu sfeclă roșie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
8 mai, 09:02
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
8 mai, 07:16
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
7 mai, 09:07
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
7 mai, 07:22
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
7 mai, 07:03
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
6 mai, 06:07
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
6 mai, 06:02
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
5 mai, 06:12
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul 5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Orice meniu trebuie să conțină și salate. Fie că sunt servite ca aperitiv sau drept garnitură, sunt preparate delicioase, cu amestecuri de arome și texturi care completează bine orice masă. Iată...
2
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Drobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii...
3
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica...
4
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
O salată aperitiv este o gustare ușoară și rafinată, servită în mod tradițional înainte de felul principal al unei mese. Salata aperitiv pentru masa de Paște poate fi preparată din ingrediente...
5
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...

Parteneri

Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub avertizare de vreme extremă
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub avertizare de vreme extremă
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: „Unele nu ştiu limita”
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: „Unele nu ştiu limita”
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Ce scrie presa turcă despre sezonul doi al serialul ”Golden Boy. Dragoste rebelă”. Laude pentru Afra Saraçoğlu
Ce scrie presa turcă despre sezonul doi al serialul ”Golden Boy. Dragoste rebelă”. Laude pentru Afra Saraçoğlu
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
Salată de ouă cu brânză în chifle pufoase
Salată de ouă cu brânză în chifle pufoase
Zborul cu un copil mic: sfaturi pentru a avea o experiență plăcută
Zborul cu un copil mic: sfaturi pentru a avea o experiență plăcută
Taylor Swift a lipsit de la Met Gala pentru al optulea an consecutiv. Cântăreața nu a mai participat la cea mai mare petrecere de modă din 2016
Taylor Swift a lipsit de la Met Gala pentru al optulea an consecutiv. Cântăreața nu a mai participat la cea mai mare petrecere de modă din 2016
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
fresh

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios

Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios

Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat

Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat