Biscuiți Sablé. Rețetă de fursecuri franțuzești cu unt

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Franceză

Pentru răsfățul de la micul dejun sau pentru atunci când stai la povești cu familia, poți prepara rețeta de biscuiți Sablé. Este o rețetă cunoscută și ca fursecuri franțuzești cu unt.

Maria Udrea
Publicat: 27 martie 2024, 08:48

Galerie foto

Biscuiții cu unt pot fi păstrați în recipiente cu capac până la 2-3 săptămâni / Shutterstock

Interesant la acești biscuiți este atât gustul untului aromat, cât și textura nisipoasă a acestora. Chiar și forma biscuiților este mai specială. Pentru realizarea acesteia există prese speciale de biscuiți, care au diferite forme. Însă în lipsa acestora, poți modela suprafața biscuiților cu dungile aferente folosind furculița. După ce întinzi aluatul într-o foaie dreptunghiulară, trasezi cu furculița deasupra acesteia, dungi orizontale și verticale. Apoi decupezi biscuiții și îi coci.

Citește și

Rețeta biscuiților Sablé aparține bucătăriei franțuzești și a fost inventată în Sablé-sur-Sarthe prin anul 1670, când Marchizul de Sablés a dus la curtea Regelui Louis al XIV-lea acest fel de biscuiți. Regele a fost cucerit de gustul biscuiților și i-a cerut patiserului său să prepare rețeta și să denumească biscuiții „Petit sablés”, în onoarea marchizului.

Tot din categoria rețetelor de biscuiți din bucătăria internațională mai poți prepara rețeta de biscuiți Canestrelli. Este o rețetă simplă și ușoară, inspirată din bucătăria italiană. Mai jos poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de biscuiți Sablé.

Ingrediente

Mod de preparare

Consultă lista de ingrediente și adună-le de la început pe bancul de lucru și pregătește-le pentru a le procesa. Scoate untul de la rece și lasă-l 15-20 de minute la temperatura camerei pentru a-l putea amesteca. Trece făina prin sită împreună cu praful de copt. Lasă și acest amestec pe bancul de lucru până când se înmoaie untul. Apoi separă cele trei gălbenușuri într-un bol. Este important ca aceste ingrediente să se relaxeze la temperatura camerei pentru reușita aluatului fraged de biscuiți.

Cum prepari aluatul și formezi biscuiți Sablé

Când textura untului devine mai moale, adaugă zahărul peste el. Cu ajutorul mixerului amestecă ingredientele până când obții o compoziție spumoasă. Adaugă pe rând gălbenușurile și omogenizează compoziția după fiecare adăugare.

Adaugă pe rând: sarea, vanilia, coaja de lămâie și amestecul de făină cu praf de copt. Frământă rapid aluatul pentru nu a avea timp untul să se topească. Modelează-l sub formă sferică și împachetează-l într-o folie de prospețime. Pune-l la rece pentru cel puțin 30 de minute.

După expirarea timpului de odihnă a aluatului, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Așază pe bancul de lucru o hârtie de copt sau o folie de prospețime. Pune aluatul la mijlocul acesteia și așază o altă hârtie de copt sau o folie de prospețime. Folosește sucitorul de aluaturi și întinde aluatul într-o foaie de aproximativ 5 mm. Hârtia de copt sau folia de prospețime de deasupra se folosesc pentru că aluatul este sfărâmicios și va fi mai anevoios de întins.

Cu o furculiță crestează aluatul la suprafață, formând dungi perpendiculare peste acesta. Apoi, cu un decupator de biscuiți, sau cu un pahar, decupează biscuiți rotunzi.

Pune hârtie de copt în tava mare a cuptorului și așază biscuiții în ea, la mici distanțe între ei. Diluează un gălbenuș de ou cu o linguriță de lapte și cu o pensulă de patiserie unge biscuiții cu acest amestec. Presară zahăr granulat pe deasupra și coace delicioșii biscuiți biscuiți Sablé timp de 12-15 minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-i să se răcească în tavă, apoi îi poți transfera pe un grătar de răcire.

Biscuiții se pot depozita în recipiente de sticlă cu capac, recipiente metalice sau de carton. Se pot păstra la loc răcoros până la 2-3 săptămâni.

Dacă vrei  să încerci și o rețetă de biscuiți din bucătăria tradițională, poți încerca rețeta de biscuiți șprițați cu ciocolată.

Citește și
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Te-ar mai putea interesa și
Biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii, perfecți pentru a fi dăruiți
Biscuiți cu glazură albă și inimioare roșii, perfecți pentru a fi dăruiți
Savarine de casă. Rețetă veche, ca la cofetăriile de altădată
Savarine de casă. Rețetă veche, ca la cofetăriile de altădată
Biscuiți cu cireșe confiate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Biscuiți cu cireșe confiate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
09:08
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă
08:38
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
8 mai, 09:02
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
8 mai, 07:16
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
7 mai, 09:07
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
7 mai, 07:22
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
7 mai, 07:03
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
6 mai, 06:07
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Orice meniu trebuie să conțină și salate. Fie că sunt servite ca aperitiv sau drept garnitură, sunt preparate delicioase, cu amestecuri de arome și texturi care completează bine orice masă. Iată...
2
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Drobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii...
3
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica...
4
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
O salată aperitiv este o gustare ușoară și rafinată, servită în mod tradițional înainte de felul principal al unei mese. Salata aperitiv pentru masa de Paște poate fi preparată din ingrediente...
5
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...

Parteneri

3 zodii au noroc în dragoste săptămâna aceasta. Luna Nouă în Taur le aduce relații romantice
3 zodii au noroc în dragoste săptămâna aceasta. Luna Nouă în Taur le aduce relații romantice
Părinţii tinerilor ucişi de Vlad Pascu au răbufnit după o întrebare a judecătoarei. "Chiar nu ştiţi nimic?!"
Părinţii tinerilor ucişi de Vlad Pascu au răbufnit după o întrebare a judecătoarei. "Chiar nu ştiţi nimic?!"
Dezvăluirile milionarului devastat de două drame amoroase. O soție l-a părăsit pentru nașul de cununie, una pentru Cristi Borcea
Dezvăluirile milionarului devastat de două drame amoroase. O soție l-a părăsit pentru nașul de cununie, una pentru Cristi Borcea
Rezultate Loto azi, 9 mai 2024. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultate Loto azi, 9 mai 2024. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Serialul Viola come il mare reprezintă pentru Can Yaman un nou început. Ce se arată în presa locală
Serialul Viola come il mare reprezintă pentru Can Yaman un nou început. Ce se arată în presa locală
Cel mai vândut telefon Android în prima parte a anului 2024. Ce model a dominat piața
Cel mai vândut telefon Android în prima parte a anului 2024. Ce model a dominat piața
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi
Cum poți recunoaște semnele ovulației: sfaturile specialiștilor
Cum poți recunoaște semnele ovulației: sfaturile specialiștilor
Britney Spears a fost văzută conducând singură, la scurt timp după ce s-a accidentat în timpul unei nopți petrecute la hotelul Chateau Marmont din Los Angeles
Britney Spears a fost văzută conducând singură, la scurt timp după ce s-a accidentat în timpul unei nopți petrecute la hotelul Chateau Marmont din Los Angeles
Semne care pot indica boli pulmonare. Cum poți evalua sănătatea plămânilor
Semne care pot indica boli pulmonare. Cum poți evalua sănătatea plămânilor
fresh

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere

Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios

Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios

Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat

Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat