Blat umed cu aromă de vanilie. Rețeta pentru un tort simplu și ușor

Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Pentru atunci când îți propui să prepari un tort delicios și dorești un altfel de blat, încearcă rețeta de blat umed cu aromă de vanilie. Vei obține un blat de tort cu o textură mai densă și ușor umedă.

Maria Udrea
Publicat: 13 octombrie 2023, 08:00

Galerie foto

Blatul de tort se secționează mult mai bine a doua zi / Shutterstock

Nu mai necesită însiropare decât dacă îți plac torturile cu mult sirop în blat. Torturile sunt cele mai complexe, dar și cele mai elegante deserturi. Se prepară, de obicei, cu ocazia diferitelor evenimente petrecute cu familia și prietenii. Rețetele sunt foarte versatile. Poți combina diferite blaturi de tort cu diferite creme pentru gusturi deosebite și aspect spectaculos.

Citește și

Cel mai popular blat de tort este cel care se prepară după rețeta clasică de pandișpan. Pornind de la acesta, îl poți modifica adăugând cacao, ciocolată sau alte ingrediente ce-i oferă gust deosebit și culoare. Poți prepara blatul de tort în mai multe culori și cu mai multe arome.

Descoperă aici și o rețetă de blat de tort zebrat, unde pentru culorile deosebite s-au folosit ingrediente naturale. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru blat umed cu aromă de vanilie.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru reușita unui blat de tort perfect, este necesar să ții cont de câteva reguli importante. În primul rând, ingredientele folosite vor fi aduse la temperatura camerei. În special ouăle și untul nu se vor amesteca reci, abia scoase din frigider.

Albușurile se vor transforma într-o bezea perfectă dacă sunt ținute la temperatura camerei cel puțin 20-30 de minute. De aemenea, untul va deveni cremos dacă este moale.

Cum prepari blat umed cu aromă de vanilie

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge forma de copt cu grăsime sau folosește hârtie de copt.

Pune untul moale într-un bol și adaugă peste el zahărul. Dacă deții o râșniță de cafea, transformă zahărul în zahăr pudră. Untul se va amesteca mai bine cu zahărul pudră. Amestecă untul cu zahărul până când devine cremos.

Separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile amestecă-le cu compoziția de unt. Adaugă și extractul de vanilie. Trece făina prin sită împreună cu praful de copt și bicarbonatul. Încorporează acest amestec în compoziția de unt cu zahăr și gălbenușuri.

Peste albușuri presară iun praf de sare și amestecă-le până când obții o bezea cristalină. Apoi adaugă bezeaua treptat în compoziția de mai sus. Folosește o spatulă pentru a încorpora bezeaua și amestecă ușor compoziția, cu mișcări circulare, de jos în sus. Astfel vei îngloba mai mult aer în compoziție și se va dezvolta frumos în timpul tratamentului termic.

Întinde compoziția în forma de copt pregătită și niveleaz-o uniform la suprafață. Introdu forma în cuptor și coace deliciosul blat umed cu aromă de vanilie pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească 10 minute în forma de copt, apoi îl poți transfera pe un grătar de răcire.

Blatul de tort se va secționa mult mai bine a doua zi.

Descoperă aici și o rețetă de blat de tort cu cacao și amidon.

Citește și
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Te-ar mai putea interesa și
Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone
Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone
Tort cu mere caramelizate și frișcă. Trucuri pentru a obține cel mai gustos desert
Tort cu mere caramelizate și frișcă. Trucuri pentru a obține cel mai gustos desert
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:33
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
05:44
Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant
05:15
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare
23 noiembrie, 06:06
Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post
23 noiembrie, 05:04
Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară
23 noiembrie, 05:01
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
22 noiembrie, 03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
22 noiembrie, 03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Viața se schimbă pentru aceste două semne zodiacale în ziua de 25 noiembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Viața se schimbă pentru aceste două semne zodiacale în ziua de 25 noiembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Viața lui Gabriel Cotabiță. A sfidat moartea în 2015 când a stat în comă 3 săptămâni. Apropiații credeau că va face la fel și acum: "Își dorește să trăiască"
Viața lui Gabriel Cotabiță. A sfidat moartea în 2015 când a stat în comă 3 săptămâni. Apropiații credeau că va face la fel și acum: "Își dorește să trăiască"
„Sunt consternat!” Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: „Am copilărit cu el”
„Sunt consternat!” Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: „Am copilărit cu el”
Cine este văduva lui Gabriel Cotabiță. Alina era cu 27 de ani mai tânără decât regretatul artist
Cine este văduva lui Gabriel Cotabiță. Alina era cu 27 de ani mai tânără decât regretatul artist
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi
Piroști cu mere și scorțișoară, la cuptor
Piroști cu mere și scorțișoară, la cuptor
Banii de buzunar oferiți copiilor: cât e suficient și de la ce vârstă poți începe
Banii de buzunar oferiți copiilor: cât e suficient și de la ce vârstă poți începe
Ed Sheeran nu și-a dat acordul ca vocea lui să fie inclusă în noua versiune a piesei „Do They Know It’s Christmas?”: „Aprobarea mea nu a fost solicitată”
Ed Sheeran nu și-a dat acordul ca vocea lui să fie inclusă în noua versiune a piesei „Do They Know It’s Christmas?”: „Aprobarea mea nu a fost solicitată”
Alimentația pentru gripă. Ce este indicat să consumi
Alimentația pentru gripă. Ce este indicat să consumi
fresh

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta

Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta

Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post

Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post

Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară

Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară