Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Dacă ești în căutarea unei rețete de blat pentru tort, mai altfel decât cea clasică, poți încerca rețeta de blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție. Te va cuceri atât gustul cât și textura blatului.
Preparat după această rețetă, blatul va avea o textură mai densă, dar spongioasă și ușor umedă. Nu necesită siropare decât dacă-l dorești foarte însiropat. Poți prepara blatul pentru a-l umple cu orice cremă fiartă sau preparată la rece. Se va hidrata perfect după ce va sta un timp la rece.
Blaturile de tort se pot prepara în multe moduri. Pornind de la rețeta clasică de pandișpan, se pot adapta atât din punct de vedere al gustului, cât și al aspectului. Poți prepara blaturi simple, cu pudră de cacao în compoziție, semințe de mac, ciocolată, fructe proaspete sau uscate, etc. Descoperă și o rețetă de blat de tort cu amidon. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru a încerca și tu un blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a amesteca ingredientele pentru compoziția de blat, va trebui să pregătești o parte dintre ele. Amestecă făina cu praful de copt și bicarbonatul și trece amestecul prin sită. Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Adaugă peste albușuri un praf de sare și lasă-le pe masa de lucru pentru a se mai încălzi.
Mărunțește ciocolata și adaug-o într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului, împreună cu untul tăiat în bucăți și laptele. Amestecă ingredientele până când sunt topite și compoziția este omogenă. Lasă compoziția de ciocolată la răcit. Între timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a avea timp să se încălzească.
Descoperă și o rețetă de blat de tort cu cacao si alune.
Cum prepari un blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Pornește mixerul și amestecă albușurile până când devin cristaline. Adaugă puțin câte puțin din zahăr, în timp ce amesteci energic. Oprești mixerul când bezeaua devine fermă.
Adaugă gălbenușurile în compoziția de ciocolată, răcită. Încorporează acest amestec în bezeaua de albușuri, folosind o spatulă și amestecând ușor de jos în sus, cu mișcări circulare.
La final, cu aceleași mișcări circulare, încorporează și amestecul de făină cu praf de copt și bicarbonat, adăugate treptat.
Așază hârtie de copt la baza formei, iar pereții laterali unge-i cu ulei și presară făină. Întinde compoziția pentru blat de tort în forma de copt. Uniformizează-i suprafața și pune forma de copt în cuptorul încălzit. Coacem blatul umed de tort cu ciocolată pentru 35-40 de minute.
După coacere, răstoarnă-i invers pe un grătar de răcire sau un platou și lasă-l să se răcească.
Poți folosi acest blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție secționat în 3 părți. Poți prepara pentru el orice cremă dorești.
Descoperă și o rețetă de cremă din mascarpone cu nucă de cocos, perfectă pentru blatul umed de tort.