Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de blat pentru tort, mai altfel decât cea clasică, poți încerca rețeta de blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție. Te va cuceri atât gustul cât și textura blatului.

Maria Udrea
Publicat: 15 mai 2024, 07:57

Galerie foto

Blaturile de tort se secționează mult mai bine a doua zi / Shutterstock

Preparat după această rețetă, blatul va avea o textură mai densă, dar spongioasă și ușor umedă. Nu necesită siropare decât dacă-l dorești foarte însiropat. Poți prepara blatul pentru a-l umple cu orice cremă fiartă sau preparată la rece. Se va hidrata perfect după ce va sta un timp la rece.

Citește și

Blaturile de tort se pot prepara în multe moduri. Pornind de la rețeta clasică de pandișpan, se pot adapta atât din punct de vedere al gustului, cât și al aspectului. Poți prepara blaturi simple, cu pudră de cacao în compoziție, semințe de mac, ciocolată, fructe proaspete sau uscate, etc. Descoperă și o rețetă de blat de tort cu amidon. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru a încerca și tu un blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a amesteca ingredientele pentru compoziția de blat, va trebui să pregătești o parte dintre ele. Amestecă făina cu praful de copt și bicarbonatul și trece amestecul prin sită. Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Adaugă peste albușuri un praf de sare și lasă-le pe masa de lucru pentru a se mai încălzi.

Mărunțește ciocolata și adaug-o într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului, împreună cu untul tăiat în bucăți și laptele. Amestecă ingredientele până când sunt topite și compoziția este omogenă. Lasă compoziția de ciocolată la răcit. Între timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a avea timp să se încălzească.

Descoperă și o rețetă de blat de tort cu cacao si alune.

Cum prepari un blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție

Pornește mixerul și amestecă albușurile până când devin cristaline. Adaugă puțin câte puțin din zahăr, în timp ce amesteci energic. Oprești mixerul când bezeaua devine fermă.

Adaugă gălbenușurile în compoziția de ciocolată, răcită. Încorporează acest amestec în bezeaua de albușuri, folosind o spatulă și amestecând ușor de jos în sus, cu mișcări circulare.

La final, cu aceleași mișcări circulare, încorporează și amestecul de făină cu praf de copt și bicarbonat, adăugate treptat.

Așază hârtie de copt la baza formei, iar pereții laterali unge-i cu ulei și presară făină. Întinde compoziția pentru blat de tort în forma de copt. Uniformizează-i suprafața și pune forma de copt în cuptorul încălzit. Coacem blatul umed de tort cu ciocolată pentru 35-40 de minute.

După coacere, răstoarnă-i invers pe un grătar de răcire sau un platou și lasă-l să se răcească.

Poți folosi acest blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție secționat în 3 părți. Poți prepara pentru el orice cremă dorești.

Descoperă și o rețetă de cremă din mascarpone cu nucă de cocos, perfectă pentru blatul umed de tort.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Câtă sare se pune la murăturile asortate. Secretul pentru a obține un gust perfect
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Te-ar mai putea interesa și
Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone
Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone
Tort cu mere caramelizate și frișcă. Trucuri pentru a obține cel mai gustos desert
Tort cu mere caramelizate și frișcă. Trucuri pentru a obține cel mai gustos desert
Tort cu mousse din fructe de pădure. Rețetă de desert festiv
Tort cu mousse din fructe de pădure. Rețetă de desert festiv
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros

Rețeta simplă de ghebe murate. Trucuri și pași simpli pentru un preparat savuros