Ce condimente se pun la carnea de porc. Ele dau un gust aparte preparatului tău

Fără coacere

Carnea de porc este una dintre preferatele românilor, indiferent dacă vorbim de fripturi la cuptor sau pe grătar. Este accesibilă, poate fi gătită într-o mulțime de moduri și este și foarte gustoasă. Iată ce condimente se pun la carnea de porc pentru a obține cele mai delicioase preparate.

Cristina Catană
Publicat: 23 iunie 2024, 06:23
Usturoiul, sarea și piperul sunt condimente de bază pentru carnea de porc / Shutterstock

Sarea, piperul și usturoiul sunt esențiale atunci când prepari carne de porc. Indiferent că urmează să gătești o friptură la cuptor sau pe grătar, nu uita de ele.

Restul condimentelor utilizate ține mai mult de preferințele personale.

Citește și

Ce condimente se pun la carnea de porc

Condimentarea cărnii de porc este esențială pentru a-i îmbogăți gustul și a o transforma într-o delicatesă. Pentru că are o aromă intensă, carnea de porc se potrivește cu multe condimente și ierburi aromatice. Totuși, trebuie folosite echilibrat pentru a nu copleși gustul cărnii.

Sarea și piperul sunt condimentele care nu trebuie să lipsească atunci când prepari carne de porc, indiferent de modul în are o faci. De asemenea, esențial este și usturoiul pe care îl poți utiliza atât proaspăt, cât și granulat. Apoi, în funcție de preferințe mai poți utiliza boia de ardei dulce, afumată sau iute.

Cimbrul are un gust pământiu și cu note citrice, care completează bine carnea de porc. Rozmarinul aduce o aromă intensă și proaspătă și se potrivește foarte bine la fripturi, recomandă EatThis.com. Dacă vrei să aduci cărnii o notă mediteraneană poți folosi oregano, dar ține cont că are un gust ușor amărui. Mai poți utiliza și coriandru care aduc o notă citrică și dulce.

Salvia este ideală pentru friptură și preparatele la cuptor, având o aromă distinctă. Chimenul este perfect pentru o aromă ușor picantă și pământie.

Dacă vrei ca friptura ta de porc să fie picantă poți pune și un praf de piper Cayenne sau fulgi de ardei iute. Iubitorii de arome intense și exotice pot pune nucșoară, scorțișoară sau anason.

Atunci când ești în căutarea unor condimente umami bazează-te pe sosul de soia care este perfect pentru marinare, adaugă un gust bogat și sărat și pe sosul Worcestershire.

Pentru marinade ai mai multe variante, dar nu vei da greș dacă faci un amestec de usturoi, lămâie, ulei de măsline, rozmarin, sare și piper.

Se mai potrivește și marinada cu bere, cimbru, ulei de măsline, usturoi, boia, sare și piper. Pentru o notă mai asiatică marinada din sos de soia, miere, usturoi, ghimbir ras, fulgi de ardei iute este perfectă.

Cele mai bune condimente pentru carnea de porc la cuptor

Carnea de porc la cuptor poate fi cu adevărat delicioasă dacă este condimentată corect. Condimentele potrivite pot scoate în evidență gustul natural al cărnii și pot adăuga arome complexe și savuroase.

Ca pentru orice alt fel de preparat din carne de porc sarea, piperul și usturoiul sunt ingrediente nelipsite.

Rozmarinul oferă o aromă intensă și proaspătă, perfectă pentru carnea de porc. Poți folosi atât rozmarin proaspăt, cât și uscat. Pentru carnea de porc la cuptor se potrivește foarte bine și cimbrul, mai ales că este excelent în combinație și cu alte ierburi aromatice.

Salvia are o aromă distinctă, ușor amăruie, care se potrivește de minune cu carnea de porc, în special în preparatele de toamnă și iarnă. Tot pentru zilele reci, nucșoara este un condiment potrivit pentru friptura de porc la cuptor. În funcție de preferințe, mai poți folosi oregano sau boia de ardei (dulce, iute sau afumată).

Cel mai simplu amestec de condimente pentru carne de porc la cuptor se poate prepara din 2 lingurițe sare, 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat, 1 linguriță boia de ardei dulce, 1 linguriță rozmarin uscat, 1 linguriță cimbru uscat, 1 linguriță usturoi granulat.

Pentru marinadă varianta cea mai simplă conține 3-4 căței de usturoi, tocați, sucul de la o lămâie, 2 linguri ulei de măsline, 1 linguriță rozmarin tocat și sare și piper după gust.

Ce condimente se pun la carnea de porc la grătar

Condimentarea cărnii de porc pentru grătar este esențială pentru a obține un gust deosebit și o aromă savuroasă. Nici în acest caz nu trebuie să lipsească sarea, piperul și usturoiul.

Poți face un amestec din 2 linguri boia de ardei dulce, 1 linguriță piper negru proaspăt măcinat, 1 linguriță sare, 1 linguriță usturoi granulat, 1 linguriță cimbru uscat, 1 linguriță chimen măcinat cu care să masezi bine carnea pe toate părțile înainte de a o pune pe grătar.

Un pas important în prepararea cărnii de porc la grătar este marinarea. Pe lângă varianta clasică de marinadă cu usturoi și lămâie, mai poți încerca și o rețetă de marinadă cu bere și cimbru, mai ales dacă vrei să ai carnea puțin caramelizată.

Amestecă 330 ml bere, 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură cimbru uscat, 3 căței de usturoi, tocați 1 linguriță boia de ardei, sare și piper după gust și lasă carnea peste noapte în acest amestec.

Citește și
Clătite cu mere în aluat, aromate cu scorțișoară
Clătite cu mere în aluat, aromate cu scorțișoară
Pariziene cu mere. Rețetă de cornuri delicioase și aspectuoase
Pariziene cu mere. Rețetă de cornuri delicioase și aspectuoase
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Ștrudel cu prune și cremă de mac. Desert delicios de toamnă
Ștrudel cu prune și cremă de mac. Desert delicios de toamnă
Te-ar mai putea interesa și
Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai
Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai
Cum se mănâncă corect ramenul la restaurant. 8 sfaturi utile
Cum se mănâncă corect ramenul la restaurant. 8 sfaturi utile
Cât zahăr se pune la vișinată pentru un gust delicios. Trucuri care o fac perfectă
Cât zahăr se pune la vișinată pentru un gust delicios. Trucuri care o fac perfectă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
13:02
Brânzoaice cu stafide și aluat pufos. Plăcințele cu brânză ca la bunica Brânzoaice cu stafide și aluat pufos. Plăcințele cu brânză ca la bunica
13:01
Ceapă caramelizată cu sos aromat, ideală cu fripturi sau antreuri Ceapă caramelizată cu sos aromat, ideală cu fripturi sau antreuri
27 septembrie, 09:46
Tartă Tatin cu gutui caramelizate și blat cu nuci Tartă Tatin cu gutui caramelizate și blat cu nuci
27 septembrie, 08:16
Ciorbă de roșii ca la bunica. Rețetă cu gust de copilărie Ciorbă de roșii ca la bunica. Rețetă cu gust de copilărie
26 septembrie, 11:21
Tocăniță de vinete cu multe legume. Rețetă plină de savoare Tocăniță de vinete cu multe legume. Rețetă plină de savoare
26 septembrie, 11:20
Rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză Rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză
25 septembrie, 06:31
Tort de banane cu caramel și ciocolată, pentru momentele dulci Tort de banane cu caramel și ciocolată, pentru momentele dulci
25 septembrie, 06:09
Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Dacă adori preparatele pe bază de cartofi, îți propunem pentru o masă delicioasă rețeta de cartofi franțuzești. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile. Poți...
2
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Dacă obișnuiești să servești biscuiți la micul dejun sau ca gustare de-a lungul zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată. Rețeta este rapidă și...
3
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
4
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Rețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele...
5
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Rețeta de vinete marinate cu usturoi poate fi preparată ca și gustare savuroasă și sănătoasă, sau pentru a fi servită ca aperitiv sau garnitură. Preparate astfel vinete sunt fragede, aromate și...

Parteneri

Relațiile care trec de anul 2024 sunt construite să dureze întreaga viață, potrivit astrologilor
Relațiile care trec de anul 2024 sunt construite să dureze întreaga viață, potrivit astrologilor
ANM anunţă furtuni puternice în Bucureşti. Când va fi lovită Capitala de vremea extremă, cu risc de inundaţii
ANM anunţă furtuni puternice în Bucureşti. Când va fi lovită Capitala de vremea extremă, cu risc de inundaţii
Cum arată iubitul fiicei lui Leonard Doroftei! Vanessa, imagini rare cu parterenul ei: „Meriţi tot!”
Cum arată iubitul fiicei lui Leonard Doroftei! Vanessa, imagini rare cu parterenul ei: „Meriţi tot!”
Imagini adorabile cu fiica lui Sorin Brotnei de la Asia Express. Micuța blondă și cu ochi albaștri seamănă leit cu tatăl ei
Imagini adorabile cu fiica lui Sorin Brotnei de la Asia Express. Micuța blondă și cu ochi albaștri seamănă leit cu tatăl ei
Demet Evgar publică imagini noi din serialul în care joacă rolul de protagonistă. Actrița își continuă proiectul prfesional
Demet Evgar publică imagini noi din serialul în care joacă rolul de protagonistă. Actrița își continuă proiectul prfesional
Misterul din Groapa Marianelor a fost elucidat. Ce ar fi zgomotul care se aude din adâncuri, de fapt
Misterul din Groapa Marianelor a fost elucidat. Ce ar fi zgomotul care se aude din adâncuri, de fapt
Spaghete cu pesto de sfeclă roșie
Spaghete cu pesto de sfeclă roșie
Sarcina după 40 de ani: riscuri și beneficii pentru sănătatea ta, dar și a copilului
Sarcina după 40 de ani: riscuri și beneficii pentru sănătatea ta, dar și a copilului
O vedetă rock a anilor ’70 a comparat-o pe Taylor Swift cu The Beatles: „Îmi place ce face ea”
O vedetă rock a anilor ’70 a comparat-o pe Taylor Swift cu The Beatles: „Îmi place ce face ea”
Proprietățile sucului de dovleac. Care sunt efectele consumului acestei băuturi
Proprietățile sucului de dovleac. Care sunt efectele consumului acestei băuturi
fresh

Tocăniță de vinete cu multe legume. Rețetă plină de savoare

Tocăniță de vinete cu multe legume. Rețetă plină de savoare

Ciorbă de roșii ca la bunica. Rețetă cu gust de copilărie

Ciorbă de roșii ca la bunica. Rețetă cu gust de copilărie

Rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză

Rulouri din cotlet de porc, umplute cu spanac și brânză

Tartă Tatin cu gutui caramelizate și blat cu nuci

Tartă Tatin cu gutui caramelizate și blat cu nuci

Brânzoaice cu stafide și aluat pufos. Plăcințele cu brânză ca la bunica

Brânzoaice cu stafide și aluat pufos. Plăcințele cu brânză ca la bunica