Ce poți face dacă ți s-a tăiat crema de unt. Iată cum o repari foarte ușor
Probabil îți plac și ție prăjiturile cu cremă de unt și ai toate motivele. Această cremă este mătăsoasă, bogată, cu o savoare pe care puține alte tipuri de cremă o au. În plus, nu este greu de preparat, dacă ești atentă la câteva detalii. Iată ce poți face dacă ți s-a tăiat crema de unt. Descoperă cum poți să o repari foarte simplu și ușor.
O cremă de unt tăiată nu doar că are un gust neplăcut, dar nici aspectul ei nu este unul tocmai apetisant. Este o emulsie delicată care are nevoie de ingredientele potrivite, de o anumită temperatură și de respectarea tehnicilor de lucru.
De cele mai multe ori crema de unt se taie când începi să o faci. De asemenea, se poate întâmpla acest lucru dacă o ții la frigider și încerci să o reîncălzești înainte să o folosești.
Va arăta ca un amestec plin de grăsime și de apă sau vei avea un lichid prin care plutesc bucăți de cremă. În ambele cazuri untul este problema, dar reprezintă în același timp și soluția.
Ce poți face dacă ți s-a tăiat crema de unt
Atunci când ai bucăți întărite de cremă care se separă unele de altele trebuie să o încălzești și să o mixezi din nou. Untul se va înmuia și va căpăta consistența necesară din nou.
Nu trebuie să stea foarte mult pe foc, ci doar până când untul este suficient de moale cât să poată fi integrat din nou în cremă.
Descoperă cum poți să faci unt în casă. Este o rețetă simplă și rapidă.
Folosește o torță de bucătărie
Cea mai simplă și mai distractivă metodă de a re-încălzi crema de unt este să folosești o torță de bucătărie. Acest lucru este posibil doar dacă mixezi crema într-un bol de metal și este de preferat să ai un mixer cu bol încorporat. Dacă nu ai, trebuie să fie cineva care să țină bolul cu o mănușă de bucătărie.
În cazul în care folosești un mixer cu bol pornește-l, dă drumul torței și îndreaptă-i flacăra către partea de jos a acestuia. Preapară când ai timp și o cremă de cacao și unt. Este simplă și rapidă.
La fiecare 10-20 de secunde oprește torța. În felul acesta crema de unt se va înmuia și particulele de grăsime vor fi cât mai mari până când compoziția va deveni omogenă.
O altă variantă este să pui pentru câteva secunde bolul pe flacăra aragazului. Apoi să mixezi crema până își revine.
Folosește cuptorul cu microunde
Dacă nu ai acasă o torță specială pentru uz culinar poți folosi cuptorul cu microunde pentru a înmuia crema de unt. Nu trebuie să o pui pe toată, ci doar 200 g din ea.
Topește crema în totalitate. Acest lucru ar trebui să dureze 15-20 de minute. Apoi toarnă crema fierbinte peste cea rece și mixează-le până când compoziția va deveni pufoasă. Crema de unt se folosește în preparate delicioase.
Mixează și așteaptă
O altă metodă prin care poți repara crema de unt care s-a tăiat este una de durată mai mare. Totuși, este la fel de eficientă. Trebuie să mixezi din nou crema la o viteză medie spre mare. În acest fel crema se va încălzi până va ajunge la temperatura camerei și se va emulsifia din nou.
Pentru a folosi această soluție trebuie să te asiguri că în bucătărie este suficient de cald, cel puțin 19°C.