Ce tip de lapte nu e recomandat să folosești dacă îți place să prepari caffe latte. Sfaturi utile pentru iubitorii de cafea

Fără coacere

Nu toate tipurile de lapte sunt potrivite pentru caffe latte. Unele nu fac suficientă spumă, altele acoperă gustul cafelei. Expertul James Hoffmann a explicat ce fel de lapte să alegi astfel încât să bei un caffe latte ca la cafenea chiar și acasă. Descoperă și tu ce tip de lapte nu e recomandat să folosești dacă îți place să prepari caffe latte. Aceste sfaturi sunt utile pentru orice iubitor de cafea.

Cristina Catană
Publicat: 18 ianuarie 2024, 04:37
Cel mai bun lapte este cel cu conținut mare de proteine și de grăsimi / Shutterstock

Dacă vrei să faci acasă caffee latte poți alege orice sortiment de lapte pe a cărui etichetă scrie „barista milk”. În acest fel vei fi sigură că a fost special creat pentru a fi folosit pentru cafea.

Potrivit lui Hoffmann, care a povestit pentru HuffPost.com despre cel mai potrivit lapte pentru caffe latte, două aspecte sunt importante când vine vorba de laptele pentru cafea: cantitatea de proteine și cea de lipide din lapte. Proteinele ajută la formarea spumei, iar grăsimile dau aroma.

Citește și

Ce tip de lapte nu e recomandat să folosești dacă îți place să prepari caffe latte

Variantele vegane de lapte nu au suficiente proteine pentru ca spuma pentru caffe latte să fie stabilă. De aceea, produsele comercializate sunt îmbogățite cu stabilizatori. În felul acesta se pot obține acele modele pe care barista le fac deasupra cafelei care uneori seamănă cu o operă de artă.

Lapte degresat

Deși nu mai are niciun pic de grăsime, laptele degresat mai poate forma spuma de care ai nevoie pentru a face caffe latte. Totuși, nu vei mai avea cafeaua cremoasă, cu aromă bogată ca în cazul folosirii laptelui integral.

Amestec de lapte integral și smântână

„Half and half”, un amestec egal de lapte integral și smântână, este un produs folosit foarte des în SUA, dar și în alte țări europene. Deși, are un conținut ridicat de grăsime, nu este totuși potrivit pentru caffe latte. Aroma de lapte va fi mult prea puternică și o va acoperi pe cea a cafelei, iar băutura va fi greu de consumat.

Lapte de ovăz

Laptele de ovăz este dulce în mod natural și se potrivește foarte bine cu orice tip de cafea. Atât produsele destinate barista, cât și cele comune pot fi transformate ușor în spumă, datorită fibrelor solubile ale ovăzului.

Lapte de migdale

Laptele de migdale nu conține o cantitate mare de grăsimi astfel încât este destul de greu de folosit pentru a face caffe latte. În plus din cauza acidității cafelei, lipidele se vor separa, iar rezultatul va fi unul dezastruos.

Lapte de caju

Laptele de caju are o cantitate de grăsimi suficientă cât să se poată forma spuma necesară pentru caffe latte și aceasta să rămână stabilă. Dacă folosești un aparat de făcut spumă cu aburi folosește o temperatură mai joasă pentru ca laptele de caju să nu își piardă aroma.

Lapte de cocos

Laptele de cocos este bogat în zaharuri și în grăsimi, dar sărac în proteine. Din această cauză nu este cel mai indicat pentru a fi folosit pentru caffe latte. Totuși, combinația de arome dintre cafea și cocos este atât de satisfăcătoare încât poți încerca să îl folosești. Află mai multe și despre consumul de lapte de ovăz. Vezi cât este acesta de sănătos de fapt.

Lapte de soia

Laptele de soia este cea mai proastă alegere dacă vrei să faci caffe latte. Se va coagula foarte repede atunci când este turnat în cafeaua fierbinte. Este recomandat să îl folosești doar pentru tipurile de cafea reci sau cu gheață.

Care este cea mai bună variantă pentru caffe latte

Dacă vrei să faci acasă caffe latte la fel ca la cafenea alege laptele integral de vacă. Nu vei da greș cu acesta.

Formează spumă cel mai ușor și este și cea mai stabilă. În plus, are cantitatea perfectă de grăsime astfel încât aduce aromă și textură. Cafeaua va avea un gust bogat și nici nu vei mai avea nevoie de zahăr datorită faptului că laptele este suficient de dulce.

Citește și
Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri
Prăjitură cu fulgi de ovăz și iaurt. Desertul simplu care te va cuceri
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Ștrudel cu mere și migdale. Rețetă simplă, de casă
Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase
Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase
Te-ar mai putea interesa și
(P) Când trebuie să gătești ceva delicios cu ce ai prin frigider. Ce poți face cu doar trei ingrediente simple, de bază
(P) Când trebuie să gătești ceva delicios cu ce ai prin frigider. Ce poți face cu doar trei ingrediente simple, de bază
Orez cu lapte cremos și aromat. Rețeta copilăriei tale
Orez cu lapte cremos și aromat. Rețeta copilăriei tale
17 tipuri de lapte vegetal. Care sunt cele mai comune și la ce se folosesc
17 tipuri de lapte vegetal. Care sunt cele mai comune și la ce se folosesc
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
06:49
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
06:17
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
05:09
5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece 5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul rece
17 noiembrie, 06:04
Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare Cele mai bune garnituri cu cartofi. Idei perfecte pentru a completa felul principal de mâncare
17 noiembrie, 05:26
Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă
17 noiembrie, 05:07
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
16 noiembrie, 06:48
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
16 noiembrie, 05:45
Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci alimente picante. Care sunt efectele lor asupra organismului
Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci alimente picante. Care sunt efectele lor asupra organismului
Cod galben în București și mai multe județe. ANM anunță ceață densă și posibil polei, pe mai multe drumuri din țară
Cod galben în București și mai multe județe. ANM anunță ceață densă și posibil polei, pe mai multe drumuri din țară
„16 săptămâni de iad” Transformarea unui celebru milionar, după ce a dat faliment, iar fosta soţie l-a acuzat că a luat banii fiicei lor!
„16 săptămâni de iad” Transformarea unui celebru milionar, după ce a dat faliment, iar fosta soţie l-a acuzat că a luat banii fiicei lor!
Culiță Sterp și Daniela Iliescu s-au căsătorit în secret. Tânăra este însărcinată pentru a doua oară. Primele imagini de la nuntă
Culiță Sterp și Daniela Iliescu s-au căsătorit în secret. Tânăra este însărcinată pentru a doua oară. Primele imagini de la nuntă
Maite Perroni o susține pe Ángela Aguilar în relația cu Christian Nodal. Fosta membră RBD a avut o poveste asemănătoare în trecut
Maite Perroni o susține pe Ángela Aguilar în relația cu Christian Nodal. Fosta membră RBD a avut o poveste asemănătoare în trecut
China testează cărămizi create din sol lunar. Vor fi folosite pentru a construi viitoarea bază pe Lună
China testează cărămizi create din sol lunar. Vor fi folosite pentru a construi viitoarea bază pe Lună
Prăjitură cu dovleac în aluat și crumble, de post
Prăjitură cu dovleac în aluat și crumble, de post
Ochiul roz la copii sau conjunctivita
Ochiul roz la copii sau conjunctivita
Camila Cabello a dezvăluit că ia „pauze de la internet” pentru „a trăi” mai mult momentele din prezent: „Un scriitor trebuie să aibă povești”
Camila Cabello a dezvăluit că ia „pauze de la internet” pentru „a trăi” mai mult momentele din prezent: „Un scriitor trebuie să aibă povești”
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
Efectele consumului excesiv de ceai de lămâie. Ce se întâmplă când bei o cantitate mare din această băutură
fresh

Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post

Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post

Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon

Ruladă de porc cu ciuperci și cașcaval, înfășurată în felii de bacon

Cheesecake zebră cu dovleac și portocale, delicios și spectaculos

Cheesecake zebră cu dovleac și portocale, delicios și spectaculos

Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post

Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post

Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă

Zabaione, desertul rafinat al italienilor. Cum să îl prepari acasă