Cea mai simplă rețetă de pui Shanghai. O va adora întreaga familie
Cu câteva fâșii de pui Shanghai poți să îi cucerești pe toți cei de la masă, fie că sunt adulți, fie că sunt copii. Sunt crocante la exterior și moi la interior, cu o aromă discretă de soia și cu infinite posibilități de servire. Iată cum se face.
Nu se știe exact originea puiului Shanghai, dar nici nu mai contează cât timp este un fel de mâncare atât de gustos. Este o alternativă la șnițele, mult mai aromată și cu o textură mai interesantă. Nu doar pane-ul devine crocant, dar și semințele de susan. Acestea din urmă aduc și un plus de gust, perfect îmbinat cu cel al puiului.
Singurul lucru care aduce aminte de China, unde numele îi plasează nașterea acestui fel de mâncare, este sosul de soia din marinadă. Cu toate acestea, dacă vrei să fie mai asiatic poți să alegi o garnitură de noodles, un amestec de legume chinezești sau orez.
Ingrediente
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie în fâșii de 1,5-2 cm lățime. Se pune într-un bol cu sarea, piperul și sosul de soia și se amestecă bine astfel încât toate bucățile să fie acoperite.
Cum prepari rețeta de pui Shanghai
Se acoperă vasul și se dă la rece pentru aproximativ 2 ore.
Într-un alt castron se amestecă ouăle, făina, sarea, piperul și muștarul. După ce pieptul de pui a stat la rece, se scoate și se lasă să ajungă la temperatura camerei. Între timp se pune ulei într-o tigaie și se lasă să se încingă.
Fiecare fâșie de piept de pui se trece prin amestecul de ou, apoi prin susan și se prăjește. Se scot pe prosop de bucătărie de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Garnituri potrivite pentru pui Shanghai
Cartofii prăjiți sunt cea mai comună garnitură pentru puiul Shanghai, dar nu singura. Mai poți pune alături și o salată de crudități, de roșii, de varză sau de murături. Mai poți servi și legume la grătar, piure de cartofi, dar și de conopidă.
Dacă vrei ca masa ta să fie și mai bogată, poți adăuga și câteva sosuri. Maioneza și ketchupul pot fi cele mai la îndemână, dar la fel de potrivite sunt și sosul chili dulce-acrișor sau sosul de soia. Pentru un gust mai iute, poți alege mujdeiul de usturoi.
Cum se păstrează puiul Shanghai
Bucățile de pui Shanghai rămase se vor pune într-o caserolă cu capac ce se închide ermetic și se depozitează la frigider până la 4-5 zile.
Se pot servi și reci, dar dacă vrei le poți încălzi la cuptorul cu microunde sau la cuptorul aragazului.
Nu trebuie să le pui la o temperatură mare la temperaturi mari pentru că există riscul să piardă din textură.