Chec șah cu ciocolată și zmeură. Desert delicios și spectaculos

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă te gândești să prepari un chec, dar dorești o rețetă mai specială, încearcă rețeta de chec șah cu ciocolată și zmeură. Te vei bucura de o combinație delicioasă de gusturi, arome și culori.

Maria Udrea
Publicat: 27 decembrie 2023, 08:00

Galerie foto

Checul se porționează mult mai bine după ce va sta la rece cel puțin 2 ore / Profimedia Images

Rețetele de chec sunt printre cele mai simple rețete de deserturi. Sunt și foarte versatile pentru că le poți prepara în diferite moduri. Plecând de la rețeta de bază poți adăuga în aluat diferite ingrediente pentru culori deosebite și arome plăcute. Roți realiza diferite combinații de aluaturi cu texturi și culori diferite. Poți îmbogăți aluaturile de chec cu fructe uscate sau proaspete, cu bucăți de ciocolată sau cu diferite semințe și cereale.

Citește și

Pentru rețeta checului sub formă de tablă de șah, va trebui să prepari două checuri. Unul cu pudră de cacao, tar celălalt cu zmeură. Iar după coacere le secționezi și le combini realizând aspectul tablei de șah.

Din aceeași categorie de checuri colorate, descoperă și o rețetă interesantă de chec în trei culori. Este o rețetă de chec spectaculos, preparat cu ingrediente naturale. Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării rețetei de chec șah cu ciocolată și zmeură.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru prepararea checului în formă de tablă de șah va trebui să prepari două checuri colorate diferit. Compoziția pentru unul dintre checuri va conține gem de zmeură, iar pentru al doilea, pudră de cacao.

Cum prepari rețeta de chec șah cu ciocolată și zmeură

Înainte de a da start pregătirii celor două compoziții de chec, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, așază hârtie de copt în două tăvi de chec clasice, în care așezi hârtie de copt.

Recomandarea noastră este să prepari separat compozițiile pentru cele două checuri. Separă albușurile de gălbenușuri atât pentru un chec, cât și pentru al doilea. Peste albușuri presară un praf de sare și amestecă-le până când devin spumoase. Adaugă treptat zahărul, în timp ce amesteci energic, pentru ca bezeaua să capete fermitate. Gălbenușurile amestecă-le cu untul topit și răcorit, apoi încorporează-le în bezea. Omogenizează bine ambele compoziții pentru checuri.

Pentru a prepara checul cu cacao, amestecă făina cu pudra de cacao și trece amestecul prin sită. Apoi încorporează-l treptat în compoziția de chec. După omogenizare, întinde compoziția în tava pregătită.

Pentru a prepara checul cu zmeură, după ce ai pregătit compoziția de bezea cu unt și gălbenușuri, adaugă gemul de zmeură. Apoi, adaugă făina amestecată cu praful de copt. Întinde compoziția obținută în tava pregătită.

Introdu tăvile în cuptorul încălzit și coace checurile pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Fierbe și un sirop din apă cu zahăr și esență de rom. Lasă-l la răcit, la fel și checurile după coacere.

Cum formezi chec în formă de tablă de șah

Pentru formarea spectaculosului chec șah cu ciocolată și zmeură, mai întâi secționează checurile în așa fel încât să le aduci la același nivel. Îndepărtează părțile neuniforme. Apoi secționează fiecare chec în două părți pe verticală. Părțile de chec cu cacao însiropează-le cu siropul aromat și răcit. Pe cele de chec cu zmeură însiropează-le cu puțin lichior de zmeură.

Unge cu gem de zmeură cele patru secțiuni de checuri și lipește-le sub forma tablei de șah.

După ce ai format checul, glazurează-l cu o glazură simplă de ciocolată. Topește ciocolata mărunțită în frișca lichidă, încălzită. Întinde imediat glazura caldă peste checul în formă de șah, apoi îl poți decora cu cireșe confiate și bucăți de ciocolată, sau cu alte ingrediente preferate. Lasă checul la rece pentru cel puțin 2 ore, apoi îl poți porționa.

Descoperă și o rețetă de chec cu inimioară albă și ciocolată, la fel de spectaculos și delicios.

Citește și
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Clătite cu flori de salcâm în aluat, pline de savoare și aromă
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețetă de cofetărie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
21 mai, 11:59
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
21 mai, 06:41
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
21 mai, 06:19
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
20 mai, 06:24
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
20 mai, 06:00
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
19 mai, 06:52
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
19 mai, 06:40
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid
18 mai, 07:36
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa este un desert tradițional originar din țările arabe, cu rădăcini în bucătăria egipteană și libaneză. Este apreciat pentru textura sa moale și suculentă, dar și pentru faptul că este foarte...
2
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală. Frișca pentru deserturi savuroase...
3
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Untul și smântâna fac din aceste fursecuri un deliciu. Sunt atât de moi și de pufoase, încât îți vei da ușor seama de ce se numesc fursecuri nor cu lămâie. Salvează...
4
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Dacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat...
5
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Pentru porția de desert din sezonul căpșunilor, vă propunem să încercați o rețetă de galette cu mere și căpșuni. Este simplă și ușor de preparat, este delicioasă și are un aspect...

Parteneri

Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
Cât a ajuns să coste o casă veche în Centrul Capitalei. După renovare, poate fi vândută cu 2 milioane de euro
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
fresh

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere

Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere