Chec șah cu ciocolată și zmeură. Desert delicios și spectaculos
Dacă te gândești să prepari un chec, dar dorești o rețetă mai specială, încearcă rețeta de chec șah cu ciocolată și zmeură. Te vei bucura de o combinație delicioasă de gusturi, arome și culori.
Galerie foto
Rețetele de chec sunt printre cele mai simple rețete de deserturi. Sunt și foarte versatile pentru că le poți prepara în diferite moduri. Plecând de la rețeta de bază poți adăuga în aluat diferite ingrediente pentru culori deosebite și arome plăcute. Roți realiza diferite combinații de aluaturi cu texturi și culori diferite. Poți îmbogăți aluaturile de chec cu fructe uscate sau proaspete, cu bucăți de ciocolată sau cu diferite semințe și cereale.
Pentru rețeta checului sub formă de tablă de șah, va trebui să prepari două checuri. Unul cu pudră de cacao, tar celălalt cu zmeură. Iar după coacere le secționezi și le combini realizând aspectul tablei de șah.
Din aceeași categorie de checuri colorate, descoperă și o rețetă interesantă de chec în trei culori. Este o rețetă de chec spectaculos, preparat cu ingrediente naturale. Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării rețetei de chec șah cu ciocolată și zmeură.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru prepararea checului în formă de tablă de șah va trebui să prepari două checuri colorate diferit. Compoziția pentru unul dintre checuri va conține gem de zmeură, iar pentru al doilea, pudră de cacao.
Cum prepari rețeta de chec șah cu ciocolată și zmeură
Înainte de a da start pregătirii celor două compoziții de chec, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, așază hârtie de copt în două tăvi de chec clasice, în care așezi hârtie de copt.
Recomandarea noastră este să prepari separat compozițiile pentru cele două checuri. Separă albușurile de gălbenușuri atât pentru un chec, cât și pentru al doilea. Peste albușuri presară un praf de sare și amestecă-le până când devin spumoase. Adaugă treptat zahărul, în timp ce amesteci energic, pentru ca bezeaua să capete fermitate. Gălbenușurile amestecă-le cu untul topit și răcorit, apoi încorporează-le în bezea. Omogenizează bine ambele compoziții pentru checuri.
Pentru a prepara checul cu cacao, amestecă făina cu pudra de cacao și trece amestecul prin sită. Apoi încorporează-l treptat în compoziția de chec. După omogenizare, întinde compoziția în tava pregătită.
Pentru a prepara checul cu zmeură, după ce ai pregătit compoziția de bezea cu unt și gălbenușuri, adaugă gemul de zmeură. Apoi, adaugă făina amestecată cu praful de copt. Întinde compoziția obținută în tava pregătită.
Introdu tăvile în cuptorul încălzit și coace checurile pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Fierbe și un sirop din apă cu zahăr și esență de rom. Lasă-l la răcit, la fel și checurile după coacere.
Cum formezi chec în formă de tablă de șah
Pentru formarea spectaculosului chec șah cu ciocolată și zmeură, mai întâi secționează checurile în așa fel încât să le aduci la același nivel. Îndepărtează părțile neuniforme. Apoi secționează fiecare chec în două părți pe verticală. Părțile de chec cu cacao însiropează-le cu siropul aromat și răcit. Pe cele de chec cu zmeură însiropează-le cu puțin lichior de zmeură.
Unge cu gem de zmeură cele patru secțiuni de checuri și lipește-le sub forma tablei de șah.
După ce ai format checul, glazurează-l cu o glazură simplă de ciocolată. Topește ciocolata mărunțită în frișca lichidă, încălzită. Întinde imediat glazura caldă peste checul în formă de șah, apoi îl poți decora cu cireșe confiate și bucăți de ciocolată, sau cu alte ingrediente preferate. Lasă checul la rece pentru cel puțin 2 ore, apoi îl poți porționa.
Descoperă și o rețetă de chec cu inimioară albă și ciocolată, la fel de spectaculos și delicios.