Chifle cu brânză dulce și caise în interior, perfecte pentru micul dejun

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Dacă te întrebi cum să mai combini caisele în preparate delicioase, rețeta de chifle cu brânză dulce și caise în interior îți poate fi de ajutor. Este o rețetă de chifle dulci, perfecte pentru micul dejun sau pentru gustările de mai târziu.

Maria Udrea
Publicat: 23 iulie 2023, 06:00

Galerie foto

După răcire, chiflele se decorează cu zahăr pudră / Profimedia Images

Aluatul pentru chifle se prepară simplu, ca și pentru chiflele obișnuite. În interior adaugi puțină brânză dulce, aromată cu vanilie și câte o felie de caisă. Poți aromatiza caisele, dacă dorești și cu puțină scorțișoară. Dacă nu le vrei ca și desert, le poți prepara cu brânză sărată. Caisele au avantajul că se combină delicios atât cu brânza dulce, cât și cu cea sărată.

Citește și

Chiar dacă va trebui să aștepți un timp pentru dospirea aluatului, rezultatul final merită din plin așteptarea. Descoperă aici și rețeta de găluște cu caise sau gomboți cu caise pe care o mai poți prepara în sezonul caiselor coapte. Iar mai jos, îți oferim rețeta detaliată pentru delicioasele chifle cu brânză dulce și caise în interior.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului care necesită un timp scurt de frământare, dar un timp mai lung de dospire. Adună pe masa de lucru de la început toate ingredientele, pentru a le avea la îndemână când începi să le amesteci. Umplutura de brânză cu caise a chiflelor se prepară foarte rapid.

Cum prepari aluatul pentru chifle cu brânză dulce și caise

Sfărâmă într-un bol drojdia proaspătă și amestec-o cu o lingură de zahăr până când se lichefiază. Adaugă 2-3 linguri de lapte cald și omogenizează amestecul. Acoperă bolul cu un ștergar și lasă drojdia să se activeze 10 minute.

Trece făina prin sită direct în bolul de frământare. Topește untul și lasă-l să se răcorească. Pune laptele la încălzit și lasă-l doar puțin, fără să ajungă la punctul de fierbere.

Creează un loc adânc în făina din bol și pune acolo mai întâi oul și restul de zahăr, apoi adaugă maiaua de drojdie. Amestecă încet cele două ingrediente, turnând câte puțin din laptele cald. Apoi adaugă și untul topit, în timp ce amesteci bine toate ingredientele. La final, presară sarea și frământă bine aluatul. Vei obține un aluat compact, dar nu foarte ferm. Acoperă aluatul cu un ștergar și lasă-l la dospit pentru 50-60 de minute, la loc cald.

Când aluatul și-a dublat volumul, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește caisele și compoziția de brânză. Amestecă cele două tipuri de brânză cu zahărul. Sparge caisele în jumătăți și îndepărtează sâmburii. Apoi taie-le în sferturi.

Descoperă și o rețetă de prăjitură cu caise și brânză de vaci.

Cum modelezi și coci chiflele

Întinde aluatul pe masa presărată cu făină într-o foaie de 4-5 mm grosime. Secționează foaia de aluat în pătrate cu latura de 4-5 cm. Așază câte o linguriță din crema de brânză la mijloc și câte un sfert de caisă. Unește colțurile pătratelor de aluat peste caisă și brânză, apoi modelează chiflele rotunde.

Așază delicioasele chifle cu brânză dulce și caise într-o tavă, la distanțe de 1-2 cm una de alta. Lasă-le să se mai dezvolte în tavă 10-12 minute. Apoi pune tava în cuptor și coace chiflele pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.

Lasă-le să se răcească și decorează-le cu zahăr pudră.

Dacă ți-am stârnit apetitul de chifle pentru micul dejun, îți mai oferim o rețetă de chifle pufoase cu stafide și miere.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitura cu mere întregi. Rețetă simplă și delicioasă
Prăjitura cu mere întregi. Rețetă simplă și delicioasă
Tartă cu mere. Cea mai simplă și ușoară rețetă de tartă
Tartă cu mere. Cea mai simplă și ușoară rețetă de tartă
Prăjitură cu afine și foi de pandișpan, aromată și plăcut colorată
Prăjitură cu afine și foi de pandișpan, aromată și plăcut colorată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
20 noiembrie, 04:01
Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post
19 noiembrie, 06:52
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
19 noiembrie, 06:00
Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii Pasta pomodoro, cele mai simple și gustoase paste cu sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Berk Oktay revine în atenția fanilor cu un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Cum să eviți constipația la copii: alimentele care te pot ajuta să le reglezi tranzitul
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la spectacol cu sora ei mai mică, Grace
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
Consumul de ouă poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate reduce colesterolul. Ce arată un studiu despre alimentație
fresh

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare