Chiftele de ciuperci preparate la cuptor. Rețetă simplă de post

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Internațională

Pentru una dintre gustările zilelor de post sau pentru atunci când dorești un preparat ușor, poți încerca rețeta de chiftele de ciuperci preparate la cuptor. Este o rețetă simplă și ușoară, pe care cu siguranță o vei repeta.

Maria Udrea
Publicat: 16 martie 2024, 06:07

Galerie foto

Ciupercile sunt delicioase servite cu sos / Shutterstock

Chiftelele, indiferent din ce sunt preparate, pot fi opțiunea perfectă pentru una dintre gustările zilei. Se prepară ușor, sunt gustoase, iar forma lor rotundă îi cucerește și pe cei mici. Pot fi servite simple, alături de legume proaspete sau diferite salate. Chiftelele pot fi servite și cu diferite sosuri. În compoziția chiftelelor poți adăuga diferite legume răzuite și bine stoarse de lichid. Cartoful este unul dintre ingredientele de bază pentru formarea chiftelelor. Acesta aduce un plus de consistență, dar și de sățietate. Uneori poate fi înlocuit cu miez de pâine.

Citește și

Poți prepara chiftelele prăjite în baie de ulei sau mai simplu, la cuptor. Chiar dacă cele prăjite sunt mai gustoase și mai aspectuoase, cele preparate la cuptor sunt mai sănătoase.

Descoperă și o rețetă de chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoi, în care poți înlocui chiftelele clasice cu cele de post. Mai jos îți oferim lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru chiftele de ciuperci preparate la cuptor.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru a prepara chiftelele de ciuperci, mai întâi te vei ocupa de ingredientele care necesită tratament termic, înainte de a fi adăugate în compoziție. Acestea sunt cartofii, morcovul, ceapa și usturoiul, dar și ciupercile.

Descoperă și o rețetă de chiftele de post din cartofi și morcovi.

Cum pregătești ingredientele pentru chiftele de ciuperci preparate la cuptor

Curăță morcovul, clătește-l bine și pune-l la fiert în apă cât să fie acoperit. Adaugă și puțină sare. Aceasta accentuează gustul morcovului, dar îl ajută și să fiarbă mai repede. Spală bine cartofii și pune-i la fiert în apă cât să fie acoperiți, fără a le îndepărta coaja. Curăță ceapa și usturoiul, clătește-le și toacă-le mărunt.

Așază o tigaie pe flacăra aragazului și pune puțin ulei la încins. Călește în el ceapa și usturoiul. Toacă ciupercile mărunt și adaugă-le în tigaie. Amestecă bine toate ingredientele și lasă-le să se prepare până când se mai reduce din lichidul lăsat de ciuperci. Apoi transferă totul într-o sită deasă pentru ca uleiul să se scurgă.

După fierberea cartofilor, scurge-i de apa fierbinte, trece-i prin apă rece și curăță-i. Apoi dă-i pe răzătoarea mare. Dă pe răzătoare și morcovul fiert, scurs și răcit. Amestecă morcovul răzuit cu cartofii. Ciupercile cu ceapa și usturoiul, bine scurse, mărunțește-le cu un chopper, dar fără a le transforma în piure.

Adaugă-le peste amestecul de cartofi cu ciuperci. Adaugă și verdeața tocată, sare, piper, cimbru și busuioc, după gust și omogenizează compoziția. Potrivește textura compoziției de chiftele cu  o parte din cantitatea de pesmet.

Cum formezi și coci chiftelele de post

După ce ai pregătit compoziția pentru chiftele de ciuperci preparate la cuptor, pregătește o tavă de cuptor pe care o ungi ușor cu ulei. Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Trece mâinile prin apă rece și formează chiftelele de mărimea unei mingi de ping pong.

Apasă-le ușor pentru a se aplatiza puțin și trece-le prin pesmet pe toate părțile. Așază-le distanțat în tava pregătită și introdu tava în cuptor. Coace delicioasele chiftele de ciuperci pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.

Tot pentru zilele în care ții post mai poți încerca și rețeta de chiftele de cartofi cu legume mexicane.

Citește și
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețeta de care ai nevoie când vrei să gătești ceva rapid
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Te-ar mai putea interesa și
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de cartofi cu nuci și alune. Rețetă de gustare sănătoasă
Chiftele de cartofi cu nuci și alune. Rețetă de gustare sănătoasă
Chiftele din cartofi și morcovi. Rețetă simplă, de post
Chiftele din cartofi și morcovi. Rețetă simplă, de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
21 noiembrie, 05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
20 noiembrie, 05:25
Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente
20 noiembrie, 05:12
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...

Parteneri

Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Secretul „întunecat” al lui Kate Middleton. De ce ține mereu haine negre în bagaj
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Dovleac umplut cu carne și orez, gratinat cu mozzarella
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
fresh

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de mazăre cu morcovi. Rețetă simplă și ușoară, de post

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Dovleac copt picant, cu usturoi și alte condimente

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă