Chiftele de ciuperci preparate la cuptor. Rețetă simplă de post

Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului: Gustare
bucătăria: Internațională

Pentru una dintre gustările zilelor de post sau pentru atunci când dorești un preparat ușor, poți încerca rețeta de chiftele de ciuperci preparate la cuptor. Este o rețetă simplă și ușoară, pe care cu siguranță o vei repeta.

Maria Udrea
Publicat: 16 martie 2024, 06:07

Galerie foto

Ciupercile sunt delicioase servite cu sos / Shutterstock

Chiftelele, indiferent din ce sunt preparate, pot fi opțiunea perfectă pentru una dintre gustările zilei. Se prepară ușor, sunt gustoase, iar forma lor rotundă îi cucerește și pe cei mici. Pot fi servite simple, alături de legume proaspete sau diferite salate. Chiftelele pot fi servite și cu diferite sosuri. În compoziția chiftelelor poți adăuga diferite legume răzuite și bine stoarse de lichid. Cartoful este unul dintre ingredientele de bază pentru formarea chiftelelor. Acesta aduce un plus de consistență, dar și de sățietate. Uneori poate fi înlocuit cu miez de pâine.

Citește și

Poți prepara chiftelele prăjite în baie de ulei sau mai simplu, la cuptor. Chiar dacă cele prăjite sunt mai gustoase și mai aspectuoase, cele preparate la cuptor sunt mai sănătoase.

Descoperă și o rețetă de chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoi, în care poți înlocui chiftelele clasice cu cele de post. Mai jos îți oferim lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru chiftele de ciuperci preparate la cuptor.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru a prepara chiftelele de ciuperci, mai întâi te vei ocupa de ingredientele care necesită tratament termic, înainte de a fi adăugate în compoziție. Acestea sunt cartofii, morcovul, ceapa și usturoiul, dar și ciupercile.

Descoperă și o rețetă de chiftele de post din cartofi și morcovi.

Cum pregătești ingredientele pentru chiftele de ciuperci preparate la cuptor

Curăță morcovul, clătește-l bine și pune-l la fiert în apă cât să fie acoperit. Adaugă și puțină sare. Aceasta accentuează gustul morcovului, dar îl ajută și să fiarbă mai repede. Spală bine cartofii și pune-i la fiert în apă cât să fie acoperiți, fără a le îndepărta coaja. Curăță ceapa și usturoiul, clătește-le și toacă-le mărunt.

Așază o tigaie pe flacăra aragazului și pune puțin ulei la încins. Călește în el ceapa și usturoiul. Toacă ciupercile mărunt și adaugă-le în tigaie. Amestecă bine toate ingredientele și lasă-le să se prepare până când se mai reduce din lichidul lăsat de ciuperci. Apoi transferă totul într-o sită deasă pentru ca uleiul să se scurgă.

După fierberea cartofilor, scurge-i de apa fierbinte, trece-i prin apă rece și curăță-i. Apoi dă-i pe răzătoarea mare. Dă pe răzătoare și morcovul fiert, scurs și răcit. Amestecă morcovul răzuit cu cartofii. Ciupercile cu ceapa și usturoiul, bine scurse, mărunțește-le cu un chopper, dar fără a le transforma în piure.

Adaugă-le peste amestecul de cartofi cu ciuperci. Adaugă și verdeața tocată, sare, piper, cimbru și busuioc, după gust și omogenizează compoziția. Potrivește textura compoziției de chiftele cu  o parte din cantitatea de pesmet.

Cum formezi și coci chiftelele de post

După ce ai pregătit compoziția pentru chiftele de ciuperci preparate la cuptor, pregătește o tavă de cuptor pe care o ungi ușor cu ulei. Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Trece mâinile prin apă rece și formează chiftelele de mărimea unei mingi de ping pong.

Apasă-le ușor pentru a se aplatiza puțin și trece-le prin pesmet pe toate părțile. Așază-le distanțat în tava pregătită și introdu tava în cuptor. Coace delicioasele chiftele de ciuperci pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.

Tot pentru zilele în care ții post mai poți încerca și rețeta de chiftele de cartofi cu legume mexicane.

Citește și
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Pască fără aluat, dar cu 500 g de brânză. Oricine poate să o prepare în doar 10 minute
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Te-ar mai putea interesa și
Chiftele din cartofi și morcovi. Rețetă simplă, de post
Chiftele din cartofi și morcovi. Rețetă simplă, de post
Chiftele cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru o masă savuroasă
Chiftele cu cartofi la cuptor. Rețetă pentru o masă savuroasă
Chiftele în sos de roșii cu mozzarella, preparate la cuptor
Chiftele în sos de roșii cu mozzarella, preparate la cuptor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
08:20
Budincă cu șuncă și legume. Rețeta simplă și rapidă Budincă cu șuncă și legume. Rețeta simplă și rapidă
06:20
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
9 mai, 09:08
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă
9 mai, 08:38
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
8 mai, 09:02
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
8 mai, 07:16
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
7 mai, 09:07
Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică Tartă Tatin cu mere și cremă Chantilly, o rețeta franțuzească clasică
7 mai, 07:22
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Orice meniu trebuie să conțină și salate. Fie că sunt servite ca aperitiv sau drept garnitură, sunt preparate delicioase, cu amestecuri de arome și texturi care completează bine orice masă. Iată...
2
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Drobul este o mâncare pe care în România o consumăm de obicei de Paște, însă în alte părți ale lumii reprezintă un preparat obișnuit, potrivit pentru oricare zi a anului. Americanii...
3
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica...
4
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
O salată aperitiv este o gustare ușoară și rafinată, servită în mod tradițional înainte de felul principal al unei mese. Salata aperitiv pentru masa de Paște poate fi preparată din ingrediente...
5
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...

Parteneri

Cu ce zodie se potrivește Balanța cel mai bine în căsătorie. Nativii cu care au compatibilitate perfectă
Cu ce zodie se potrivește Balanța cel mai bine în căsătorie. Nativii cu care au compatibilitate perfectă
Ce facem cu mâncarea după sărbători? Soluția recomandată de specialiști pentru a evita risipa alimentară
Ce facem cu mâncarea după sărbători? Soluția recomandată de specialiști pentru a evita risipa alimentară
Singurul fiu al lui Nicolae Ceaușescu care mai e în viaţă, interviu rar! Discurs uimitor
Singurul fiu al lui Nicolae Ceaușescu care mai e în viaţă, interviu rar! Discurs uimitor
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Sora lui William Levy intervine în scandalul momentului. Ce spune despre Elizabeth Gutiérrez, mama nepoților săi
Sora lui William Levy intervine în scandalul momentului. Ce spune despre Elizabeth Gutiérrez, mama nepoților săi
Cel mai vândut telefon Android în prima parte a anului 2024. Ce model a dominat piața
Cel mai vândut telefon Android în prima parte a anului 2024. Ce model a dominat piața
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi
Râsul bebelușului: când începe și cum se manifestă
Râsul bebelușului: când începe și cum se manifestă
50 Cent și-a dat în judecată fosta iubită pentru defăimare, după ce aceasta l-a acuzat public de abuz și violență fizică
50 Cent și-a dat în judecată fosta iubită pentru defăimare, după ce aceasta l-a acuzat public de abuz și violență fizică
Alimente pentru sănătatea colonului. Cum pot sprijini funcțiile sistemului digestiv
Alimente pentru sănătatea colonului. Cum pot sprijini funcțiile sistemului digestiv
fresh

Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios

Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios

Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat

Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat

Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie

Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie

Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă

Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă

Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole

Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole