Chifteluțe de pui în crustă de semințe. O rețetă simplă și delicioasă
Chifteluțele de pui sunt de nerefuzat, mai ales în rândul copiilor. Însă un platou cu chifteluțe de pui în crustă de semințe cucerește instant atât papilele cât și privirile.
Rețetele de chifteluțe sunt printre cele mai adorate din categoria aperitivelor. Se pot prepara din diferite ingrediente, atât pe bază de carne cât și de legume sau chiar din cereale. Pot fi preparate la tigaie, prăjite în ulei, dar și la cuptor, metodă mai simplă și mai sănătoasă.
Chifteluțele sunt nelipsite de pe platourile cu aperitive preparate pentru diferite evenimente. Indiferent că sunt făcute din carne de porc, pui sau vită, sunt delicioase și aspectuoase cu forma lor rotundă. Foarte interesante sunt și chifteluțele vegetale, în special cele de năut. Vezi aici cum poți prepara chifteluțe din năut, denumite Falafel. Iar în continuare îți prezentăm rețeta chifteluțelor din carne de pui în crusta crocantă de semințe.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea chifteluțelor constă în pregătirea legumelor și a cărnii de pui. Optează pentru carne de pui tocată dintr-un amestec de pupe și piept. Este ideală pentru un gust deosebit, dar și textură omogenă.
Cum prepari chifteluțe de pui în crustă de semințe
Pune carnea de pui tocată într-un bol și adaugă peste ea câte puțină sare și piper. Frământă bine carnea pentru a se condimenta uniform.
Curăță ceapa și usturoiul, clătește-le și toacă-le cât mai fin, le poți da pe răzătoare dacă îți este mai ușor. Adaugă-le peste carnea tocată din bol. Curăță morcovul și cartoful, clătește-le cu apă rece și dă-le pe răzătoare. Stoarce bine sucul din aceste legume și adaugă-le peste ingredientele din bol. Clătește și pătrunjelul verde, scurge-l bine și toacă-l mărunt. Adaugă-l în bol. Sparge oul peste toate aceste ingrediente, adaugă și pesmetul și amestecă-le bine până când obții o compoziție omogenă.
Mai adaugă o priză de sare și una de piper și lasă compoziția la odihnit 30 de minute. Dacă devine suculentă, mai adaugă puțin pesmet.
Încearcă și o rețetă de chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoi, perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei.
Pune toate semințele în boluri separate. Formează chifteluțele de mărimea unei nuci și tăvălește-le prin semințele din boluri. Când ai terminat de format toate chifteluțele, așază o tigaie pe flacăra aragazului și adaugă puțin ulei în ea. Rumenește chifteluțele întorcându-le de pe o parte pe cealaltă, apoi scoate-le pe prosoape de hârtie.
Dacă optezi să prepari delicioasele chifteluțe de pui în crustă de semințe la cuptor, așază-le într-o tavă pe hârtie de copt. Acoperă-le cu o altă hârtie de copt. Coace-le la 180 de grade Celsius pentru 35-40 de minute. Vor arăta spectaculos pe un platou cu aperitive, iar familia se va bucura de un gust deosebit al acestora.
O altă rețetă interesantă de chifteluțe cu care îi poți impresiona pe cei dragi, este rețeta de chifteluțe thailandeze, cu sos de ardei iute și orez. Prepară-le și te vei convinge.