Chifteluțe din dovlecei și morcovi. Se prepară ușor și sunt perfecte pentru zilele caniculare
Dovlecelul are un gust fin, poate fi folosit foarte ușor în multe preparate și are foarte multe beneficii pentru organism. Este bogat în vitaminele A, B1, B6, K. Conține magneziu, calciu, fier și alte substanțe importante pentru organism. Pentru a te bucura de toate acestea, îți propunem o rețetă simplă de chifteluțe din dovlecei și morcovi.
Când este cald afară și nu ai chef să stai mult în bucătărie, poți să faci cu încredere chifteluțe cu dovlecei. Se fac repede, sunt gustoase și le poți consuma atât calde cât și reci, cu diferite garnituri sau alături de o salată. Dacă preferi gustul picant, încearcă să le mănânci cu sriracha, cel mai picant sos. Sigur nu vei regreta.
Datorită faptului că această legumă are un gust bun, o poți folosi atât crudă, în salate, cât și sub formă de mâncare sau, mai simplu, direct la grătar.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente necesare pentru aceste chifteluțe din dovlecei și morcovi și modul de preparare.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru a face chifteluțe din dovlecei și morcovi este să speli bine dovleceii și să-i dai prin răzătoarea mică. După ce i-ai ras pe toți, stoarce-i cât de bine poți ca apa să nu le afecteze textura. Urmează să speli morcovul și să-l dai și pe el pe aceeași răzătoare împreună cu cățelul de usturoi. E important ca toate să aibă aceeași textură.
După ce ai terminat cu rasul legumelor, pune-le într-un bol încăpător, adaugă pesmetul, oul, sarea și piperul după gust. Dacă îți plac chifteluțele mai aromate, poți să adaugi mărar sau pătrunjel tocate foarte fin. Poți pune și parmezan dacă îți place gustul lui. La aceste chifteluțe din dovlecei și morcovi poți adaugă orice ingredient îți place, iar gustul lor va fi desăvârșit.
Amestecă bine compoziția până se uniformizează. Dacă este prea moale, mai adaugă pesmet până capătă consistența dorită. Cu mâinile umede formează chifteluțele de forma și dimensiunile dorite.
Variante de gătire pentru chifteluțe cu dovlecei și morcovi
Dacă vrei să le coci în cuptor, ia o tavă potrivită și pune în ea hârtie de copt. Unge chifteluțele din dovlecei și morcovi cu ulei de măsline pe ambele părți și bagă-le în cuptor pentru 5-10 minute.
Dacă vrei să le prăjești pe aragaz, folosește un ceaun sau o tigaie. Pune uleiul în ea și încinge-l bine. Adaugă chifteluțele și prăjește-le la foc mic pentru 4 sau 5 minute pe fiecare parte. Le poți mânca atât calde, dar și alături de un piure de cartofi sau reci, ca și o simplă gustare.