Ciambella cu cireșe și cocos. Rețetă de prăjitură din bucătăria italiană
Dacă te-ai hotărât să prepari cât mai multe deserturi cu fructe de sezon, trece pe lista de preparat și rețeta de Ciambella cu cireșe și cocos. Este o rețetă de desert italian delicios și aromat preparat în formă cilindrică cu interior decupat.
Desertul se prepară din ingrediente simple, precum checul clasic, dar cu adaos de cocos și cireșe. Cireșele oferă desertului gust, aromă și culoare. Poți opta și pentru alte fructe proaspete de sezon, iar în sezonul rece poți opta pentru fructe uscate. Nuca de cocos aduce prăjiturii o aromă deosebită și o textură nisipoasă. Mai poți adăuga și vanilie sau alte arome preferate.
Această prăjitură este perfectă pentru orice ocazie, oferind un echilibru delicios între dulceața cireșelor și aroma exotică a cocosului. Tot din aceeași categorie de deserturi cu cireșe mai poți prepara și rețeta de prăjitură cu cireșe și cremă de brânză.
Urmărește în continuare lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu delicioasa rețetă de Ciambella cu cireșe și cocos.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a prepara aluatul de prăjitură va trebui să pregătești cireșele. Acestea necesită spălare și scurgere, apoi îndepărtarea sâmburilor. Lasă cireșele într-o sită să se scurgă și din siropul care se formează în urma extragerii sâmburilor.
După ce ai rezolvat problema cireșelor pregătește o formă de copt inelară cu interiorul decupat. Optează pentru o formă cu diametrul de 22-24 cm. Unge-o la interior cu unt sau cu ulei și presară făină. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Descoperă și o rețetă de tartă cu cireșe și cremă de mascarpone.
Cum prepari ciambella cu cireșe și cocos
Separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Albușurile le presari cu un praf de sare și le amesteci cu mixerul sau cu telul până când devin spumoase și cristaline. Adaugă zahărul și zahărul vanilat, puțin câte puțin, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare. Încorporează gălbenușurile amestecând ușor cu o spatulă, pentru a menține compoziția aerată.
Amestecă făina sau amidonul cu praful de copt și trece amestecul printr-o sită, deasupra compoziției de prăjitură. Amestecă ușor pentru a încorpora ingredientele solide în compoziție, folosind o spatulă. Apoi încorporează în compoziție și fulgii de cocos amestecând ușor cu mișcări circulare, de jos în sus. Astfel vei obține o compoziție aerată, care se va dezvolta uniformă în timpul coacerii.
Întinde compoziția cu cocos în forma de copt și presară cireșele pe deasupra. Împinge-le ușor în interiorul compoziției cu o scobitoare.
Introdu forma de copt în cuptor și coace prăjitura ciambella cu cireșe și cocos pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, desfă-o ușor de pe marginile formei de copt și transfer-o pe un platou. Las-o să se răcească bine înainte de a o porționa și a-i răsfăța pe cei dragi cu ea.
Dacă mai dorești să prepari o alte dulciuri cu cireșe, descoperă aici 5 rețete de deserturi cu cireșe, de care nu te vei plictisi vara aceasta.