Condimente pentru peștele gătit în casă. Ingrediente care îi dau mai mult gust
Peștele este o proteină delicată și gustoasă, iar alegerea condimentelor potrivite poate să îi evidențieze gustul unic și să îmbunătățească experiența culinară. În funcție de tipul de pește unele arome sunt mai potrivite decât altele, așa încât este important să știi ce trebuie să folosești în funcție de situație. Descoperă cele mai bune condimente pentru peștele gătit în casă. Ce recomandă specialiștii în bucătărie.
Ca pentru orice alt tip de preparat, sarea și piperul sunt condimentele care nu ar trebui să lipsească. Dacă vorbim despre pește, atunci lămâia este unul dintre ingredientele care completează gustul oricărui tip de pește.
Totuși, ar trebui să ții cont dacă vei găti carne de pește gras sau slab, de apă sărată, de apă dulce sau oceanic.
Condimente pentru peștele gătit în casă
Pentru peștele gras, cum ar fi somonul, macroul, sardinele vei avea nevoie de lămâie care oferă o notă acidulată care să contrabalanseze grăsimea peștelui.
Tot pentru prospețime poți folosi mărar proaspăt. Boiaua dulce adaugă o notă subtilă de dulceață și o culoare frumoasă peștelui. Nu poți găti pește fără usturoi, care are o aromă bogată și complexă.
Peștele slab cum ar fi codul sau păstrăvul care au un gust mai subtilă. Pătrunjelul are o notă proaspătă, care nu copleșește gustul delicat al peștelui. La fel de potrivit este și usturoiul, dar folosit în cantități mai mici.
Pentru peștele de apă dulce—crap, biban poți folosi lămâie, cimbru sau busuioc. Preparatele de apă sărată—biban de mare, dorada, somonul de Atlantic trebuie să utilizezi lămâie, rozmarin sau oregano.
Dacă gătești pește oceanic cum ar fi ton, cod, halibut ai nevoie de sare, piper, boia de ardei dulce, dar și de usturoi.
Cum prepari în casă cel mai bun condiment pentru pește
Prepararea unui condiment de casă pentru pește poate fi o modalitate minunată de a adăuga o notă personalizată și de a îmbunătăți gustul preparatelor pe bază de pește. Poți să încerci și să adăugi alte ingrediente preferate sau să ajustezi proporțiile pentru a obține un gust unic și personalizat.
Ingrediente
- 2 lingurițe de sare de mare
- 1 linguriță de piper negru măcinat
- 1 linguriță de usturoi granulat
- 1 linguriță de ceapă granulată
- 1 linguriță de boia de ardei dulce
- 1/2 linguriță de pătrunjel uscat
- 1/2 linguriță de cimbru uscat
- 1/2 linguriță de tarhon uscat
- coaja rasă de la o lămâie mică (opțional, pentru o notă proaspătă și ușor acidulată)
Mod de preparare
Într-un bol mic, se combină toate ingredientele: sarea de mare, piperul negru măcinat, usturoiul granulat, ceapa granulată, boiaua de ardei dulce, pătrunjelul uscat, cimbrul uscat, tarhonul uscat și coaja rasă de lămâie.
Se amestecă bine toate ingredientele până când sunt complet combinate. Se transferă într-un recipient etanș și se păstrează într-un loc uscat și întunecat până când este gata de utilizare, recomandă cei de la EatThis.com.
Se presară condimentul pentru pește înainte de gătire. Se poate freca ușor pe pește pentru a-l acoperi uniform sau se poate presăra direct deasupra.
Poate fi folosit pentru orice fel de pește, fie că este gătit la grătar, la cuptor, prăjit sau la aburi.
Se ajustează cantitatea de condiment în funcție de preferințe și de tipul de pește pregătit.